Αθλητικά

Ηρόδοτος: Άμεση εκκένωση των γραφείων ζήτησε η τεχνική υπηρεσία του Δήμου

ΗΡΟΔΟΤΟΣ ΚΑΤΑΡΕΥΣΗ ΓΗΠΕΔΟΥ.jpg

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από Μηχανικούς και Υπηρεσιακούς παράγοντες επισκέφθηκε τον χώρο κατάρρευσης στο γήπεδο της Νέας Αλικαρνασσού. Ο Κυριακάτικος αγώνας με τον Γιούχτα θα διεξαχθεί κανονικά στο εν λόγω γήπεδο.

Mε ανακοίνωσή του ο Ηρόδοτος κάνει γνωστή την επίσκεψη του δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού στο Δημοτικό Στάδιο Νέας Αλικαρνασσού.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

"1.Ανταποκρινόμενος στο αίτημα του συλλόγου μας και αμέσως μετά από την επιστροφή του από την Αθήνα, ο Δήμαρχος Ηρακλείου, κ. Λαμπρινός Βασίλειος, συνοδευόμενος από Μηχανικούς και Υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου, επισκέφθηκε τον χώρο κατάρρευσης, όπου και ο ίδιος διαπίστωσε την σοβαρότητα της κατάστασης και ζήτησε να δρομολογηθούν οι απαραίτητες ενέργειες προς οριστική επίλυση του προβλήματος.

2.Με απόφασή της η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου που κοινοποιήθηκε προς τον σύλλογο μας, απαγορεύει πλέον την χρήση του χώρου και εντέλλεται την άμεση εκκένωση του,ως επικίνδυνου για ολική κατάρρευση.

Προς τούτο ο σύλλογος μας συγκαλεί ήδη έκτακτο ΔΣ .

3.Σε κάθε περίπτωση η καθημερινή λειτουργία του συλλόγου θα συνεχιστεί κανονικά σύμφωνα με τον προγραμματισμό που υπήρχε από πριν.

Οι Γηπεδικές μας εγκαταστάσεις, κερκίδες, αποδυτήρια και λοιποί χώροι εξετάστηκαν ήδη από την αρμόδια Επιτροπή επιθεώρησης Αθλητικών εγκαταστάσεων της Περιφέρειας και υπήρξε έγγραφη διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στατικότητας ή επικινδυνότητας για τις κύριες αθλητικές εγκαταστάσεις, εκδίδοντας άμεσα και την σχετική απόφαση, εξαιρώντας βέβαια των χώρο των γραφείων, που ούτως ή άλλως είναι δομικά ανεξάρτητος από τα γήπεδα.

4.Διαβεβαιώνουμε λοιπόν τους φιλάθλους και φίλους μας, ότι δεν υπάρχει κανείς κίνδυνος για την τέλεση και παρακολούθηση των αγώνων, την λειτουργία των Ακαδημιών αλλά και των φιλοξενουμένων σωματείων στα γήπεδα μας.

Καλούμε τους φιλάθλους μας να ενισχύσουν και συμπαρασταθούν στον σύλλογο, αρχής γενομένης από τον Κυριακάτικο (5/1, 15.00) αγώνα με τον Γιούχτα

Τώρα το έχουμε ανάγκη όσο ποτέ".

Αθλητικά

ΕΠΟ: "Τα περιθώρια για διεξαγωγή των πρωταθλημάτων εξαντλούνται"

epo.jpg

Με ανακοίνωσή της, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου όσον αφορά στη δυνατότητα διεξαγωγής των πρωταθλημάτων της Football League, της Γ' Εθνικής κατηγορίας και της Α' Εθνικής γυναικών, αν δεν αρχίσουν άμεσα, σε πρώτο βαθμό, οι προπονήσεις. Η ΕΠΟ ενημερώνει πως έχει ήδη καταθέσει τον σχετικό προτεινόμενο σχεδιασμό -που περιλαμβάνει και το απαιτούμενο πλήρες υγειονομικό πρωτόκολλο.

"Με απόλυτο σεβασμό στις απαιτήσεις διαχείρισης της υφιστάμενης κατάστασης, ζητούμε από όλους να αντιληφθούν ότι τα χρονικά περιθώρια δυνατότητας διεξαγωγής των εν λόγω πρωταθλημάτων εξαντλούνται και η επιβίωση εκατοντάδων οικογενειών βρίσκεται πλέον σε άμεσο κίνδυνο" αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΠΟ.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

"Δεκάδες επαγγελματικές και ερασιτεχνικές ομάδες, εκατοντάδες εργαζόμενοι στο χώρο του ποδοσφαίρου με τις οικογένειές τους και χιλιάδες ποδοσφαιριστές και ποδοσφαιρίστριες ζουν καθημερινά με την αγωνία και την προσμονή της επιστροφής στους αγωνιστικούς χώρους και την κανονικότητα της καθημερινής τους δραστηριότητας.

Η απόφαση γι' αυτό βρίσκεται στα χέρια των αρμοδίων επιστημόνων που έχουν επιφορτιστεί με τη λήψη αποτελεσματικών μέτρων για την προάσπιση της δημόσιας υγείας.

Σε αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία έχει ήδη καταθέσει τον σχετικό προτεινόμενο σχεδιασμό -που περιλαμβάνει και το απαιτούμενο πλήρες υγειονομικό πρωτόκολλο- και με αλλεπάλληλες πρωτοβουλίες και διαρκείς επικοινωνίες προς τους Υπουργούς κ.κ. Βορίδη και Κικίλια, τον Υφυπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Αυγενάκη και τον Γενικό Γραμματέα του Υπ. Υγείας κ. Πρεζεράκο, έχει ενθαρρύνει επανειλημμένα την επιτροπή των επιστημόνων, ώστε να προχωρήσει στην έγκριση του πρωτοκόλλου (ή και τη βελτίωσή του εφόσον αυτό κρίνεται απαραίτητο) και κατά συνέπεια στην αποδοχή του αιτήματος έναρξης των προπονήσεων των ομάδων της Football league, της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας και της Α΄ Εθνικής κατηγορίας γυναικών.

Με απόλυτο σεβασμό στις απαιτήσεις διαχείρισης της υφιστάμενης κατάστασης, ζητούμε από όλους να αντιληφθούν ότι τα χρονικά περιθώρια δυνατότητας διεξαγωγής των εν λόγω πρωταθλημάτων εξαντλούνται και η επιβίωση εκατοντάδων οικογενειών βρίσκεται πλέον σε άμεσο κίνδυνο".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Super League 2 : Πήρε το Κρητικό ντέρμπι ο Εργοτέλης! -Αποτελέσματα,βαθμολογία(vid)

Βόλος - Παναθηναϊκός 0-2: Πέρασε κι από το Βόλο