Εκλογές 2019

Οι υποψήφιοι βουλευτές με τη "ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ" στην Κρήτη

τζήμερος

Ο συνδυασμός ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ - ΘΑΝΟΣ ΤΖΗΜΕΡΟΣ συμμετέχει στις Εθνικές Εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019, με 203 υποψήφιους σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες της χώρας. Η κατάθεση του συνδυασμού στον Άρειο Πάγο έγινε όπως προβλεπόταν την Κυριακή 23/6/2019.

Στην Κρήτη η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ συμμετέχει δυναμικά με στελέχη της παργματικής οικονομίας, με στόχο να αποτελεί την φωνή της λογικής, της δικαιοσυνης και της ανάπτυξης και να βάλει «πλάτη» σε όποια ουσιαστική μεταρρυθμιστική προσπάθεια επιχειρηθεί απο την επόμενη κυβέρνηση. 

Υποψήφιοι Ηρακλείου: 
1. Ανδριανάκη Ευσταθία του Ελευθερίου
2. Ψαράκης Εμμανουήλ του Ιωάννη

Υποψήφιοι Λασιθίου: 
1. Ανδρουλιδάκης Ματθαίος του Γεωργίου
2. Μαύρου Ελένη του Δημητρίου

Υποψήφιοι Ρεθύμνης: 
1. Ανδρουλιδάκης Νεκτάριος του Γεωργίου
2. Ιορδάνου Δέσποινα του Χαραλάμπους

Υποψήφιοι Χανίων: 
1. Αναγνώστου Ευθαλία του Γεωργίου
2. Κοντορουχάς Γεώργιος του Δημητρίου
3. Σαράντογλου Ελένη του Γεωργίου
4. Σπυριδάκης Μίνως του Ευθυμίου

 

Κρήτη

Independent για Κρήτη: Προορισμός "χαμηλού κινδύνου" για τους Βρετανούς

Κρήτη Μπαλί

Τα ΜΜΕ της Βρετανίας αποκαλύπτουν ότι πέντε ελληνικά νησιά- Κέρκυρα, Κρήτη, Κως, Ρόδος και Ζάκυνθος - θεωρούνται προορισμοί χαμηλού κινδύνου για Covid με το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών να αναθεωρεί τις ταξιδιωτικές οδηγίες και πιθανό να τα εντάξει στην «πράσινη λίστα» των περιοχών, στις οποίες θα μπορούν να ταξιδέψουν οι Βρετανοί με την επανεκκίνηση της τουριστικής βιομηχανίας από τις 17 Μαΐου.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Independent», το Foreign Office έκανε κάποιες αλλαγές στη «πράσινη λίστα» των χωρών που θα μπορούν να επισκεφθούν οι Βρετανοί για να κάνουν τις διακοπές τους.

Εκτός από την Κέρκυρα, την Κρήτη, τη Κω, τη Ρόδο και την Ζάκυνθο, ως προορισμοί χαμηλού κινδύνου θεωρούνται και τα Κανάρια Νησιά στην Ισπανία.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας λαμβάνει υπόψη του την κατάσταση της νόσου Covid όχι μόνο στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον σκοπεύει να άρει την απαγόρευση των ταξιδίων στο εξωτερικό από τις 17 Μαΐου ενώ ως την Παρασκευή αναμένεται να δοθεί η «πράσινη λίστα» με τις χώρες- περιοχές που θα μπορούν να επισκεφθούν οι Βρετανοί έχοντας κριθεί ως προορισμοί χαμηλού κινδύνου για Covid.

Η αρμόδια υπηρεσία του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών (FCDO) είναι αυτή που εκδίδει τις λίστες:

Οι χώρες που θα καταχωρηθούν ως «κόκκινες» ή «πορτοκαλί» στο σύστημα αξιολόγησης κινδύνου, θα απαιτούν καραντίνα - σε ξενοδοχείο ή κατ'οίκον, αντιστοίχως.

Όσοι προέρχονται από χώρες της «πράσινης λίστας» θα αποφεύγουν την απομόνωση, αν και θα πρέπει να πληρώσουν 100 λίρες για τεστ Covid πριν από την αναχώρηση και μετά την άφιξη.

Tα στελέχη της τουριστικής βιομηχανίας εκφράζουν τη δυσφορία τους καθώς σε λιγότερο από δύο εβδομάδες πριν ανοίξει ο τουρισμός στη Βρετανία, δεν υπάρχει εικόνα για το ποιες χώρες ή περιοχές θα συμπεριληφθούν στην «πράσινη λίστα».

Ωστόσο, η αναθεωρημένη σύσταση του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών αποκαλύπτει πως υπάρχουν περιοχές που θεωρούνται χαμηλού κινδύνου.

Για παράδειγμα, η επίσημη σύσταση προειδοποιεί κατά των ταξιδιών στην Ελλάδα «βάσει της τρέχουσας αξιολόγησης κινδύνου λόγω Covid-19». Όμως, προσθέτει: «Η σύσταση της FCDO δεν τάσσεται κατά των ταξιδιών στα νησιά Ρόδο, Κω, Ζάκυνθο, Κέρκυρα και Κρήτη».

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Τι κατανάλωσαν οι Κρητικοί το Πάσχα - Μπύρα και αρνί στην κορυφή

Σαρηγιάννης: Πότε θα δούμε κάτω από 1.000 κρούσματα κορωνοϊού

Xωριστές δηλώσεις συζύγων: Λήγει η προθεσμία – Πότε δεν συμφέρει το φορολογικό διαζύγιο