Πολιτική

Σταϊκούρας: Σε έξι μήνες διαθέσαμε παροχές 2,2 δισ. ευρώ

σταικουρας.jpg

Τους στόχους του Προϋπολογισμού 2020 παρουσίασε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, εξαπολύοντας παράλληλα επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ για τους χειρισμούς στην οικονομία κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησής του αλλά και για την κριτική που άσκησε στην κυβέρνηση από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε ρεαλιστικούς αλλά φιλόδοξους τους στόχους του προϋπολογισμού ενώ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι παρέδωσε την οικονομία σε αναιμική κατάσταση ενώ υπογράμμισε ότι η αβεβαιότητα βρίσκεται πλέον στο χαμηλότερο επίπεδο.

Μάλιστα, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι διένειμε 13η σύνταξη και δεν είχε αφήσει δημοσιονομικό χώρο για το λεγόμενο κοινωνικό επίδομα.

«Δημιουργήσαμε και δημιουργούμε δημοσιονομικό χώρο για κοινωνικό μέρισμα» είπε ο κ. Σταϊκούρας, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως παρατείνεται για πέντε μήνες ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ στα νησιά που πλήττονται από προσφυγική κρίση.

Την ίδια ώρα, ο κ. Σταϊκούρας απαρίθμησε παροχές 2,2 δισ. ευρώ που διατέθηκαν σε έξι μήνες -την ώρα που, όπως είπε, παρέλαβε δημοσιονομικό κενό.

Όπως υπογράμμισε ο ίδιος, ο δημοσιονομικός χώρος που δημιουργήθηκε το δεύτερο εξάμηνο του έτους οφείλεται στη βελτίωση της εισπραξιμότητας του ΕΝΦΙΑ, την καλύτερη απόδοση του ΦΠΑ, στη συμμετοχή στη ρύθμιση των 120 δόσεων, στην προσεκτική δημοσιονομική διαχείριση αλλά και άλλες παρεμβάσεις.

«Ο δημοσιονομικός χώρος δημιουργήθηκε το δεύτερο εξάμηνο του 2019 και οφείλεται αποκλειστικά στους χειρισμούς της νέας κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού και αυτός ο δημοσιονομικός χώρος είναι πάνω από 1 δισεκατομμύριο ευρώ ή αν βάλουμε και τις ελαφρύνσεις του 2020 πάνω από 2,2 δισεκατομμύρια ευρώ» τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Πολιτική

ΚΚΕ: Βιβλιοπαρουσιάσεις της Κομματικής Οργάνωσης Κρήτης

κκε λογοτυπο

Στα πλαίσια της πολιτικής δραστηριότητας της ΚΟ Κρήτης που είναι σε εξέλιξη αυτή την περίοδο θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες ημέρες βιβλιοπαρουσιάσεις από τις Τομεακές Επιτροπές και τις ΚΟ.

Συγκεκριμένα:

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ διοργανώνει την Παρασκευή 30 Ιουλίου, στις 8μ.μ., στο αίθριο του ΤΕΕ (Νεάρχου 23), παρουσίαση του βιβλίου της Σύγχρονης Εποχής «Για την απελευθέρωση των Γυναικών από κάθε κοινωνική ανισότητα. Οι θέσεις του ΚΚΕ».

Την παρουσίαση θα κάνει η Κατερίνα Μπακέλα, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ.

Η Κομματική Οργάνωση Μεσσαράς Ηρακλείου του ΚΚΕ διοργανώνει την Τρίτη 3 Αυγούστου, στις 7:30μ.μ., στο ανοιχτό θέατρο Πετροκεφαλίου, παρουσίαση του βιβλίου της Σύγχρονης Εποχής «Οι γυναίκες από τη Γαλλική αστική Επανάσταση στην Παρισινή Κομμούνα. "Χέρια που ξέρουν την επανάσταση να τραγουδούν"».

Την παρουσίαση θα κάνει η Ρένα Σκυβαλάκη, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Παρεμβάσεις για Α.με.Α. που αλλάζουν το Μαλεβίζι

Προκλητικός Ερντογάν: " Η Τουρκία, η πιο ισχυρή χώρα στην περιοχή "