Κόσμος

Χαλέπι: 150.000 άνθρωποι απειλούνται με αφανισμό

χαλεπι

Περισσότεροι από 800 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 3.000- 5.000 τραυματίστηκαν στο πολιορκούμενο ανατολικό Χαλέπι της Συρίας τις τελευταίες 26 ημέρες, ενώ οι άμαχοι που παραμένουν εγκλωβισμένοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τη θανατική καταδίκη, προειδοποίησε σήμερα ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου του Χαλεπιού.

«Σήμερα 150.000 άνθρωποι απειλούνται με αφανισμό. Απευθύνουμε έκκληση να μπει ένα τέλος στους βομβαρδισμούς και να δοθούν εγγυήσεις για την ασφαλή απομάκρυνση όλων», δήλωσε ο Μπρίτα Χάτζι Χασάν κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στη Γενεύη, όπου θα συναντηθεί με τον απεσταλμένο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τη Συρία, Στάφαν ντε Μιστούρα, τη Δευτέρα.

Από την πλευρά του ο Ταούφικ Τσαμάα, ένας εκπρόσωπος της Ένωσης Συριακών Οργανώσεων Ιατρικής Περίθαλψης (UOSSM), είπε ότι 1.500 άνθρωποι πρέπει να απομακρυνθούν για ιατρικούς λόγους, ωστόσο οποιαδήποτε επιχείρηση απομάκρυνσής τους πρέπει να επιτηρείται από διεθνείς παρατηρητές προκειμένου να αποτραπεί το ενδεχόμενο να «τους εκτελέσουν ή να τους μεταφέρουν προς άλλη κατεύθυνση στη διαδρομή για το νοσοκομείο».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος

ΗΠΑ: Οι μισοί πολίτες πιστεύουν ότι τα φαντάσματα υπάρχουν και το 25% λέει ότι έχει δει ένα

φάντασμα

Ποιος, από τους μεγαλύτερους τουλάχιστον, δεν θυμάται την μεγάλη κινηματογραφική επιτυχία της δεκαετίας του 1980, το «Ghostbusters», με τους κυνηγούς φαντασμάτων και τις απίστευτες περιπέτειές τους.

Εκτός από το ότι οδήγησε σε νέα ταινία με το ίδιο θέμα το 2016, πολλοί εκτιμούν ότι οδήγησε και σε αύξηση όσων πιστεύουν σε φαντάσματα.

Σύμφωνα με έρευνα που επικαλείται το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, o αριθμός των Αμερικανών που πιστεύει στην ύπαρξη φαντασμάτων φέρεται να έχει πενταπλασιαστεί από τα τέλη της δεκαετίας του 1970, παρουσιάζοντας αύξηση 400%.

Σχεδόν οι μισοί, πιστεύουν ότι υπάρχουν φαντάσματα, ενώ ακόμη πιο εντυπωσιακός είναι ο ισχυρισμός του 25% των Αμερικανών ότι όχι μόνο πιστεύουν στα φαντάσματα, αλλά έχουν δει κιόλας -τουλάχιστον- ένα κατά τη διάρκεια της ζωής τους.

Paranormal activity…

Μεγάλη άνοδο έχουν εξάλλου, οι μεταφυσικές ανησυχίες των Αμερικανών, παρά την κάμψη της δημοτικότητας των θρησκειών στις ΗΠΑ, όπως δείχνουν οι αυξήσεις στην κυκλοφορίας περιοδικών περί μεταφυσικών θεμάτων.

Η επέκταση του Ίντερνετ έχει επίσης παίξει τον ρόλο της, καθώς επιτρέπει τη μετάδοση ψευδών αλλά αληθοφανών ειδήσεων που αποκτούν ένα κάποιο κύρος όταν λαμβάνουν ηλεκτρονική μορφή, σε αντίθεση με την παραδοσιακή φημολογία, από στόμα σε στόμα.

Επιτρέπει επίσης σε όσους πιστεύουν σε φαντάσματα να βρουν με ασφάλεια ομοϊδεάτες τους, χωρίς να γελοιοποιηθούν. Η αμοιβαία αποδοχή οδηγεί στον πολλαπλασιασμό των αποδεκτών αυτών των θεωριών αλλά και στην παγίωσή τους.

Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο, συμπεραίνει ότι οι ΗΠΑ είναι μια βαθιά διαιρεμένη χώρα ανάμεσα σε πολίτες με δύο εντελώς διαφορετικές κοσμοθεωρίες, επισημαίνοντας ότι ο διχασμός επί της ύπαρξης ή μη των φαντασμάτων, βοηθάει και στην κατανόηση του γενικότερου διχασμού στη χώρα που αποτυπώθηκε τόσο στην εκλογική αντιπαράθεση του περασμένου Νοεμβρίου στις ΗΠΑ όσο και στο ποσοστό ελάχιστα άνω του 50% που έχει εμβολιαστεί κατά του κοροναϊού.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ρωσία: Εξι νεκροί από συντριβή μεταγωγικού αεροσκάφους An-26

Βρετανία: Την δολοφόνησε 5 λεπτά από το σπίτι της και κάλυψε το πτώμα της με φύλλα

Πακιστάν: Επίθεση με βόμβα σε σχολείο θηλέων

ESPA BANNER