Αθλητικά

Αυγενάκης: "H Μεσαρά εκτός από τουριστικός να γίνει και αθλητικός προορισμός"

AYGENAKHS.jpeg

Συνάντηση τον Δήμαρχο Φαιστού  Γρηγόρη Νικολιδάκη και τους Αντιδημάρχους Γιάννη Φασομυτάκη και Αντώνη Κωσταντουλάκη και τον Πρόεδρο της Κοινότητας Πιτσιδίων  Κωνσταντίνο Σπινθάκη, είχε σήμερα, Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού και Βουλευτής Ηρακλείου  Λευτέρης Αυγενάκης για θέματα αθλητισμού του Δήμου Φαιστού και όχι μόνο.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην πορεία των έργων αθλητικών εγκαταστάσεων. Δόθηκε ιδιαίτερη σημασία στη δημοπράτηση του έργου του Κλειστού Γυμναστηρίου Τυμπακίου, ύψους 2.9 εκ. ευρώ, το οποίο έχει ήδη ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και όπως ενημέρωσε ο Υπουργός αναμένεται μέχρι τα τέλη του Σεπτεμβρίου η υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης, καθυστέρηση που προέκυψε στον πλαίσιο του ελέγχου από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, λόγω του ύψους του έργου.

Επιπλέον, ενημερώθηκαν τα στελέχη της δημοτικής αρχής  για τα έργα: του Σταδίου Μοιρών, ύψους 2 εκ. € αλλά και του Κλειστού Γυμναστηρίου Ξιφασκίας στην Πόμπια, ύψους 800.000€, το οποίο βρίσκεται στο στάδιο επικαιροποίησης μελέτης για την προμήθεια κλειστού γυμναστηρίου.

Τα ανωτέρω έχουν ήδη ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ενώ σε επόμενη φάση θα ενταχθούν το έργο Αναρριχητικό Κένρο Ζαρού και το έργο του Κωπηλατοδρομίου Φανερωμένης.

Για το έργο «Κατασκευή Μεταλλικού Κελύφους του Κολυμβητηρίου Μοιρών», ύψους 744.000€  και το έργο «Κατασκευή Μεταλλικού Κελύφους του Αθλητικού Κέντρου Ζαρού» ύψους 456.000€, αναμένεται η έγκριση από το Πρόγραμμα Φιλόδιμος ΙΙ του Υπουργείου Εσωτερικών.

Ακόμη, ο κ. Λ. Αυγενάκης ενημέρωσε πως έχει εγκριθεί η 1η φάση δημιουργίας Camp AμεΑ στον Αφρατιά, της πρότασης του Συλλόγου ΑμεΑ Νότιας Κρήτης «ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» που έχει εγκριθεί στο Πρόγραμμα Leader που περιλαμβάνει: ανοικτούς χώρους άθλησης, χώρους υποδοχής, αίθουσα γυμναστικών οργάνων, 25m πισίνα, Γήπεδο Τένις & Μπάσκετ και διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου, ενώ η β΄φάση θα γίνει με την οικονομική ενίσχυση της Γ.Γ.Α. και αφορά στην κατασκευή γηπέδου 5*5, στην κατασκευή στίβου (σε μορφή περιπατητής διαδρομής), και στην κατασκευή 10-14 σπιτιών για την φιλοξενία των οργανωμένων ομάδων προετοιμασίας.

Επιπλέον, στη συνάντησης συζητήθηκε η εφαρμογή στρατηγικού πλάνου ανάπτυξης του αθλητισμού στην περιοχή με την ανάπτυξη συνεργειών με την τοπική αυτοδιοιήκηση, την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και το Ολυμπιακό Αθλητικό  Κέντρο Αθηνών (ΟΑΚΑ).

Επίσης, συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν στην αντιμετώπιση της διασποράς του κωρωνοΐου στην περιοχή, την αγροτική παραγωγή, τον τουρισμό αλλά και  τις προσπάθειες που καταβάλλονται σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση για την υπέρβαση εμποδίων και προβλημάτων που καλείται να επιλύσει η δημοτική αρχή.

Τέλος, όπως τόνισε ο κ. Λ. Αυγενάκης: «είμαστε σταθερά προσανατολισμένοι στο στόχο η Μεσαρά εκτός από τουριστικός να γίνει και αθλητικός προορισμός όλες τις εποχές του χρόνου με σύγχρονες και ασφαλείς αθλητικές εγκαταστάσεις».

 

 

 

 

Αθλητικά

Τένις: Ακυρώνονται οι αγωνιστικές δραστηριότητες πλην των Διεθνών Πρωταθλημάτων στην Κρήτη

τενις

Η Επιτροπή Κρίσεων της Ε.Φ.Ο.Α. εισηγήθηκε ομόφωνα την ακύρωση όλων των Εθνικών Πρωταθλημάτων και των Αγωνιστικών Δραστηριοτήτων μέχρι την 31.12.2020, πλην των Διεθνών Πρωταθλημάτων στην Κρήτη, για τα οποία διενεργούνται διαρκείς έλεγχοι covid, εισήγηση που έγινε ομόφωνα αποδεκτή από την Εκτελεστική Επιτροπή.

Η απόφαση αυτή λήφθηκε με βάση την εξελισσόμενη δυναμική της πανδημίας, η οποία θα μπορούσε να σταματήσει τη λειτουργία των Σωματείων-Μελών, αλλά και να στερήσει την εργασία όλων των εργαζόμενων στα Σωματεία-Μέλη της Ε.Φ.Ο.Α., από τις πιθανές επιπτώσεις της αγωνιστικής δραστηριότητας.

Τα Πρωταθλήματα που έχουν προκηρυχθεί δεν θα ληφθούν υπόψη στις βαθμολογίες των Αθλητών/τριών που συμμετέχουν, για τη δίκαιη και ισόνομη αντιμετώπιση όλων των αγωνιζομένων. Είναι προφανές ότι τα δικαιώματα συμμετοχής θα επιστραφούν από τις Ενώσεις στους Αθλητές/τριες.

Ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Α., Σπύρος Ζαννιάς, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Οι συνθήκες μεταβάλλονται κάθε μέρα. Το Δ.Σ. της Ε.Φ.Ο.Α. διαχειρίστηκε την κρίση από την πανδημία με τον καλύτερο τρόπο. Υλοποιήθηκαν Διεθνείς Διοργανώσεις αλλά και τα Εθνικά Πρωταθλήματα μέχρι σήμερα, μη στερώντας τα προνόμια στους αγωνιζόμενους και αποδείξαμε ότι το Άθλημά μας είναι το ασφαλέστερο Ολυμπιακό Άθλημα. Η Ε.Φ.Ο.Α. για τις προτάσεις και τις αποφάσεις της αναγνωρίστηκε διεθνώς. Γεγονός πραγματικό, αφού υιοθετήθηκαν από την Παγκόσμια Οικογένεια του Τένις και από την πρόσφατη Γενική Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας στο Ηράκλειο. Οφείλουμε σήμερα να προστατέψουμε τα Σωματεία-Μέλη και τους εργαζόμενους σε αυτά και να κρατήσουμε ζωντανό το Άθλημά μας, σε σχέση με τη καθημερινή λειτουργία τους. Θα ενημερώνεται διαρκώς η Οικογένεια του Ελληνικού Τένις για όλες τις περαιτέρω εξελίξεις».