Ελλάδα

Δε τα "βρήκαν" Κατρούγκαλος και εκπρόσωποι των δημοσιογράφων.Άγνωστο τι θα γίνει με την απεργία

katrougkalos_dimosiografoi_sinantisi_apergia.jpg

Χωρίς συμφωνία ολοκληρώθηκε η συνάντηση της ΕΣΗΕΑ με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο, η οποία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Μεγάλης Τρίτης.

«Η κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση προσπάθησε να υπερασπιστεί το αγγελιόσημο ως οιωνεί εργοδοτική εισφορά και όχι ως κοινωνικό πόρο. Δυστυχώς, στο πλαίσιο μια ιδεολογικής εμμονής, οι δανειστές μας επέμειναν στην κατάργηση αυτού και γι' αυτόν τον λόγο καλέσαμε τη σημερινή συνάντηση, ώστε να δούμε ενόψει της νομοθετικής κατάργησης πώς μπορούν να υπάρξουν εναλλακτικοί τρόποι διάσωσης του σχετικού πόρου μέσω μια συμφωνίας μεταξύ των εργοδοτικών οργανώσεων στον Τύπο, συμπεριλαμβανομένου και του ηλεκτρονικού και των σωματείων των εργαζομένων», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κατρούγκαλος και τόνισε:

«Αυτή η δυνατότητα διερευνήθηκε σήμερα χωρίς να υπάρξει συμφωνία, αλλά με τη δήλωση και από τις δυο πλευρές διάθεσης να συνεχιστεί η συζήτηση αυτή».

Η συνεχιζόμενη απεργία των ΜΜΕ έχει προκαλέσει την αντίδραση δημοσιογράφων και ιδιωτικών σταθμών, οι οποίοι ζητούν να επανέλθει η ροή ειδήσεων σε αυτή την κρίσιμη περίοδο για την χώρα.

 

Ελλάδα

Φυλακές Πάτρας: Εντοπίστηκαν 15 κρούσματα - Θετικός και ο Νίκος Παλαιοκώστας

φυλακη κελί

Κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου στην Πάτρα. Ειδικότερα, 15 άτομα εντοπίστηκαν θετικά στον ιό, εκ των οποίων τα 14 είναι κρατούμενοι και το ένα είναι σωφρονιστικός υπάλληλος.

Η πλειοψηφία των κρουσμάτων είναι ασυμπτωματικοί προς το πάρον, ενώ θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε και ο Νίκος Παλαιοκώστας, αδερφός του Βασίλη που παραμένει δραπέτης, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας.

ειδησεις σημερα 

Ηράκλειο: Ώρες αγωνίας για τον επιχειρηματία

Κορωνοϊός – Μπόρις Τζόνσον: «Τρενάρει» την άρση των περιοριστικών μέτρων στη Βρετανία

Τραγωδία στο Ηράκλειο: Πέθανε 21χρονη!