Πολιτική

Το ΜέΡΑ25 καταδικάζει την επίθεση κατά του φωτορεπόρτερ

Γιάννης Βαρουφάκης

Με αφορμή τη σημερινή επίθεση κατά δημοσιογράφου, το ΜέΡΑ25 σε οξύτατη ανακοίνωσή του καταδικάζει «αυτά τα συλλαλητήρια του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας».

Προσθέτει ότι «στεκόμαστε απέναντι σε οτιδήποτε προάγει την ακροδεξιά στροφή στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Είμαστε αλληλέγγυοι με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Και καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει να τρέφει και να ανέχεται όλες αυτές τις απάνθρωπες "λογικές" και να απεγκλωβίσει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, καθώς και τις τοπικές κοινωνίες από αυτές τις φυλακές ανθρώπινων ψυχών».

Αναφερόμενο στο σημερινό συλλαλητήριο, το ΜέΡΑ 25 σημειώνει ότι αυτό πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα από ακροδεξιές οργανώσεις ενάντια στους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Παραβρέθηκαν, προσθέτει, «ολιγάριθμοι πολίτες κρατώντας πανό με ρατσιστικά συνθήματα και ελληνικές σημαίες, ιερείς με εικόνες στα χέρια που κήρυσσαν το μίσος μακριά από τις διδαχές του χριστιανισμού, καθώς και αρκετός κόσμος που πέρυσι την ίδια μέρα είχε δώσει ραντεβού στο ίδιο σημείο, εκείνη τη φορά σε συλλαλητήριο για τη Μακεδονία. Δεν παρέλειψαν να δώσουν το παρών υπόδικοι χρυσαυγίτες αλλά και δήθεν φιλελεύθερα ρατσιστικά στοιχεία σαν τον κ. Τζήμερο».

Πολιτική

Λοβέρδος για Novartis: Να αναλάβουν τις ευθύνες τους όσοι στοχοποίησαν δέκα πολιτικούς

ανδρέας λοβέρδος