Αθλητικά

Ανοίγει το κολυμβητήριο - Διαφωνίες για τις διαδρομές - Για παρωδία κάνει λόγο ο ΚΟΗ

vathmoi.jpg

Μετά από μια εβδομάδα καθυστέρησης όπου είχαμε αρκετές διαφωνίες και παρέμβαση του υφυπουργού αθλητισμού η Διοίκηση του Εθνικού Αθλητικού Κέντου Ηρακλείου ,αποφάσισε να ανοίξει την Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου την 50αρα πισίνα της πόλης.
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι υπήρξε συμφωνία στην κατανομή των διαδρομών από τα σωματεία. Μάλιστα στο ποιοι κατέθεσαν πρόταση υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ ΕΑΚΗ και σωματείων. Ο ΚΟΗ μάλιστα μέσω του εφόρου του κ.Ανδρουλάκη αναφέρει. «Τρία σωματεία από τα έντεκα (και όχι έξι) κατέθεσαν αιτήματα για την κολύμβηση και παραβρέθηκαν στην σύσκεψη. Τρία σωματεία κατέθεσαν αιτήματα μόνο για καλλιτεχνική και υδατοσφαίριση αλλά δεν παρευρέθηκαν σε καμμία σύσκεψη για κατανομή διαδρομών κολύμβησης. Ο ΚΟΗ αρνήθηκε να συμμετάσχει στην παρωδία της "ισοδύναμης και με δικαιοσύνη" κατανομής διαδρομών κολύμβησης.»Αρα θα εχουμε εξελίξεις στο επόμενο διάστημα…

Οι αποφάσεις της Διοικούσας Επιτροπής του Αθλητικού Κέντρου,οπως τις ανακοίνωσε σήμερα είναι.

 «Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις απαρέγκλιτες αρχές της που την διέπουν από την ημέρα ανάληψης καθηκόντων της , για ισόνομη και με δικαιοσύνη διάθεση των εγκαταστάσεων σε όλα ανεξαιρέτως τα σωματεία που αιτούνται τη χρήση των εγκαταστάσεών μας και πληρούν τις νομικές προϋποθέσεις (αναγνώριση από ΓΓΑ, προπονητές με άδεια άσκησης επαγγέλματος, συνέπεια στις υποχρεώσεις τους, και
Α)τις προτάσεις των 6 σωματείων(από τα 11) που προσήλθαν στις επαναλαμβανόμενες εκκλήσεις μας για διάλογο με γραπτές προτάσεις. Παρ όλα τούτα εμείς λάβαμε υπ όψιν και τα υπόλοιπα.
Β ) τη βαθμολογία που μας προσκόμισαν από την ΠΕΚΥΚ( είναι ταυτόσημη άρα δεν επιδέχεται υπόνοιας) και τη μετατροπή τους σε ώρες χρήσης ημερησίως και όχι σε διαδρομές λόγω ότι τα σωματεία είναι 11 και οι διαδρομές 10.
Γ) την εισήγηση του διευθυντή κου Σακαράκη για την εύρυθμη λειτουργία μεγάλης και μικρής πισίνας με βάση την πείρα του.
Δ) τις παραλείψεις του προηγούμενου έτους και την πείρα της διοικούσας (πχ παντελής απουσία απογευματινής διαδρομής για το κοινό και κατάληψη της από σωματεία), αίτημα που είναι απόλυτα δίκαιο.
Ε) τις οικονομικές συμφωνίες των σωματείων και τυχόν οφειλές τους.
Στ) την έκκλησή μας τουλάχιστον για την μικρή πισίνα να μην εγείρουν απαίτηση τα σωματεία που κολυμπούν στο Παγκρήτιο και την αποδοχή εκ μέρους τους του αιτήματός μας.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ:

1) Να ξεκινήσουν να κολυμπούν όλα τα σωματεία στη μεγάλη πισίνα με πρόγραμμα που θα ανακοινωθεί δημόσια και στον πίνακα ανακοινώσεων του κολυμβητηρίου από τη Δευτέρα 9-9-2019 και ώρα 13:30 . Λαμβάνοντας υπ όψιν κατά παρέκκλιση το αίτημα της ΠΕΚΥΚ και όχι το γεγονός ότι 5 από αυτά δεν υπέβαλλαν καν αίτημα.(σημειώνουμε πως τα συμφωνητικά υπογράφονται με ένα -ένα σωματείο και όχι με την ομοσπονδία τους) . Η μικρή πισίνα θα λειτουργήσει όπως τις προηγούμενες σαιζόν με κυλιόμενο ωράριο.

2) Να εξοφλήσουν τη χρήση του έτους 2019 έως 15/9/2019.

3) Να εξοφλήσουν τα ενοίκια αποθηκών τους και το ρεύμα, η τυχόν άλλες εκκρεμότητες έως 30/11/2019 με σχετικό διακανονισμό.

4) Έως 13/9/2019 να παραλάβουν τα συμφωνητικά (δίμηνα)και να τα επιστρέψουν υπογεγραμμένα από το ΔΣ τους με τους περσινούς οικονομικούς όρους και αρχές

5) Να επανεξεταστεί η πολιτική της διοικούσας εν γένει αν αλλάξει η επίσημη βαθμολογία που θα μας προσκομιστεί από την ΚΟΕ (Ομοσπονδία κολύμβησης) ή παραβιαστεί όρος του συμφωνητικού μετά το πέρας του διμήνου».

Αθλητικά

Αναβλήθηκαν και οι Μεσογειακοί Αγώνες

Μεσογειακοί Αγώνες

Η Διεθνής Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων και η Κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Αλγερίας αποφάσισαν από κοινού να αναβάλουν για έναν χρόνο τους Μεσογειακούς Αγώνες του Οράν, οι οποίοι αντί για το 2021, θα διεξαχθούν το 2022, ύστερα από αίτημα της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων.

Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη μετά από διαβουλεύσεις και λεπτομερή αξιολόγηση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί παγκοσμίως από τον κορωνοϊό. Ο φόβος πως η διοργάνωση θα αποδυναμωθεί σημαντικά, καθώς θα πέσει πάνω στους Ολυμπιακούς Αγώνες, έφερε τη σύμφωνη γνώμη όλων των πλευρών, να μετατεθούν για το 2022. Οι διοργανωτές τόνισαν πως η αλλαγή έγινε με στόχο την αναβάθμιση της διοργάνωσης, αλλά να εξασφαλιστεί και η προετοιμασία των αθλητών που θα συμμετάσχουν σε αυτήν, κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Οι ακριβείς ημερομηνίες της διεξαγωγής των 19ων Μεσογειακών Αγώνων, το 2022, στο Οράν της Αλγερίας, θα γίνουν γνωστές το επόμενο διάστημα.