Αθλητικά

Tο ΣτΕ απέρριψε το αίτημα ΠΑΟΚ και Ξάνθης

Από την εκδίκαση της υπόθεσης ΠΑΟΚ και Ξάνθης

Απορρίφθηκε από  το Συμβουλιο της Επικρατείας το αίτημα ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ΠΑΕ Ξάνθη για παράνομη συγκρότηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού και προσωρινό πάγωμα της διαδικασίας επιβολής ποινών από τα πειθαρχικά όργανα της Super League και της ΕΠΟ, για τη πολυϊδιοκτησία.

Οπως γίνεται αντιληπτό, αυτή η απόφαση του ανώτατου δικαστικού οργάνου της χώρας, αποτελεί σαφέστατο πρόκριμα ότι η απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, όχι μόνο δεν είναι παράνομη, αλλά είναι  σύννομη, όπως και η σύνθεση/συγκρότηση τη Επιτροπής και δεν συντρέχει κανένας λόγος μπλοκαρίσματος της εξέλιξης της υπόθεσης.

Πλέον, μετά από αυτή την εξέλιξη, είναι σαφές ότι τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα για τις δύο ΠΑΕ. Οι οποίες, όπως έχει αποφανθεί στο πόρισμά της η ΕΕΑ, έχουν διαπράξει «βαρεία παράβαση» πολυϊδιοκτησίας.

Αθλητικά

Ξεκινά το πρωτάθλημα και στην Super League 2!

SUPER LEAGUE 2

Mετά και την Super League 1, οι ομάδες της Super League 2 αποφάσισαν για την επανέναρξη και του δικού τους πρωταθλήματος, με τους αγώνες να αρχίζουν τέλος Ιουνίου...

Ωστόσο για να επέλθει αυτή η απόφαση, έγινε μια συνεδρίαση με εντάσεις και διαφωνίες, ενώ τις επόμενες ημέρες προγραμματίζονται συναντήσεις με Υφυπουργό Αθλητισμού, ΕΡΤ και ΕΠΟ.

Yπήρξαν ομάδες που δεν ήθελαν να παίξουν καθόλου, ενώ έγινε... μάχη μέρα με τη μέρα για να καταλήξουν στην ημερομηνία 29/6/2020. Βασικό ζήτημα ήταν από πότε θα μετρούσαν οι τέσσερις εβδομάδες, που απαιτεί ως ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας η τελευταία Κοινή Υπουργική Απόφαση. 

Έτσι οι δύο τελευταίες αγωνιστικές «κλειδώνουν» στις 29 Ιουνίου και στις 5 Ιουλίου.