Skip to main content
ΔΙΕΘΝΗ
Βρετανία: Κινητοποιήσεις στο χώρο της υγείας μετά από 30 χρόνια
Βρετανία: Κινητοποιήσεις στο χώρο της υγείας μετά από 30 χρόνια
 clock 17:49 | 13/10/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

Τετράωρη στάση εργασίας πραγματοποίησαν τη Δευτέρα χιλιάδες εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας στη Βρετανία, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση της κυβέρνησης Κάμερον να μην τους δώσει αύξηση μισθού της τάξης του 1%.

Πρόκειται για την πρώτη φορά έπειτα από τουλάχιστον 30 χρόνια που εργαζόμενοι στο βρετανικό ΕΣΥ (το NHS) απεργούν με μισθολογικά αιτήματα.

Στην απεργία συμμετείχαν πολλά συνδικάτα εργαζομένων στις υπηρεσίες παροχής περίθαλψης, όπως αυτά των νοσηλευτών, των τραυματιοφορέων, του βοηθητικού προσωπικού των νοσοκομείων, των πληρωμάτων των ασθενοφόρων και των μαιών.

Η κυβέρνηση απέρριψε τις εκκλήσεις για αύξηση 1% στους μισθούς των συγκεκριμένων κλάδων εργασίας σε νοσοκομεία της Αγγλίας και της Βόρειας Ιρλανδίας.

Εκτιμάται ότι έως και 400.000 εργαζόμενοι –από τα 1,3 εκατομμύρια– στην Αγγλία θα συμμετάσχουν στην απεργιακή κινητοποίηση, που διήρκεσε από τις 7 έως τις 11 το πρωί τοπική ώρα. Στη συνέχεια τη σκυτάλη έλαβαν οι συνάδελφοί τους στη Βόρεια Ιρλανδία, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν τέσσερις ημέρες ανάλογων κινητοποιήσεων.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2026 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis