Skip to main content
ΔΙΕΘΝΗ
Η Ινδία έθεσε διαστημικό σκάφος σε τροχιά γύρω από τον Άρη
Η Ινδία έθεσε διαστημικό σκάφος σε τροχιά γύρω από τον Άρη
 clock 07:20 | 24/09/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

Η ινδική διαστημική υπηρεσία κατάφερε να θέσει σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη Άρη το χαμηλού κόστους διαστημικό της σκάφος Mars Orbiter, όπως ανακοίνωσε προσωπικά ο ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόδι. «Η Ινδία κατάφερε να φτάσει στον Άρη. Συγχαρητήρια σε όλους σας, σε ολόκληρη τη χώρα. Η ιστορία γράφτηκε σήμερα», είπε ο ινδός πρωθυπουργός.. «Έχουμε τολμήσει να φτάσουμε στο άγνωστο και έχουμε επιτύχει το σχεδόν αδύνατο»συμπλήρωσε ο ινδός πρωθυπουργός που καθ'ολη τη διάρκεια της αποστολής να μπει σε τροχιά το διαστημικό σκάφος καθόταν πίσω από τους επιστήμονες στην αίθουσα ελέγχου στο διαστημικό κέντρο Μπανγκαλόρ που βρίσκεται στη νότια Ινδία.

Η επιτυχία της Ινδίας λαμβάνει διαστάσεις καθώς αφενός πρόκειται για μια χαμηλού κόστους διαστημική αποστολή αξίας σύμφωνα με το Ρόιτερς 74 εκατομμυρίων δολαρίων και αφετέρου καθιστά την Ινδία ως την πρώτη χώρα που καταφέρνει να εκτελέσει και να ολοκληρώσει μια τέτοιου μεγέθους αποστολής στην παρθενική προσπάθεια της.

Η Ινδία εισέρχεται πλέον στον κλειστό κύκλο των χωρών όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ρωσία και η Ευρώπη που έχουν αποστείλει με επιτυχία διαστημικά σκάφη σε τροχιά ή τα προσεδάφισαν στον Άρη. Η διαφορά είναι ότι όλοι τους είχαν αρχικά αποτύχει αρκετές φορές.

Η διαστημική αποστολή της Ινδίας θα ενισχύσει το πεπαλαιωμένο- εδώ και σχεδόν πέντε δεκαετίες- διαστημικό της πρόγραμμα, όπως εξήγγειλε ευθύς εξ αρχής με τον εκλογή του ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόδι, ο οποίος έχει θέσει ως στόχο να το επεκτείνει με καλύτερες υποδομές και ανώτερη τεχνολογία.

πηγή: ΑΜΠΕ

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2026 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis