Ελλάδα

Διορίζονται 8.166 επιτυχόντες του ΑΣΕΠ - Στη βουλή η ρύθμιση

asep_5.jpg

Τέλος στην ταλαιπωρία 8.166 επιτυχόντων του ΑΣΕΠ βάζει το υπουργείο Εσωτερικών. Με ρύθμιση που προωθείται άμεσα στη Βουλή από τον Τάκη Θεοδωρικάκο ορίζεται πως για τον διορισμό θα ισχύει το καθεστώς του κάθε υποψηφίου τη στιγμή του διαγωνισμού. 

Γίνεται έτσι δεκτό το αυτονόητο πως δεν ευθύνονται οι υποψήφιοι που πέτυχαν για το ότι άλλαξε στον ενδιάμεσο χρόνο η οικογενειακή τους κατάσταση ή κάποιο άλλο κριτήριο  που πληρούσαν όταν συμμετείχαν στον διαγωνισμό .

Στη νομοθετική ρύθμιση που προωθείται θα διευκρινίζεται ότι οι συγκεκριμένοι υποψήφιοι για τις ειδικές κατηγορίες θέσεων θα πρέπει να κατέχουν την ιδιότητά τους, όπως αυτή αποδεικνύεται από τα απαιτούμενα ως άνω δικαιολογητικά, κατά τον χρόνο λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για την προσληψη.

«Δεν μπορούμε να ζητούμε από τους πολίτες να είναι συνεπείς προς το κράτος, αλλά το κράτος να μην είναι συνεπές προς τους πολίτες» έχει δηλώσει σχετικά ο υπουργός Εωτερικών. 

Από την πρώτη ημέρα της θητείας του ο Τάκης Θεοδωρικάκος αντιμετώπισε το πρόβλημα των διοριστέων του διαγωνισμού της 3Κ οι οποίοι συμπεριλαμβάνονται στους οριστικούς πίνακες επιτυχόντων του ΑΣΕΠ για τους 8.166 υπαλλήλους των Δήμων, αλλά κατά τον διορισμό τους σε αρκετούς εξ αυτών είχαν μεταβληθεί τα κοινωνικά κριτήρια και δεν μπορούν να διορισθούν. 

Δηλαδή, κάποιος έπαψε να υπολογίζεται ως πολύτεκνος γιατί πέθανε ο μοναδικός γονιός που είχε, κάποιου τα παιδιά μεγάλωσαν και δεν υπολογίζεται ως προστάτης ή κάποιου η αναμηρία μεταβλήθηκε γιατί σε νέα εξέταση στα ΚΕΠΑΑ κρίθηκε με διαφορετικό τρόπο η αναπηρία του. 

Υπάρχει καρκινοπαθής που έχει χάσει μέλος του σώματός του στον οποίο το ΚΕΠΑΑ με νεότερη κρίση μετέβαλε τον βαθμό αναπηρίας, επειδή έκρινε ότι μπορεί να ζήσει και με την απώλεια!

Σημειώνεται ότι στην 3Κ πολλών διαγωνιζομένων τα κοινωνικά κριτήρια μεταβλήθηκαν επειδή υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση στην έκδοση των τελικών αποτελεσμάτων. Για 8.166 θέσεις είχαν υποβληθεί πάνω από 120.000 αιτήσεις τις οποίες έπρεπε όλες να τις εξετάσει το ΑΣΕΠ.

Ελλάδα

Κορωνοϊός: 50 νεκροί - 101 νέα κρούσματα - 1.415 συνολικά

Σωτήρης Τσιόδρας

Ένας μόλις θάνατος ασθενή με κοροναϊό σημειώθηκε σήμερα ανεβάζοντας τον τραγικό απολογισμό στους 50.

Σήμερα, Τετάρτη εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας κατά την επίσημη ενημέρωση για τις εξελίξεις σχετικά με την πανδημία του κοροναϊού το τελευταίο 24ωρο, ανακοίνωσε 81 νέα κρούσματα, καθώς και επιπλέον 20 κρούσματα στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Έτσι, τα συνολικά κρούσματα (μαζί με αυτά στο πλοίο) ανέρχονται στα 1.415.

Όσον αφορά στους νεκρούς, οι 38 είναι άνδρες και οι 12 γυναίκες. Η μέση ηλικία τους τα 72 έτη, ενώ το 94% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή ήταν μεγάλης ηλικίας.

Παράλληλα, 90 συμπολίτες μας παραμένουν διασωληνωμένοι, ενώ 6 έχουν λάβει εξιτήριο από τις ΜΕΘ.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα το 57% των όσων βρίσκονται διασωληνωμένοι έχουν υποκείμενο νόσημα.

Επιπλέον, σε μια ακόμα έκκληση για τήρηση των μέτρων ο κ. Τσιόδρας υπογράμμισε πως «θεωρητικά κανείς μας δεν είναι άτρωτος. Αρκεί να μην αρρωστήσουμε όλοι μαζί».

Σχετικά με τις αναφορές ότι για τους θανάτους στην Ελλάδα απάντησε πως «είμαστε προασπιστές της αλήθειας και θα συνεχίζουμε να την υπερασπιζόμαστε. Η καταγραφή των θανάτων από τα ληξιαρχεία γίνονται σε πραγματικό χρόνο».

«Ο ΕΟΔΥ έχει οριστεί ως διαπιστευμένος φορέας για καταγραφή της θνησιμότητας. Το σύστημα δεν έχει καταγράψει περισσότερους θανάτους από το αναμενόμενο αυτό είναι καθησυχαστικό» συμπλήρωσε.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας επανήλθε στο θέμα της μάσκας και δήλωσε ότι οι οδηγίες των ευρωπαϊκών αρχών επισημαίνουν ότι πρέπει να χρησιμοποιείται από νοσηλευτικό προσωπικό, ασθενείς και ανθρώπους που φροντίζουν ασθενείς.

Υπογράμμισε, δε, ότι οι μάσκες χρειάζονται στο νοσηλευτικό προσωπικό και θύμισε ότι υπάρχει παγκοσμίως τεράστια έλλειψη.

Τέλος, ο κ. Τσιόδρας ευχαρίστησε επίσης ονομαστικά ασθενείς που επισκέφτηκε στο «Αττικόν» και το «Αγία Βαρβάρα».

«Τους στέλνω γρήγορα περαστικά. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ήρωες της πρώτης γραμμής» κατέληξε.