Πολιτική

Βαρδάκης: Στη Βουλή η επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΤΟΕΒ

Σωκράτης Βαρδάκης

Τις θέσεις, τις απόψεις και τις προτάσεις  της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων (Π.Ο.Υ.Ο.Ε.Β.), σχετικά με το πρόβλημα των οφειλών ορισμένων Ο.Ε.Β. προς την ΔΕΗ, αλλά και το γεγονός ότι δεν κλήθηκε στην διαβούλευση για τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου των Ο.Ε.Β., φέρνουν στη βουλή οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτης Βαρδάκης και Σταύρος Αραχωβίτης. Οι βουλευτές κατέθεσαν σχετική αναφορά προς τον Αρμόδιο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. 

Σύμφωνα με την επιστολή της Ομοσπονδίας, το μεγάλο κενό, στον έλεγχο των ΤΟΕΒ, με τις διοικητικές αλλαγές του προγράμματος ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ, με τις οποίες μεταβιβάστηκε η Εποπτεία των Τ.Ο.Ε.Β. από τις Διευθύνσεις Ε.Β. της Νομαρχίας στους νέους Δήμους, διορθώθηκε με τις διατάξεις του άρθρου 46 του Ν.4456/2017 και η  εποπτεία να μεταβιβάστηκε στις αιρετές Περιφέρειες. Ακόμη όμως παραμένουν ορισμένα ζητήματα που χρήζουν αντιμετώπισης. Προς τούτο , η Π.Ο.Υ.Ο.Ε.Β. καταθέτει συγκεκριμένες προτάσεις Αναφορικά με το θέμα της εποπτείας, προτείνεται η σύσταση-στελέχωση ενός κεντρικού συντονιστικού οργάνου Εγγειοβελτιωτικών Έργων, σε κάθε Περιφέρεια, που θα συνενώνει και θα καθοδηγεί τις επιμέρους δράσεις, προς την κατεύθυνση των ενιαίων αντικειμενικών στόχων, που είναι η ορθολογική διαχείριση του αρδευτικού νερού, η πλήρης αξιοποίηση των εγγειοβελτιωτικών έργων, η μείωση του λειτουργικού κόστους (με την ευρύτερη έννοια: χρηματικού, νερού, ανθρώπινου δυναμικού και εδαφικών πόρων).
Για την ανακαίνιση και τον εκσυγχρονισμό των δικτύων, προτείνεται  η ένταξη στο ΕΣΠΑ του συνόλου των υποβληθεισών προτάσεων, ανακαίνισης και εκσυγχρονισμού εγγειοβελτιωτικών έργων και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.
Για την προστασία των εγγειοβελτιωτικών έργων προτείνεται η αξιοποίηση της σύγχρονης ψηφιακής τεχνολογίας, τόσο για την προστασία των Εγγειοβελτιωτικών έργων και των εργαζομένων.
Για το θέμα της εισπραξιμότητας και των οικονομικών, προτείνονται η υποχρεωτικότητα της «Βεβαίωσης έγκρισης χρήσης νερού προς άρδευση», το κόστος των πλημμυρών και των καταστροφών που δημιουργούν στα εγγειοβελτιωτικά έργα από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, να βαρύνουν τους ΟΤΑ Α΄ και Β΄ βαθμού αλλά και η πλήρης ανάκτηση του Περιβαλλοντολογικού τέλους, το οποίο εισπράττει η ΔΕΗ μέσα από τις καταναλώσεις.
Για το θέμα των οφειλών ορισμένων Ο.Ε.Β προς τη ΔΕΗ προτείνονται η εξόφληση αυτών σε 120 δόσεις, με παράλληλη εξόφληση των τρεχουσών τιμολογίων και άμεση σύνδεση με τα δίκτυα του ΔΕΔΔΗΕ, που έχουν εγκριθεί η κατασκευή Φωτοβολταϊκών Σταθμών με το δίκτυό της, ώστε να αρχίσει άμεσα και ευκολότερη η αποπληρωμή των οφειλών. Κατά προτεραιότητα υλοποίηση των προτάσεων στο προγράμματα εξοικονόμησης αλλά και παραγωγής ενέργειας και έχουν ήδη εγκριθεί μέσω ΕΣΠΑ. 
Επίσης προτείνονται ο τρόπος συνένωσης - συγχώνευσης Ο.Ε.Β., αλλά και ο τρόπος  κατάρτισης των Κανονισμών Αρδεύσεως – Εσωτερικής Υπηρεσίας.

Οι βουλευτές ζητούν από τον αρμόδιο Υπουργό, να λάβει υπόψη του, τις θέσεις και τις προτάσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Οργανισμών  Εγγείων Βελτιώσεων αλλά και να τους ενημερώσει  για τις ενέργειες στις οποίες θα προβεί.

