Πολιτική

Όσοι δικαιούνται αναδρομικά θα τα λάβουν, λέει ο υπουργός Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτης

γεραπετρίτης

«Όσοι δικαιούνται τα αναδρομικά που αναγνώρισε το Συμβούλιο της Επικρατείας θα τα λάβουν» διαβεβαίωσε ο υπουργός Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτης, ενώ διαβεβαίωσε εν όψει της κατάρτισης του νέου ασφαλιστικού νόμου πως δεν θα υπάρξει «καμία μείωση συντάξεων».
powered by Rubicon Project

«Θα δοθούν τα αναδρομικά σε όσους τα δικαιούνται, σε ό,τι αφορά τον χρόνο καταβολής υπάρχει σε εξέλιξη μία μελέτη και θα το δούμε» ανέφερε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open
Σημείωσε ωστόσο ότι δεν πρέπει να κλονιστεί η δημοσιονομική πολιτική και ότι υπάρχει στο τραπέζι το ζήτημα των δόσεων. «Από τη στιγμη που θα υπάρχει η καταβολή είναι δυνατον να υπάρξει ενας επιμερισμός έτσι ώστε να μην υπαρχει μεγάλη ταραχή στην δημοσιονομική ισορροπία» είπε.

Ερωτηθείς πότε θα το γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι, διευκρίνισε πως «το κομμάτι που έχει να κάνει με τα αναδρομικά θα το έχουμε εξαιρετικά σύντομα και ελπίζω εντός του Οκτωβρίου.

Σε ό,τι αφορά το σκέλος του ασφαλιστικού είπε πως είναι υπό επεξεργασία. «Θα έχουμε ένα νεό ασφαλιστικό νόμο ο οποίος θα δοθεί σε διαβούλευση τον Δεκέμβριο ή το αργότερο Ιανουάριο» σημείωσε, προσθέτοντας πως ο νέος ασφαλιστικός νόμος θα στηρίζεται απολύτως στις αποφάσεις του ΣτΕ.

Διαβεβαίωσε ακόμη πως «δεν θα υπάρξει καμία μείωση συντάξεων» και πως «αυτό το οποίο θα γίνει είναι ότι θα υπάρξει προσπάθεια για δικαιότερη κατανομή συντάξεων, ενδεχομένως μία ανακατανομή των συντάξεων μεταξύ των χαμηλότερων και των υψηλότερων, με όριο όμως ότι δεν θα μειωθούν οι συντάξεις».

Πολιτική

Δείτε live – Μητσοτάκης στη Βουλή: Δεν θα είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών

μητσοτακης βουλη.jpg

Για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και το εάν θα επεκταθεί στους εκπαιδευτικούς, μίλησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή, λέγοντας πως προς το παρόν δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα.

Ο πρωθυπουργός ο οποίος τοπθετείται στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για το νέο σχολείο είπε: «Μας απασχόλησε το ενδεχόμενο του υποχρεωτικού εμβολιασμού εκπαιδευτικών, αλλά δεν θα ήταν στην παρούσα συγκυρία η ενδεδειγμένη λύση».

Στην συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης είπε πως υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός που δεν έχει κάνει το εμβόλιο. «Ενα ποσοστό 70% έχει εμβολιαστεί», συνέχισε

Ξεκαθάρισε δε ότι όσοι δεν εμβολιαστούν θα κληθούν να κάνουν συχνά εργαστηριακά (όχι self test) τεστ και θα υποστούν τη σχετική ταλαιπωρία.

Η συζήτηση του νομοσχεδίου, για το οποίο έχουν εγγραφεί να μιλήσουν 121 βουλευτές, θα ολοκληρωθεί αργά το απόγευμα της Τετάρτης με την ψήφισή του.

Δείτε live:

 

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Τσίπρας κατά Μητσοτάκη: Έχετε άγνοια του ελληνικού Πανεπιστημίου και της διαδικασίας εξετάσεων

Γεννηματά: Υπερσυντηρητικό και υπερσυγκεντρωτικό το νέο νομοσχέδιο για την παιδεία

Κουτσούμπας κατά Κεραμέως: Το νομοσχέδιο θα φέρει πραγματικά εκπαιδευτικό Μεσαίωνα

Κεραμέως: «Το σχολείο που θα ανοίξει το Σεπτέμβριο δεν θα είναι το ίδιο»

Εκπαιδευτικοί: Καλούν σε παράσταση διαμαρτυρίας για το νέο εκπαιδευτικό νομοσχέδιο