Περίεργα - Παράξενα

Σπάνιο φαινόμενο: Λευκό ουράνιο τόξο στον Ελικώνα - Πως δημιουργείται (φώτο)

leyko-ouranio-toxo-8-4-2019.jpg

Στη θέα ενός ουράνιου τόξου, τα χρώματα είναι αυτά που συνήθως μαγεύουν τους τυχερούς που θα το αντικρίσουν. Ακόμη και λευκό όμως, ένα ουράνιο τόξο είναι εξίσου εντυπωσιακό.

Αυτό το σπάνιο φαινόμενο εμφανίστηκε στον Ελικώνα, στη Βοιωτία, την Κυριακή. Μέσα στην ομίχλη, διακρινόταν ένα λευκό ουράνιο τόξο, σε πλαγιά του βουνού. Πώς δημιουργείται όμως αυτό το υπέροχο και ασυνήθιστο θέαμα;

«Τα μικροσκοπικά σωματίδια της ομίχλης δημιουργούν αυτό το ουράνιο τόξο με αχνά χρώματα που φαίνεται σχεδόν λευκό στο ανθρώπινο μάτι, σε αντίθεση με τα κοινά ουράνια τόξα που δημιουργούνται λόγω μεγαλύτερων σταγόνων της βροχής», εξηγεί σε ανάρτηση το meteo, η μετεωρολογική υπηρεσία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, που αναδημοσίευσε την εντυπωσιακή φωτογραφία του Παναγιώτη Τσουρού

Περίεργα - Παράξενα

Κίνα: Πανικός στην Σεντζέν – Ουρανοξύστης άρχισε να «τρέμει» (video)

ουρανοξυστης κινα

Ένας ουρανοξύστης εκκενώθηκε σήμερα στην Κίνα, αφότου το κτίριο, ύψους σχεδόν 300 μέτρων, άρχισε να ” “τρέμει” για άγνωστο, μέχρι στιγμής, λόγο, με αποτέλεσμα να προκληθούν σκηνές πανικού.

Το SEG Plaza, η κατασκευή του οποίου ολοκληρώθηκε το 2000, είναι ένα από τα πιο εμβληματικά κτίρια στη Σεντζέν (νότια).

Το κτίριο, το οποίο δεσπόζει λόγω του ύψους του των 291 μέτρων στην επιχειρηματική συνοικία της πόλης, στεγάζει μεταξύ άλλων μια τεράστια αγορά εξαρτημάτων και ηλεκτρικών προϊόντων.

Το γραφείο διαχείρισης των καταστάσεων έκτακτης ανάγκη της Σεντζέν ανέφερε στο κοινωνικό δίκτυο Weibo ότι θα «εξακριβώσει τα αίτια των κραδασμών» στον ουρανοξύστη, επισημαίνοντας πως «δεν σημειώθηκε καμία σεισμική δόνηση στην περιοχή σήμερα».

Το SEG Plaza άρχισε να ταλαντεύεται γύρω στις 13.50 τοπική ώρα, σήμερα, σύμφωνα με τις αρχές. Αποτέλεσμα ήταν να προκληθούν αμέσως σκηνές πανικού.

Δείτε το βίντεο από την πόλη Σεντζέν στην Κίνα

 

 

Σε βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διακρίνονται εκατοντάδες πεζοί να τρέχουν μακριά από το κτίριο.

Ο πύργος βρίσκεται σε μια συνοικία στο κέντρο του Σεντζέν, γνωστή κυρίως για τον τεράστιο πεζόδρομό της που είναι γεμάτος με καταστήματα και εμπορικά κέντρα.

Έπειτα από επιθεώρηση, οι υπεύθυνοι της συνοικίας Φουτιάν ανέφεραν ότι δεν βρήκαν στο έδαφος, περιμετρικά του κτιρίου, «καμία ρωγμή».

 

«Κανένα κομμάτι τοίχου δεν έχει πέσει ούτε έχει υποστεί ζημιές», σημείωσαν στην επίσημη αναφορά τους.

ειδησεις σημερα 

Μεσανατολικό - Γερμανία: Στέλνει ανθρωπιστική βοήθεια €40 εκατ. στη Γάζα

Μεσανατολικό: Η Αίγυπτος διαθέτει 500 εκατ. δολάρια για την ανοικοδόμηση της Γάζας

Πραξικόπημα στη Μιανμάρ: Ξεπέρασαν τους 800 τα θύματα της καταστολής