 

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης: Έρχεται υποχρεωτικός εμβολιασμός υγειονομικών και εργαζομένων σε γηροκομεία

Βρετανίδα πρέσβης: Η Ελλάδα σύντομα θα μπει στην «πράσινη λίστα» της Βρετανίας - βίντεο

Πολιτική

Κίνημα Αλλαγής: Στις κάλπες για την ανάδειξη νέου προέδρου

ΚΙΝΑΛ

Στις 7 το πρωί της Κυριακής θα ανοίξουν οι κάλπες για τις εσωκομματικές εκλογές του Κινήματος Αλλαγής στην χώρα μας. Σε όλη την Ελλάδα, θα στηθούν σε όλες τις πόλεις και οι πολίτες θα μπορούν να ψηφίσουν έως τις 7 το απόγευμα. Υπενθυμίζεται, ότι δικαίωμα ψήφου έχουν τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος

Σε περίπτωση που κάποιος δεν είναι ήδη μέλος ή φίλος, θα πρέπει να συμπληρώσει την σχετική αίτηση και να την παραδώσει την μέρα που θα ψηφίσει.

Ποιοι μπορούν να ψηφίσουν:

Όσοι είναι γεννηθέντες έως 31/12/2004 είναι εγγεγραμμένοι στους Εθνικούς Εκλογικούς Καταλόγους και ο χειριστής του tablet πληκτρολογώντας τα στοιχεία ταυτοποίησης που απαιτεί το πληροφοριακό σύστημα του Υπουργείου Εσωτερικών αναζητά τον εκλογικό αριθμό με τον οποίο και πιστοποιείται ο ψηφοφόρος. Για την ταυτοποίησή του μπορούν να χρησιμοποιηθούν αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης. Όσοι είναι γεννηθέντες το 2005 (είναι δηλαδή 16 ετών) για να αποκτήσουν δικαίωμα ψήφου θα πρέπει εκτός από την ταυτότητα και την αίτηση εγγραφής μέλους ή φίλου να καταθέσουν υποχρεωτικά και εκτυπωμένο από την εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ πιστοποιημένο ΑΜΚΑ.

Οι πολίτες χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα, εκτός από το έντυπο ταυτοπροσωπίας (ταυτότητα ή διαβατήριο) θα πρέπει απαραίτητα εκτός από τη αίτηση εγγραφής μέλους ή φίλου να καταθέσουν και πιστοποιητικό ΑΜΚΑ από την εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ. Οι αλλοδαποί που μένουν στη χώρα μας υποχρεωτικά θα πρέπει να έχουν διαβατήριο, άδεια παραμονής σε ισχύ στη χώρα μας, πιστοποιητικό ΑΜΚΑ από την εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ και απαραίτητα εάν δεν είναι μέλη του Κινήματος να καταθέσουν αίτηση εγγραφής μέλους ή φίλου του Κινήματος.

Όσον αφορά τα υγειονομικά μέτρα, οι πολίτες θα πρέπει να φορούν μάσκα όσο βρίσκονται στο εκλογικό κέντρο.

Και οι πολίτες που ζουν στο εξωτερικό μπορούν να ψηφίσουν σε ΗΠΑ, Ε.Ε, Ηνωμένο Βασίλειο και Αυστραλία.Επισημαίνεται ότι στα εκλογικά κέντρα του Απόδημου δικαίωμα ψήφου θα έχουν όσοι είναι εγγεγραμμένοι στον Εθνικό Εκλογικό Κατάλογο, οι οποίοι θα πιστοποιούνται με την ίδια διαδικασία που θα γίνεται η πιστοποίηση στα εκλογικά τμήματα του εσωτερικού και απαραίτητα εάν δεν είναι μέλη ή φίλοι θα καταθέτουν συμπληρωμένη αίτηση εγγραφής μέλους ή φίλου.

Τα εκλογικά τμήματα του εξωτερικού θα λειτουργήσουν με τον εξής τρόπο:

Αυστραλία: Από τις 10:00 έως 19:00 τοπική ώρα
Κύπρος: από 9:00 έως 19:00 τοπική ώρα
Ευρωπαϊκή Ένωση από 9:00 έως 17:00 τοπική ώρα
Αγγλία από 12:00 έως 18:00 τοπική ώρα
ΗΠΑ από 9:00 έως 16:00
Καναδάς: Μόντρεαλ από 9:00 έως 15:00 και Τορόντο 9:00 έως 14:00 τοπική ώρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΙΝΑΛ Ηρακλείου: Οδηγίες για όσους ψηφίσουν στις εσωκομματικές εκλογές

Ανδρουλάκης: Ήρθε η ώρα, ενωμένοι, να κάνουμε το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου ξανά πρωταγωνιστή

Κεγκέρογλου: Αυτοί είναι οι λόγοι που στηρίζω τον Γιώργο Παπανδρέου

ESPA BANNER