Αθλητικά

Αντιδράσεις στο Ηράκλειο για πιθανή απόσυρση της υποψηφιότητας του τελικό του Conference League

pagkrhtio.jpg

Στην απόσυρση της υποψηφιότητας της Ελλάδας για τη διοργάνωση του τελικού του Conference League 2022 ή 2023 προσανατολίζεται η ΕΠΟ, αν και όλα έδειχναν πως η χώρα μας ήταν το πρώτο φαβορί για την ανάληψή του, με τους παραγωγικούς φορείς του Ηρακλείου να αντιδρούν και να βγάζουν κοινή ανακοίνωση, εκφράζοντας την δυσαρέσκειά τους. Μεταξύ άλλων, επιτίθενται στον Εκτελεστικό Γραμματέα της ΕΠΟ, Αλέξη Δέδε και καταλήγουν λέγοντας πως επιφυλλάσονται κάθε δικαιώματός τους, για τη ζημιά που θα προκύψει, αν προχωρήσει η απόσυρση της υποψηφιότητας.

Αναλυτικά:

"Με δυσάρεστη έκπληξη διαβάσαμε τις δηλώσεις του Εκτελεστικού Γραμματέα της ΕΠΟ, Αλέξη Δέδε, για πιθανή απόσυρση της υποψηφιότητας του Ηρακλείου από την διεκδίκηση του τελικού UEFA Conference League για το 2022 ή 2023.

Όλοι εμείς, οι παραγωγικοί φορείς, συνεργαστήκαμε στενά από τον περασμένο Δεκέμβριο με την Ομάδα Εργασίας κατάθεσης του φακέλου υποψηφιότητας και τον κ. Δέδε που ήταν ο επικεφαλής της.

Μια συνεργασία εποικοδομητική και συνεχής, ώστε το Παγκρήτιο Στάδιο,  η πόλη του Ηρακλείου και ολόκληρη η Κρήτη να αποδείξουν ότι πληρούν όλες εκείνες τις απαιτητικές προϋποθέσεις, που ορθά θέτει η UEFA, για τις μετακινήσεις, τις διαμονές, την ασφάλεια, τη διατροφή, την υγεία κ.λπ. Και τα καταφέραμε!

Επενδύσαμε χρόνο και πατριωτική διάθεση, εργαστήκαμε με συνέπεια και καλή πίστη, ξεπεράσαμε εμπόδια και εναρμονιστήκαμε στα «θέλω» της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, προκειμένου ο φάκελος υποψηφιότητας να είναι πλήρης. Και ήταν, όπως μας είπαν!

Αδυνατούμε να κατανοήσουμε την μεταστροφή και τις δηλώσεις του κ. Δέδε. Αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι η ΕΠΟ, χωρίς κάποιον προφανή λόγο, κάποια εύλογη αιτία, σκοπεύει να αποσύρει την υποψηφιότητα της πόλης μας.

Μια απόσυρση που θα προκαλέσει τεράστια βλάβη στην τοπική οικονομία και κοινωνία.

Και όχι μόνο σ’ αυτή, αλλά και στις εθνικές προσπάθειες για ενίσχυση του τουρισμού, της οικονομίας, για προβολή της χώρας μας σ’ όλο τον κόσμο.

Καλούμε τον κ. Δέδε και την ΕΠΟ να μην προχωρήσουν στην αιφνίδια και αδικαιολόγητη απόσυρση της υποψηφιότητας του Ηρακλείου για τη διοργάνωση του τελικού UEFA Conference League για το 2022 ή 2023.

Διοργάνωση πνοής και ανάτασης για την πόλη, τον νομό, το νησί της Κρήτης, την Ελλάδα όλη.

Και ειδικά τώρα που είμαστε στη τελική φάση αξιολόγησης και μεταξύ όλων των ενδιαφερομένων χωρών έμεινε  η Ελλάδα και η Αλβανία.

Ανεξήγητη η στάση του κ. Δέδε και της ΕΠΟ για όλους εμάς που επιμένουμε να βλέπουμε την Ελλάδα ως τόπο δημιουργικό και παραγωγικό.

Επιφυλασσόμαστε κάθε δικαιώματός μας, για τη ζημιά που θα προκύψει, αν τυχόν προχωρήσει η αναίτια απόσυρση της υποψηφιότητας.

Οι Παραγωγικοί Φορείς

*Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ηρακλείου

*Ένωση Ξενοδοχείων Ηρακλείου

*Σύνδεσμος Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης

*Ένωση Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης

*Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου

*Σύλλογος Επισιτισμού και Διασκέδασης Ηρακλείου

*Σωματείο Ιδιοκτητών ΤΑΞΙ Ηρακλείου

*Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών  Νομού Ηρακλείου

*Ένωση Επιχειρηματιών Ενοικιαζόμενων Διαμερισμάτων Νόμου Ηρακλείου (ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ)

* Σύλλογος Ιδιοκτητών Γραφείων Ενοικιάσεως Αυτοκίνητων & Δίκυκλων"

Αθλητικά

Basket League: Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής

Αρης Προμηθεας

Σε θρίλερ εξελίχθηκε το ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής της Basket League, ΑΕΚ-ΠΑΟΚ, με την Ένωση να επικρατεί με 85-84.

Ο Άρης και ο Ηρακλής, που πανηγύρισαν νίκες επί των Προμηθέα Πατρών (94-83) στο Αλεξάνδρειο και του Μεσολογγίου στο Αγρίνιο (71-68), αντίστοιχα. Μάλιστα, οι κυανόλευκοι κέρδισαν με τρίποντο του Χάνλαν στην εκπνοή.

Το πανόραμα της 6ης αγωνιστικής:

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 85-84

Άρης - Προμηθέας Πατρών 94-83

Κολοσσός Ρόδου - Λάρισα 90-64

Μεσολόγγι - Ηρακλής 68-71

Περιστέρι - Λαύριο 70-78

Ιωνικός - Παναθηναϊκός (6/12, 17:00)

Η βαθμολογία:

ΑΕΚ 10 (5 αγ.)

Περιστέρι 10 (6 αγ.)

Ηρακλής 10 (6 αγ.)

Μεσολόγγι 9 (6 αγ.)

Κολοσσός Ρόδου 8 (6 αγ.)

Παναθηναϊκός 6 (3 αγ.)

Ιωνικός 6 (5 αγ.)

ΠΑΟΚ 6 (5 αγ.)

Άρης 5 (3 αγ.)

Λαύριο 5 (4 αγ.)

Προμηθέας Πατρών 3 (2 αγ.)

Λάρισα 3 (3 αγ.)

Η επόμενη αγωνιστική:

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου

17:00 Ηρακλής - ΑΕΚ

17:00 Λάρισα - Ιωνικός

19:30 Λαύριο - Μεσολόγγι

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου

16:00 ΠΑΟΚ - Άρης

17:00 Προμηθέας Πατρών - Κολοσσός Ρόδου

19:30 Παναθηναϊκός - Περιστέρι