Πολιτική

Ανδρέας Ξανθός: Δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη για αύξηση της απασχόλησης

xanthos38-720x400.jpg

Ερώτημα προς τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας θέτει ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, για όλα όσα υπόσχεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους πολίτες. «Αναρωτιέμαι και ερωτώ, γιατί όλα αυτά που υπόσχεται δεν έγιναν την περίοδο της μνημονιακής διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του ίδιου ως πρωτοκλασάτου υπουργού, γιατί τότε δεν υπήρξε εκτίναξη των επενδύσεων, γιατί τότε δεν υπήρξε φορολογική ανακούφιση της μεσαίας τάξης, γιατί τότε δεν αντιμετωπίστηκε το πελατειακό κράτος, γιατί δεν αντιμετωπίστηκαν οι στρεβλώσεις της Δημόσιας Υγείας;». Ο υπουργός σε περιοδεία του σε χωριά του Ρεθύμνου και περιοχές της ενδοχώρας μαζί με τους υποψήφιους βουλευτές Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δήμο Κλάδο, Εμμανουέλα Μαθιουδάκη και Χρυσούλα Μανουσάκη, αναφέρουν ότι πλέον το μέχρι σήμερα έργο της κυβέρνησης που κατάφερε να βγάλει τη χώρα από το μνημόνιο είναι μετρήσιμο και αξιόλογο.
 
«Ζητάμε από τους πολίτες να εκφράσουν την εμπιστοσύνη τους στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ και να αναλογιστούν ότι εμείς διορθώσαμε τα λάθη, αποδείξαμε ότι μπορεί η χώρα να οδηγηθεί μέσα από τον προγραμματισμό, την οργάνωση αλλά και την τίμια διαχείριση στην προκοπή έχοντας ως προτεραιότητα το κράτος δικαίου, πρόνοιας και αντιμετωπίζοντας τους πολίτες με ισότητα και κοινωνική ευαισθησία», επισήμανε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός κατά τη διάρκεια της περιοδείας, στο πλαίσιο της οποίας συμμετείχε σε εκδήλωση-συζήτηση στην Επισκοπή της ΔΕ Λαππαίων. Το βράδυ με τους υποψήφιους βουλευτές Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, θα βρεθούν σε εκδήλωση-συζήτηση στο Χαμαλεύρι της ΔΕ Αρκαδίου.

Πολιτική

Κορωνοϊός - Κεραμέως: Μόνο 0,1% των σχολικών μονάδων έχει αναστείλει τη λειτουργία του

Κεραμεως Νίκη

Σχεδόν μηδενικός είναι ο αριθμός σχολικών μονάδων των οποίων έχει ανασταλεί η λειτουργία λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού, σύμφωνα με τη Νίκη Κεραμέως.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, η υπουργός Παιδείας υπογράμμισε ότι μόλις το 0,1% των σχολικών μονάδων έχει αναστείλει τη λειτουργία λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού.

Παράλληλα, υπενθύμισε ότι αύριο, Δευτέρα, μαθητές και εκπαιδευτικοί θα προσέλθουν στα σχολεία με την επίδειξη αρνητικού αποτελέσματος self test, υπογραμμίζοντας ότι από αυτή την εβδομάδα χρειάζεται η επίδειξη ενός και όχι δύο αρνητικών αυτοδιαγνωστικών τεστ ανά εβδομάδα.

Αναφορικά με τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, η Νίκη Κεραμέως τόνισε ότι το ακριβές πρωτόκολλο που θα πρέπει να ακολουθηθεί σε περίπτωση ασθενείας με κορωνοϊό υποψηφίου, θα ανακοινωθεί μετά από ειδική σύσκεψη που θα γίνει με τους επιδημιολόγους. Υπενθυμίζεται ότι τα προηγούμενα χρόνια σε περίπτωση ασθένειας είθισται οι υποψήφιοι να εξετάζονται στις επαναληπτικές του Σεπτεμβρίου.

ειδησεις σημερα 

Χιλιάδες self test σήμερα για μαθητές και εργαζόμενους - Για ποιους είναι υποχρεωτικό

Τι ανοίγει αύριο - Ο οδικός χάρτης της επιστροφής στην κανονικότητα

"Άδειασε" η Αθήνα το Σαββατοκύριακο - Πάνω από 60.000 οχήματα πέρασαν από τα διόδια