Κόσμος

Ο Σαουδάραβας πάει Τουρκία και απαιτεί 500 Mercedes

βασιλιάς

Ο Βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Αμπντουλ Αζίς Αλ Σαούντ είναι ίσως ο πιο δύσκολος επισκέπτης. 
Τουλάχιστον αυτό μαρτυρούν οι απαιτήσεις του κάθε φορά που επισκέπτεται μια ξένη χώρα.

Για παράδειγμα αυτά που ζητά από την Τουρκία την οποία θα επισκεφθεί τις επόμενες ημέρες. Μεταξύ άλλων έχει ζητήσει να έχει στη διάθεσή του τη δική του Mercedes και ακόμη 500 οι οποίες θα τον συνοδεύουν! Πολλά από τα αυτοκίνητα αυτά της συγκεκριμένης μάρκας θα έρθουν από άλλες πόλεις, γιατί όσα έχουν στην διάθεσή τους οι τουρκικές αρχές δεν επαρκούν.

Για τη διαμονή του έχει νοικιάσει ολόκληρο πεντάστερο ξενοδοχείο στα περίχωρα της Άγκυρας. Δεν θα δεχθεί όμως τις υπηρεσίες που προσφέρει ως έχει. Δεκαέξι φορτηγά θα φέρουν τα φαγητά της αρεσκείας του, πετσέτες, σεντόνια, ακόμα και μία προσωπική τουαλέτα. Ακόμη και το υπηρετικό προσωπικό θα είναι αποκλειστικά άτομα της δικής του φρουράς. 

Ο Σαουδάραβας ηγέτης επισκέπτεται τη γείτονα προκειμένου να έχει συνομιλίες για τις διμερείς σχέσεις με την Τουρκία, καθώς και για θέματα γενικότερου ενδιαφέροντος. 

 

Κόσμος

Αυστηρό μήνυμα από Ε.Ε σε Τουρκία για ανατολική Μεσόγειο και προσβολές

Φωτό αρχείου

Αυστηρό μήνυμα έστειλε η ΕΕ στην Τουρκία μετά κλιμάκωση των προκλητικών ενεργειών στην Ανατολική Μεσόγειο και τη σφοδρή επίθεση του Ταγίπ Ερντογάν στον Γάλλο ομόλογό του και τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Τη στάση της Τουρκίας και τις επιθέσεις του Ταγίπ Ερντογάν εναντίον του Εμανουέλ Μακρόν καταδικάζει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ο Σαρλ Μισέλ με ανάρτησή του στο Twitter τονίζει:

«Αντί για θετική ατζέντα, η Τουρκία επιλέγει προκλήσεις, μονομερείς ενέργειες στη Μεσόγειο και τώρα τις προσβολές.

Είναι απαράδεκτο. Σεβασμός στην Ευρώπη και στα κράτη μέλη της».