Ο ΟΦΗ πραγματοποίησε την πρώτη του προπόνηση το Σάββατο (5/7) και οι φίλαθλοι που έδωσαν βροντερό παρών αποθέωσαν τον νέο τεχνικό της ομάδας, Τζενάρο Γκατούζο αλλά και τα νέα αποκτήματα της ομάδας, Αντώνη Πετρόπουλο και Ντάνι Αρτόλα. Ο Τζενάρο Γκατούζο έκανε δηλώσεις λίγο πριν την έναρξη της προπόνησης:
«Τα πράγματα είναι πολύ ωραία εδώ, η ατμόσφαιρα είναι καταπληκτική. Θα συνεχίσουμε τη δουλειά που έκανε ο Σα Πίντο, καθώς ο ίδιος την περασμένη χρονιά έκανε μια πάρα πολύ καλή δουλειά».
Για τις συζητήσεις με τη διοίκηση: «Ο πρόεδρος ήρθε πριν από περίπου δυο μήνες στο Μιλάνο μιλήσαμε και μου αρέσει η νοοτροπία του και ο τρόπος που με πλησίασε. Δε μιλήσαμε καθόλου για τα οικονομικά, καθώς δεν παίζει κανένα ρόλο στην παρουσία μου εδώ. Είναι μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για εμένα ο ΟΦΗ και μια πολύ όμορφη χώρα η Ελλάδα, αλλά εγώ δεν έχω έρθει εδώ για διακοπές αλλά για δουλειά».
Για τα μεταγραφικά είπε: «Έχουμε μιλήσει με τον πρόεδρο. Η ομάδα ακόμα δεν είναι πλήρης, δεν έχει ολοκληρωθεί. Κοιτάμε ακόμα 2-3 παίκτες . πάντως υπάρχει μια Παγκόσμια οικονομική κρίση και δεν είναι μόνο του ΟΦΗ ή της Ελλάδας. Θα κοιτάξουμε την αγορά και είναι πολύ σημαντικό να βρούμε τους σωστούς παίκτες από τη σωστή αγορά».