Αθλητικά

Ματαιώθηκε το Run Greece Ηράκλειο και για το 2020

run6.jpg

Μετά την προ ημερών απόφαση της Υγειονομικής Επιτροπής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, που δεν επιτρέπει αγώνες δρόμου με περισσότερους από 100 συμμετέχοντες και εργαζόμενους στο σύνολο κάθε διοργάνωσης εκτός Σταδίου, ο ΣΕΓΑΣ, σε συνεννόηση με τις κατά τόπους Περιφερειακές και Δημοτικές Αρχές, ανακοίνωσε τη ματαίωση του συνόλου των αγώνων της σειράς Run Greece 2020 (Αλεξανδρούπολη, Πάτρα, Καστοριά, Ιωάννινα, Λάρισα, Ρόδος, Ηράκλειο).

«Η ματαίωση των αγώνων της σειράς Run Greece 2020 είναι μία δυσάρεστη απόφαση, που λυπεί σύσσωμη τη δρομική κοινότητα της χώρας και όλους τους εμπλεκομένους φορείς, οι οποίοι βρίσκονταν ήδη σε ρυθμούς προετοιμασίας για τις διοργανώσεις αυτές. Προέχει όμως και αποτελεί πρώτη προτεραιότητα όλων μας η προστασία της δημόσιας υγείας.

O ΣΕΓΑΣ ευχαριστεί θερμά όλους όσους συνέβαλαν στην μέχρι σήμερα άριστη προετοιμασία των διοργανώσεων αυτών και ιδίως την ERGΟ Ασφαλιστική, Μεγάλο Χορηγό του Run Greece, αλλά και όλους τους χορηγούς, υποστηρικτές και θεσμικούς συνεργάτες του» αναφέρει σχετική ανακοίνωση της ομοσπονδίας στίβου.

Και καταλήγει: «Οι δρομείς που είχαν ήδη εγγραφεί για οποιονδήποτε από τους αγώνες Run Greece για το 2020 θα λάβουν εντός των επόμενων ημερών προσωπική ενημέρωση αναφορικά με τη δυνατότητα μεταφοράς της εγγραφής τους στην αντίστοιχη διοργάνωση του 2021 ή την ακύρωσή της και την επιστροφή του ποσού της συνδρομής συμμετοχής τους».

Αθλητικά

Αυγενάκης: Αθλητικά έργα σε Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Χερσονήσου

goyrnes-mallia8.jpeg

Τα απαραίτητα αθλητικά έργα σε Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Χερσονήσου δρομολόγησε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Αρχικά, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στις Γούρνες με τον Δήμαρχο Χερσονήσου, Γιάννη Σέγκο, σχετικά με τις αθλητικές υποδομές της περιοχής και τις ανάγκες της για ένα ολοκληρωμένο αθλητικό κέντρο που θα ενισχύσει την τοπική ανάπτυξη και όχι μόνο.

Στη συνέχεια, ο κ. Αυγενάκης επισκέφτηκε το γήπεδο του ΠΑΝΟ Μαλίων με αντικείμενο την ολοκληρωτική αξιοποίηση του υφιστάμενου χώρου, με κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου κι όσες άλλες ανοιχτές δραστηριότητες επιτρέψει η πλήρης εκμετάλλευση της συγκεκριμένης έκτασης.