Skip to main content
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κάιρο: Νεκρός σε βομβιστική επίθεση υψηλόβαθμος αστυνομικός

Κάιρο: Νεκρός σε βομβιστική επίθεση υψηλόβαθμος αστυνομικός
 clock 12:15 | 23/04/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

Υψηλόβαθμος αξιωματικός της αιγυπτιακής αστυνομίας, ο ταξίαρχος Αχμεντ Ζάκι σκοτώθηκε σήμερα από βόμβα η οποία εξερράγη κάτω από το αυτοκίνητό του έξω από την κατοικία του σε προάστιο του Καΐρου, σύμφωνα με την αιγυπτιακή τηλεόραση και πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας, σε μία νέα επίθεση, τη πέμπτη σε διάστημα μίας εβδομάδας , κατά των δυνάμεων της τάξης, στη χώρα που έχει γίνει θέατρο αιματηρής καταστολής των υποστηρικτών του αποπεμφθέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι .

Ο ταξίαρχος Αχμεντ Ζάκι προΐστατο των ειδικών δυνάμεων της αιγυπτιακής αστυνομίας για την καταστολή των ταραχών, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των επιχειρήσεων καταστολής κατά των διαδηλώσεων των ισλαμιστών.

Είναι ο τρίτος στρατηγός της αιγυπτιακής αστυνομίας που σκοτώνεται από την αρχή του χρόνου σε επιθέσεις την ευθύνη για τις οποίες έχουν αναλάβει ένοπλες ισλαμιστικές οργανώσεις, που ισχυρίζονται ότι αντλούν έμπνευση από την αλ Κάιντα και ότι οι επιθέσεις τους αποτελούν πράξεις εκδίκησης της καταστολής των ισλαμιστών υποστηρικτών του μοναδικού δημοκρατικά εκλεγμένου προέδρου της χώρας.

Ο πρώην αρχηγός των αιγυπτιακών ενόπλων δυνάμεων Αμπντέλ Φάταχ αλ-Σίσι, υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν στα τέλη Μαΐου, έχει δεσμευθεί να πατάξει την δραστηριότητα των ενόπλων ισλαμιστικών ομάδων στη χώρα.

πηγή: ΑΜΠΕ

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis