Ο ΟΦΗ δεν μπορούσε,εδειξε ξανά αδυναμίες στην Λεωφόρο, η εικόνα του ήταν ..μπλοκαρισμένη οπως συμβαίνει τελευταία με φυσιολογική συνέπεια να χάσει με 4-0 από τον Παναθηναϊκό για την 13η αγωνιστική της super league.
Οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή στο ματς, έχασαν κάποιες ευκαιρίες και με εξαίρεση το ξεκίνημα του β’ μέρους δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα από τους κρητικούς, που δεν είχαν αξιόπιστες λύσεις για να κάνουν τη… ζημιά.
Ο Παναθηναϊκός ήταν ανώτερος στο πρώτο μέρος, κυριάρχησε, προηγήθηκε με το πέναλτι του Ιωαννίδη αλλά δεν είχε καθαρίσει το ματς στο δεύτερο μέρος.
Στο 30’ ο Ιωαννίδης δέχθηκε την μπάλα κάθετα μετά από ωραία μπαλιά του Αϊτόρ και ο Πασαλίδης, που πήγε δυνατά πάνω του υπέπεσε σε πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο διεθνής Έλληνας φορ στο 34’.
Κι αυτό διότι ο ΟΦΗ είναι μία ποιοτική ομάδα από την μέση και μπροστά και κατάφερε να βγάλει κάποιες καλές φάσεις που δεν μπόρεσε να μετουσιώσει σε γκολ.
Ο ΟΦΗ επέστρεψε από τα αποδυτήρια για το β’ μέρος και «άπλωσε» το παιχνίδι του, πίεσε πολύ ψηλά τον Παναθηναϊκό και του προκάλεσε πρόβλημα στην κυκλοφορία της μπάλας.
Οι γηπεδούχοι έκαναν αρκετά λάθη και είδαν τους κρητικούς να χάνουν σημαντικές ευκαιρίες με τον Φελίπε στο 55’ και το 58’, αλλά στο 61΄ο Αϊτόρ, μετά την ωραία μπαλιά του Παλάσιος «άδειασε» τον Βούρο και με πλασέ έκανε το 2-0.
Το… νερό είχε μπει πλέον στο αυλάκι για την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, που έφτασε στο τρίτο γκολ με τον Παλάσιος να σκοράρει μετά την ασίστ του Μαντσίνι και πλέον οι «πράσινοι» έκαναν διαχείριση δυνάμεων με αλλαγές και παιχνίδι κέντρου μια και οι κρητικοί δεν είχαν τις δυνάμεις και το κουράγιο να προσπαθήσουν για την ανατροπή.
Μάλιστα στις καθυστερήσεις ο Λοντίγκιν βρήκε με τα χέρια τον Ιωαννίδη, εκείνος έκανε την ταχύτητα και με πλασέ έκανε το 4-0.
Διαιτητής: Αθανάσιος Τζήλος (Λάρισας)
Σκόρερς: Ιωαννίδης (34’, 90+1’), Αϊτόρ (61’), Παλάσιος (69’)
Κίτρινες: Βέρμπιτς (83’) - Αμπάντα (44’), Καρώ (45+3’), Ντίκο (47’), Μεγιάδο (49΄), Βούρος (73’), Λάρσον (79’)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν - Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Αράο, Μλαντένοβιτς (71’ Χουάνκαρ) – Ρούμπεν (78’ Ζέκα), Βιλένα-Παλάσιος (78’ Βέρμπιτς), Αϊτόρ (64’ Μαντσίνι), Τζούρισιτς (64’ Μπερνάρ) Ιωαννίδης
ΟΦΗ (Νταμπράουσκας): Μπάουμαν - Βούρος, Πασαλίδης (λ.τ. 40’ Καρώ), Θοράριρσον –Μαρινάκης (66’ Λάρσον), Αμπάντα, Μεγιάδο (79’ Νέιρα), Γκλάζερ, Γκαγιέγκος (66’ Ριέρα)- Φελίπε, Ντίκο (66’ Τοράλ)
Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 13ης αγωνιστικής
Σάββατο 02 Δεκεμβρίου
Παναιτωλικός - Κηφισιά 3-0
Αστέρας - Πανσερραϊκός 1-0
Κυριακή 03 Δεκεμβρίου
Βόλος - Ολυμπιακός 2-2
Ατρόμητος - ΠΑΣ Γιάννινα 1-1
Παναθηναϊκός - ΟΦΗ 4-0
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Δευτέρα 04 Δεκεμβρίου
18:00 ΠΑΟΚ - Λαμία
21:00 AEK - Άρης
Το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής
Σάββατο 9 Δεκεμβρίου
17:30 Κηφισιά - ΠΑΣ Γιάννινα
20:00 Ατρόμητος - Παναθηναϊκός
Κυριακή 10 Δεκεμβρίου
16:00 Παναιτωλικός - ΑΕΚ
17:30 Πανσερραϊκός - Ολυμπιακός
19:30 Λαμία - Βόλος
20:30 Αστέρας - ΠΑΟΚ
Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου
18:00 Άρης - ΟΦΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Α1 ΕΠΣΗ: 11 νίκες συμπλήρωσε ο Ηρόδοτος
Γ Εθνική μπάσκετ: Ηττα για το "Ηράκλειο"ΟΑΑ στην Πεύκη-Τα αποτελέσματα της ΕΚΑΣΚ