Κρήτη

Παγκρήτιο συλλαλητήριο συνταξιούχων στο Ρέθυμνο

συνταξιούχοι

Ικανοποιητική κρίνεται η συγκέντρωση συνταξιούχων όλης της Κρήτης στο Ρέθυμνο, για την παγκρήτια κινητοποίηση των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας. Το ραντεβού δόθηκε έξω από το εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου όπου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και ομιλίες των εκπροσώπων των σωματείων συνταξιούχων από όλη την Κρήτη. Στη συνέχεια επιδόθηκε ψήφισμα στην αντιπεριφερειάρχη Μαίρη Λιονή.  
 
Όπως δηλώνει στο ekriti.gr ο πρόεδρος των συνταξιούχων ΙΚΑ Νομού Ρεθύμνου Λευτέρης Κοτσαρίδης απαίτηση των συνταξιούχων είναι όχι μόνο να σταματήσει οποιαδήποτε συζήτηση για περαιτέρω μείωση των συντάξεων (οριζόντια η μη) αλλά και να αποκατασταθούν οι απώλειες των τελευταίων ετών για τους ανθρώπους που εργάστηκαν μια ζωή.
 

kotsaridis_ika_rethymno.jpg

kotsaridis_ika_rethymno.jpg, by renas

(Ο πρόεδρος των Συνταξιούχων ΙΚΑ Ρεθύμνου Λευτέρης Κοτσαρίδης)
 
«Διεκδικούμε επίσης, αξιοπρεπή υγεία και κοινωνική ασφάλιση για όλους, αντιστεκόμαστε στις συνεχεία προσπάθειες εμπορευματοποίησης της υγείας με όλες μας τις δυνάμεις» αναφέρει ο ίδιος.
 

 

Κρήτη

Ο καιρός στην Κρήτη: Αποπνικτικός συνδυασμός Παρασκευή και Σάββατο

ηράκλειο αφρικανική σκόνη

Η θερμοκρασία αναμένεται να παρουσιάσει αύριο σημαντική άνοδο στα δυτικά και νότια τμήματα της χώρας, καθώς και μικρή πτώση στα κεντρικά τμήματα, ενώ το Σάββατο θα σημειώσει αισθητή άνοδο σε ολόκληρη τη χώρα.

Συνολικά, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr, το διήμερο Παρασκευής και Σαββάτου η άνοδος της θερμοκρασίας στη Δυτική Ελλάδα θα είναι της τάξης των 10 βαθμών Κελσίου και ακόμα μεγαλύτερη στην Κρήτη.

 

Παράλληλα, σύμφωνα με το προγνωστικό σύστημα DUSTMeteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, λόγω της επικράτησης ανέμων νότιων διευθύνσεων στην ευρύτερη περιοχή της Ελλάδας, αναμένεται να εκδηλωθεί έντονη μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Η ημέρα με τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις σκόνης θα είναι το Σάββατο.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Χρηματιστήριο Αθηνών: Ένατη σερί ανοδική συνεδρίαση - Έκλεισε στις 905 μονάδες

Ηράκλειο: Μήνυση σε διευθυντή Λυκείου από γονέα - αρνητή του self test

Σερβία: Η χώρα θα παράγει 20 με 30 εκατομμύρια εμβόλια για τον κορονοϊό τον χρόνο