Ικανοποιητική κρίνεται η συγκέντρωση συνταξιούχων όλης της Κρήτης στο Ρέθυμνο, για την παγκρήτια κινητοποίηση των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας. Το ραντεβού δόθηκε έξω από το εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου όπου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και ομιλίες των εκπροσώπων των σωματείων συνταξιούχων από όλη την Κρήτη. Στη συνέχεια επιδόθηκε ψήφισμα στην αντιπεριφερειάρχη Μαίρη Λιονή.
Όπως δηλώνει στο ekriti.gr ο πρόεδρος των συνταξιούχων ΙΚΑ Νομού Ρεθύμνου Λευτέρης Κοτσαρίδης απαίτηση των συνταξιούχων είναι όχι μόνο να σταματήσει οποιαδήποτε συζήτηση για περαιτέρω μείωση των συντάξεων (οριζόντια η μη) αλλά και να αποκατασταθούν οι απώλειες των τελευταίων ετών για τους ανθρώπους που εργάστηκαν μια ζωή.

(Ο πρόεδρος των Συνταξιούχων ΙΚΑ Ρεθύμνου Λευτέρης Κοτσαρίδης)
«Διεκδικούμε επίσης, αξιοπρεπή υγεία και κοινωνική ασφάλιση για όλους, αντιστεκόμαστε στις συνεχεία προσπάθειες εμπορευματοποίησης της υγείας με όλες μας τις δυνάμεις» αναφέρει ο ίδιος.