Παραπολιτικά

Θλίψη για τον Αντώνη Τσουδερό...

πένθος

Την τελευταία του πνοή, πλήρης ημερών, άφησε την περασμένη Παρασκευή ο Ανδρέας Τσουδερός, μία λαμπρή προσωπικότητα του Ρεθύμνου αλλά και ολόκληρης της Κρήτης. Ο Ανδρέα Τσουδερός ήταν νομικός και Πολιτικός και γεννήθηκε στο Ρε΄θυμνο το 1925. 
Υπήρξε ο πρώτος Νομικός Σύμβουλος του Πανεπιστημίου Κρήτης από την ίδρυσή του και μέχρι το 2002 όταν συνταξιοδοτήθηκε. Το υπηρέτησε με συνέπεια στα δύσκολα χρόνια της ίδρυσης του και συνέβαλε με την ιδιαίτερη προσφορά του στην ανάπτυξή του. Υπήρξε παράδειγμα ήθους και η ξεχωριστή προσωπικότητά του λάμπρυνε το Ίδρυμα. Η Πρυτανεία εκφράζει τη θλίψη της για το χαμό του.
Η εξώδιος ακολουθία ψάλλεται σήμερα στις 5 το απόγευμα από τον Ιερό Ναό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου.

Κρήτη

Κορωνοϊός - Ηράκλειο: Νέο εμβολιαστικό κέντρο επιταχύνει την διαδικασία

01.jpg

Παρουσία της Διοικήτριας της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, Λένας Μπορμπουδάκη του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης, Γιώργου Κοντάκη , του Κοσμήτορα της Ιατρικής Σχολής, Γιώργου Κοχιαδάκη  και του Υποδιοικητή της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, Δημήτρη Αγαπίου, πραγματοποιήθηκαν σήμερα τα εγκαίνια του νέου εμβολιαστικού κέντρου που θα λειτουργεί στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, στις Βούτες.

Βρίσκεται στην πτέρυγα 7Α της Ιατρικής Σχολής και θα λειτουργεί καθημερινά από τις 08:00 το πρωί έως και 10:00 το βράδυ. 

Στο νέο εμβολιαστικό κέντρο που λειτουργεί ως Παράρτημα του Κέντρου Υγείας Ηρακλείου,  αναπτύχτηκαν 6 νέες εμβολιαστικές γραμμές.

Η Διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Κρήτης εκφράζει τις θερμές τις ευχαριστίες στον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης και στον Κοσμήτορα της Ιατρικής Σχολής για την υποστήριξή τους στην εθνική προσπάθεια της εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού.

Αναφορικά με την έναρξη εμβολιασμών με το εμβόλιο της εταιρείας Janssen (Johnson & Johnson), από σήμερα αναπτύσσεται μια επιπλέον εμβολιαστική γραμμή σε κάθε Νοσοκομείο της Κρήτης που λειτουργεί ήδη ως εμβολιαστικό κέντρο την τρέχουσα περίοδο.

Οι νέες εμβολιαστικές γραμμές

Να σημειωθεί ότι σήμερα προστέθηκαν συνολικά 28 νέες εμβολιαστικές γραμμές στην Κρήτη και πλέον στο νησί ο αριθμός τους φθάνει τις 84 προκειμένου να διασφαλιστεί η καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση του κόσμου που θέλει να εμβολιαστεί. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, στην Κρήτη έχουν χορηγηθεί έως τώρα 182.000 δόσεις του εμβολίου.

Ειδήσεις σημερα 

Κρήτη - κορωνοϊός: Δίνουν μάχη στα νοσοκομεία οι ασθενείς - 25 διασωληνωμένοι

Independent για Κρήτη: Προορισμός "χαμηλού κινδύνου" για τους Βρετανούς

Τυμπάκι: Rapid test στην κεντρική πλατεία