Πολιτική

ΚΙΝΑΛ για υπόθεση Novartis: Η αντίστροφη μέτρηση για τη σκευωρία άρχισε

κινημα αλλαγης

Το ΚΙΝΑΛ με δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Βασίλη Κεγκέρογλου επικρίνει τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση που κρατούν γύρω από την υπόθεση Novartis και αναφέρει πως η προανακριτική είναι το πρώτο βήμα για να ελεγχθούν οι σαφέστατες ενδείξεις για τις παραθεσμικές παρεμβάσεις του κ. Παπαγγελοπούλου στη δικαιοσύνη.

«Ο καβγάς Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ πριν καν λάβουν γνώση του περιεχομένου της δικογραφίας αποδεικνύει τις σκοπιμότητες και την προσπάθεια να αντιμετωπίσουν τις εσωκομματικές ους διαφωνίες.

Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε τόσο για τη σκευωρία όσο και για τους σκευωρούς και προειδοποιούμε η αναζήτηση άλλοθι σε δήθεν αναρμοδιότητά η αλλά δικονομικά προσχήματα είναι συνενοχή».
Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/politiki/kinal-antistrofi-metrisi-gia-ti-skeyo...

Πολιτική

Κεραμέως: Δεν νοείται κανονικότητα χωρίς ανοιχτά σχολεία

Νίκη Κεραμέως

Ως «μεγάλο βήμα» το οποίο στηρίζεται στην «ομόφωνη εισήγηση των ειδικών» χαρακτήρισε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, την επαναλειτουργία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων της χώρας.

Σχολιάζοντας στο «MEGA Σαββατοκύριακο» την προσεχή επαναλειτουργία Δημοτικών και Νηπιαγωγείων, υπογράμμισε ότι «Οι ειδικοί μας είπαν να ανοίξουμε τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία. Αλλά και ο πρωθυπουργός είχε πει ότι τα δημοτικά θα ανοίξουν εάν η πορεία της νόσου είναι καθοδική».

Επισήμανε: «Όλες οι προϋποθέσεις πληρούνται, ώστε τα παιδιά να επιστρέψουν στη κανονικότητα, και στο φυσικό τους χώρο, δηλαδή το σχολείο. Δεν νοείται κανονικότητα χωρίς ανοιχτά σχολεία»

Παράλληλα, η υπουργός υποστήριξε πως η επαναλειτουργία των σχολείων δεν γίνεται για 15 μέρες, καθώς όπως είπε, πολλά σχολικά τμήματα που έχουν μέχρι 15 μαθητές, θα μπορούν να λειτουργούν καθημερινά και ως εκ τούτου «υπάρχει μάθημα για τουλάχιστον τέσσερις εβδομάδες».

Ακόμα, γνωστοποίησε ότι η προσέλευση των μαθητών σε Γυμνάσια και Λύκεια είναι στο 50%.

Σε ότι αφορά το νέο σχολικό έτος που ξεκινά τον Σεπτέμβριο, η κ. Κεραμέως σημείωσε: «Ακούμε τους ειδικούς. Όταν συζητάω με τον κ. Τσίοδρα για τον Σεπτέμβριο, μου λέει έχουμε δρόμο ακόμα μπροστά μας και θα τα βλέπουμε όλα βήμα-βήμα. Το ίδιο θα κάνουμε και το Σεπτέμβριο. Η πορεία της νόσου είναι καθοδική. Είμαστε πολύ προσεκτικοί».

«Δεν υπάρχει καλύτερος χώρος από το σχολείο για να μάθουν τα παιδιά και να εξοικειωθούν στη νέα πραγματικότητα. Δηλαδή πως να συνυπάρχουν, να φροντίζουν τον εαυτό τους και τους φίλους τους» πρόσθεσε η υπουργός.