Πολιτική

Κεφαλογιάννης: Ζητά πανευρωπαϊκή ασπίδα προστασίας και αλληλεγγύης για τους άστεγους

Μανώλης Κεφαλογιάννης

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητά την άμεση λήψη μέτρων για να προστατευτούν πανευρωπαϊκά οι συνάνθρωποί μας που αντιμετωπίζουν πρόβλημα έλλειψης στέγης και διαμένουν προσωρινά στους δρόμους.

Αναλυτικά ο Μανώλης Κεφαλογιάννης αναφέρει τα εξής;

Όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι αντιμέτωπες με το φάσμα της πανδημίας του κορωνοιού. Δεκάδες χιλιάδες άτομα έχουν μέχρι στιγμής νοσήσει από τον ιό ενώ η Ευρώπη μετράει ήδη χιλιάδες θύματα που δυστυχώς αυξάνονται καθημερινά.

Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία θα πρέπει να αντιμετωπιστεί και ένα άλλο σημαντικό κοινωνικό φαινόμενο της εποχής μας που μαστίζει αρκετούς συνανθρώπους μας σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις.

Πάρα πολλοί συνάνθρωποί μας που αντιμετωπίζουν πρόβλημα έλλειψης στέγης και διαμένουν προσωρινά στους δρόμους (κάποιοι από τους οποίους, εδώ και χρόνια, κοιμούνται ακόμα και στα σκαλοπάτια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου), βρίσκονται σε πολύ μειονεκτική θέση.

Όλοι αυτοί οι άστεγοι συνάνθρωποί μας εντάσσονται σε ιατρικά υψηλού κινδύνου πληθυσμούς λόγω των συνθηκών διαβίωσης τους και σε πάμπολλες περιπτώσεις της επιβαρυμένης υγείας τους. Σήμερα είναι αναγκαίο περισσότερο παρά ποτέ σκύψουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και σεβασμό στα σοβαρά προβλήματα των ανθρώπων αυτών.  Εφόσον δεν ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία τους μπορούν να γίνουν φορείς της εξάπλωσης της νόσου.

Οι άνθρωποι αυτοί που βρίσκονται στο δρόμο συνήθως αποξενωμένοι από όλους, στερούνται της δυνατότητας πρόσβασης όχι μόνο σε βασικά αγαθά πρώτης ανάγκης αλλά και σε υλικά καθαρισμού, ειδών υγιεινής και αντισηπτικά. Σήμερα περισσότερο παρά ποτέ πρέπει να προστρέξουμε σε αυτά τα ευάλωτα άτομα που βιώνουν την ακραία φτώχεια γιατί είναι συλλογική μας ευθύνη η προστασία τους.

Ερωτάται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή:

- Σε ποιές ενέργειες προτίθεται να προβεί σε συνεργασία με τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, ώστε να προστατευθεί αποτελεσματικά, από την πανδημία του ιού, η ευάλωτη κοινωνική ομάδα των αστέγων και κατά συνέπεια οι Ευρωπαίοι πολίτες στο σύνολο τους;

Κρήτη

Μ. Κεφαλογιάννης-κορωνοϊός: Ζητά από την ΕΕ την στήριξη των ανθοπαραγωγών

κεφαλογιάννης

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με ερώτηση του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητά τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους πληττόμενους από τον κορωνοιό ανθοπαραγωγούς. Όπως τονίζεται στην ερώτηση στην Κρήτη και σε άλλες περιοχές της χώρας η πτώση του τζίρου των παραγωγών σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019 αγγίζει το 97%.

Αναλυτικά η ερώτηση:

«Η πανδημία του COVID-19, έπληξε σοβαρά τον κλάδο της ανθοκομίας, που είναι ο πρώτος τομέας πρωτογενούς παραγωγής που βίωσε άμεσα τις συνέπειες. Επιπλέον, λόγω του περιορισμού στις παντός είδους εκδηλώσεις, μένουν αδιάθετες τεράστιες ποσότητες κομμένων λουλουδιών και γλαστρικών φυτών.

Στην Κρήτη και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, η πτώση του τζίρου είναι της τάξεως του 97% σε σχέση με τις πωλήσεις την αντίστοιχη περίοδο του 2019.

Ερωτάται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή:

 Με ποια ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία, σκοπεύει να βοηθήσει άμεσα τους πληττόμενους ανθοπαραγωγούς, ώστε αφενός να αντισταθμίσουν τις ζημιές που προκαλούνται από τη μη διάθεση των προϊόντων τους, αφετέρου για την αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας της ενιαίας αγοράς;

 Με ποιους τρόπους θα μπορούσε να υποστηρίξει την προώθηση της Ελληνικής Ανθοκομίας εντός της ΕΕ;