Κρητικά και άλλα

Σταύρος Αρναουτάκης: Διατροφικός προορισμός η Κρήτη

1_13.jpg

Η Περιφέρεια Κρήτης συνεργάζεται με τους φορείς για την ποιοτική αναβάθμιση του τουρισμού, για την προώθηση των πιστοποιημένων Κρητικών προϊόντων, για την διασύνδεσης  του τουρισμού με τον αγροτικό τομέα και την καθιέρωση της Κρήτης ως βιώσιμου διατροφικού προορισμού, τόνισε ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης μιλώντας στην συνάντηση που οργάνωσαν στο Ηράκλειο η TUI ,τουριστικοί επιχειρηματίες και αγροτικές επιχειρήσεις.

«Κρήτη - Πρώτα βήματα προς ένα βιώσιμο διατροφικό προορισμό 2017-2019» ήταν το θέμα της ημερίδας που έγινε στην κατάμεστη από συμμετέχοντες αίθουσα  του candia maris, στο πλαίσιο της καταληκτικής συνάντησης του έργου των: «TUI Care Fountation&Futouris e.V.» Το έργο, όπως αναφέρθηκε, εστιάζει στον τρόπο που τα τοπικά βιώσιμα τρόφιμα συμμετέχουν στο μέλλον του βιώσιμου τουρισμού, ενώ όλοι οι εταίροι  και συμμετέχοντες στο έργο επιδιώκουν ένθερμα την ανάπτυξη της Κρήτης ως υπόδειγμα βιώσιμου διατροφικού προορισμού παγκόσμια.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στον χαιρετισμό του αφού έδωσε συγχαρητήρια στους οργανωτές, ομιλητές, συμμετέχοντες στο πρωτοποριακό αυτό πρόγραμμα, τόνισε, ότι «στόχος μας είναι, να αναδείξουμε την Κρήτη στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη ως το σημείο συνάντησης οικονομικών  δραστηριοτήτων, πολιτιστικής κληρονομιάς και περιβαλλοντικής φυσιογνωμίας» Παράλληλα πρόσθεσε ότι, όλοι, φορείς, επιχειρηματίες, αγρότες, υπηρεσίες, πολίτες, πρέπει να επενδύουμε στο τρίπτυχο: Ταυτότητα, Ποιότητα, Ανταγωνιστικότητα, επισημαίνοντας πως, η Περιφέρεια Κρήτης θα παραμείνει στην πρώτη γραμμή της κοινής μας προσπάθειας, της ποιοτικής αναβάθμισης, της διασύνδεσης του αγροτικού τομέα με τον τουρισμό και της καθιέρωσης  της Κρήτης ως βιώσιμου διατροφικού προορισμού.

Ο κ. Αρναουτάκης στην ομιλία του αναφέρθηκε επίσης στις δράσεις της Περιφέρειας μέσω της Αγρο-διατροφικής Σύμπραξης, όπου «έχουμε προχωρήσει ήδη στην πιστοποίηση 750προϊόντων, 90 επιχειρήσεων, 47 εστιατορίων, ενώ στον τομέα της προβολής και της προώθησης των προϊόντων της Κρήτης, επιλέγουμε συστηματικά και στοχευμένα τις εκθέσεις στις οποίες συμμετέχουμε, εκτός και εντός της χώρας, για την προώθηση των τοπικών μας προϊόντων και πάντα με κριτήριο την δυναμική των αγορών.

Τα επόμενα χρόνια η προσπάθεια αυτή θα ενταθεί και θα οργανωθεί περισσότερο, υποστηρίζοντας ενεργά τις συλλογικές και ατομικές πρωτοβουλίες που κινούνται με την ίδια λογική και έχουν ως στόχο τη δημιουργία τοπικών και περιφερειακών δικτύων που μπορούν να ανταπεξέλθουν στους όρους του σύγχρονου ποιοτικού ανταγωνισμού στον τομέα της αγροδιατροφής και του τουρισμού.

 

 

 

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Η Πρόξενος της Ελλάδας στο Ντίσελντορφ στην Περιφέρεια Κρήτης

Μαρία Παπακωνσταντίνου

Με την Πρόξενο της Ελλάδας στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας Μαρία Παπακωνσταντίνου συναντήθηκε σήμερα στη Περιφέρειας Κρήτης ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης αρμόδιος για Ευρωπαϊκά και Διεθνή Θέματα  Γιώργος Αλεξάκης. Στη συνάντηση, συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Παύλος Μπαριτάκης.

Η Ελληνίδα Πρόξενος επισκέφθηκε την Περιφέρεια Κρήτης με αφορμή την παρουσία στο νησί μας Γερμανικής Αποστολής την οποία συνοδεύει, και αποτελείται από επιχειρηματίες διανομείς καθώς και δημοσιογράφους. Η αποστολή είναι οργανωμένη από τη Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης και επαναλαμβάνεται με επιτυχία για 2η συνεχή χρονιά.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, η Πρόξενος ανέφερε τις δράσεις που αφορούν την εξωστρέφεια της χώρας και ανέπτυξε τον σημαντικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Κρήτη με τα προϊόντα της.

Σε σχέση με τα 200 χρόνια από την επέτειο  του 1821, και τις εκδηλώσεις που θα γίνουν εκτός και εντός της χώρας μας, πρότεινε  δράσεις που μπορεί να γίνουν στο Ντίσελντορφ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης.

Στη συζήτηση διερευνήθηκε και ο ρόλος των Ελληνογερμανικών Συλλόγων στα πλαίσια ευρύτερης συνεργασίας.

Οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας Κρήτης συμφώνησαν με την Ελληνίδα Πρόξενο να επεξεργαστούν ένα συγκεκριμένο πλάνο δράσης συνεργασίας για τα επόμενα χρόνια, με στόχο την προώθηση των τοπικών προϊόντων, την τουριστική προβολή της Κρήτης, την ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ των δυο λαών και την αύξηση των εμπορικών σχέσεων.