Skip to main content
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεροβασίλη: Ευχή της ΝΔ το τέταρτο μνημόνιο

όλγα γεροβασίλη
 clock 10:52 | 26/11/2016
writer icon newsroom ekriti.gr

«Έχει φτάσει σε αρκετά προχωρημένο σημείο η διαπραγμάτευση, στα περισσότερα θέματα έχει κλείσει. Θα δώσουμε τη μάχη μέχρι την τελευταία στιγμή μη υποχωρώντας από βασικές αρχές» τόνισε στον ΣΚΑΪ η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, ενώ εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, διαβεβαιώνοντας ότι δεν θα συμβούν οι αλλαγές που ακούγονται στις εργασιακές σχέσεις.

«Η δεύτερη αξιολόγηση είναι το μέσο για να φτάσουμε στο στόχο, δηλαδή να έχουμε συζήτηση για τη ρύθμιση του χρέους. Το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο», πρόσθεσε.

Η υπουργός επέμεινε ότι κανείς δεν μίλησε για τέταρτο μνημόνιο βάλλοντας κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Το τέταρτο μνημόνιο είναι ευχή της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη. Επικίνδυνο παιχνίδι η αποσταθεροποίηση της χώρας που παίζουν ορισμένοι» ανέφερε χαρακτηριστικά, με αφορμή το αίτημα του προέδρου της ΝΔ για εκλογές.

«Ο κ. Μητσοτάκης κάνει την πρόταση για εκλογές ελλείψει επιχειρημάτων και προτάσεων... Με εκλογές σταματάει η δεύτερη αξιολόγηση, σταματάει η συζήτηση για το χρέος, σταματάει η πρόβλεψη για ποσοτική χαλάρωση και η χώρα επανέρχεται σε τρομακτικά αδιέξοδα» δήλωσε η Όλγα Γεροβασίλη.

Η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης επιτέθηκε και στο ΔΝΤ, λέγοντας πως «είναι γνωστό τι εννοεί το ΔΝΤ όταν λέει ''μεταρρυθμίσεις'' ουδέποτε ήμασταν σύμφωνοι με το ΔΝΤ, και έχει αλλάξει ο συσχετισμός δυνάμεων».

«Έχουμε υπεραπόδοση εσόδων έχουμε υπερκαλύψει τους στόχους», σημείωσε ακόμη, ενώ πρόσθεσε πως «η κυβέρνηση στηρίζεται από το λαό... περπατάω στο δρόμο καθημερινά. Βλέπει ο λαός ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να στηρίξει την καθημερινότητα και να βγάλει τη χώρα από το μνημόνιο».

Για τα θέματα των αρμοδιοτήτων της η κ. Γεροβασίλη επισήμανε ότι το δημόσιο πρέπει να μεταρρυθμιστεί, και προς αυτή την κατεύθυνση αυτή το κράτος οργανώνεται με ψηφιακό οργανόγραμμα και με σύστημα μετακινήσεων με διαφάνεια.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis