Αθλητικά

Ψήφισμα ΕΠΟ: «Η επίθεση στον Τζήλο στοχεύει στην επιβολή νόμου ζούγκλας στο άθλημα»

epo.jpg

Ψήφισμα για την άνανδρη επίθεση κατά του διεθνή διαιτητή Αθανασίου Τζήλου, εξέδωσε η εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ, η οποία συνεδρίασε σήμερα (15/1) παρουσία των μελών της Επιτροπής Παρακολούθησης (Monitoring Committee) των FIFA και UEFA, Χούμπελ, Ντερβισάι, Βέλα και Γεωργίου, καθώς και του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα των FIFA και UEFA, Πετρ Φούσεκ.
«Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας καταδικάζει ομόφωνα και με αποστροφή την απαράδεκτη επίθεση εναντίον του διεθνή διαιτητή κ. Αθανασίου Τζήλου.
Πρόκειται για μια κατάπτυστη ενέργεια, που στοχεύει ξεκάθαρα -μέσω χρήσης μεθόδων του υποκόσμου- στη δημιουργία κλίματος τρομοκρατίας μεταξύ των διαιτητών και την επιβολή "νόμου ζούγκλας" στο ποδόσφαιρο.
Επίσης, το απεχθές αυτό συμβάν προσβάλλει, εκθέτει κι υπονομεύει διεθνώς το ελληνικό ποδόσφαιρο και προκαλεί το δημόσιο αίσθημα και κάθε αληθινό φίλαθλο και υγιή Έλληνα πολίτη.
Η Ε.Ε. της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας δηλώνει ρητά και προς πάσα κατεύθυνση ότι τέτοιες αθλιότητες δεν πρόκειται να κάμψουν την αποφασιστικότητα της και να σταματήσουν τις προσπάθειες της για αναμόρφωση του ποδοσφαίρου στη χώρα και επιβολή των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων στην διαιτησία.
Η όποια απόπειρα ανακοπής της πορείας αυτής διά της βίας είναι, κατά συνέπεια, καταδικασμένη εκ προοιμίου σε πλήρη αποτυχία και αυτό θα πρέπει να γίνει άμεσα αντιληπτό.
Στο πλαίσιο αυτό, είναι εκπεφρασμένη άλλωστε και η απόλυτη υποστήριξη εκ μέρους των διεθνών ποδοσφαιρικών αρχών, οι οποίες ήδη συνεισφέρουν με την τεχνογνωσία τους στη δημιουργία ενός νέου πλαισίου λειτουργίας του ελληνικού ποδοσφαίρου.
H E.E. επιβεβαιώνει επίσης την αταλάντευτη απόφαση της Ε.Π.Ο. να επιδείξει μηδενική ανοχή σε τέτοιες πρακτικές, τους εμπνευστές και τα όργανά τους, απ’ όπου κι αν προέρχονται. Επιπλέον, η Ε.Π.Ο. θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να αποφευχθούν εφεξής κάθε είδους εμπρηστικές δηλώσεις κατά της Διαιτησίας, από πλευράς Π.Α.Ε., σωματείων και των αξιωματούχων τους, χρησιμοποιώντας όλες τις δόκιμες μεθόδους.
Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αναμένει, όπως και όλοι οι υγιώς ασχολούμενοι με το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό, την αποκάλυψη και παραδειγματική τιμωρία των ενόχων και καλεί και πάλι τους αρμόδιους φορείς να πράξουν το ηθικό και επαγγελματικό καθήκον τους απέναντι στην Ελληνική Κοινωνία, προχωρώντας με ταχείς ρυθμούς στην εξιχνίαση της υπόθεσης που δυσφημεί διεθνώς τη χώρα».

Αθλητικά

Euro 2020: Τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες των ομίλων

euro-2020

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των παιχνιδιών που έχουν γίνει μέχρι τώρα, οι βαθμολογίες των ομίλων, αλλά και το πρόγραμμα της Τετάρτης (16/6).

Στο ντέρμπι του 6ου ομίλου, η Γαλλία επικράτησε στο Μόναχο της Γερμανίας με 1-0, χάρη στο αυτογκόλ του Χούμελς (20’) και έκανε το πρώτο βήμα για την πρωτιά.

Στο άλλο παιχνίδι, η Πορτογαλία μπορεί να δυσκολεύτηκε για 80 λεπτά απέναντι στην Ουγγαρία, αλλά στο τελευταίο 10άλεπτο σκόραρε τρία γκολ με τους Γκερέιρο (84’) και Κριστιάνο Ρονάλντο (87’, 90+2) και έφτασε με επιβλητικό τρόπο στο τρίποντο της νίκης.

Την Τετάρτη (16/6), θα διεξαχθούν τρία παιχνίδια. Συγκεκριμένα, στις 16:00 η Φινλανδία θα παίξει με την Ρωσία, στις 19:00 η Τουρκία με την Ουαλία και στις 22:00 η Ιταλία με την Ελβετία.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες:

1ος όμιλος:

Γαλλία         3
Γερμανία    0
Ουγγαρία    0

Το πρόγραμμα της Τετάρτης (16/6)

Φινλανδία-Ρωσία (16:00)
Τουρκία-Ουαλία (19:00)