Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Ο Βασίλης Λαμπρινός για τον θάνατο της Αριστέας Κριτωστάκη

Στο πλευρό των εργαζομένων της ΔΕΥΑΗ
 clock 12:30 | 02/05/2022
writer icon newsroom ekriti.gr

Συλλυπητήρια ανακοίνωση με αφορμή τον θάνατο της σπουδαίας χαράκτριας και σκηνογράφου Αριστέας Κριτσωτάκη, εξέδωσε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Σε αυτήν αναφέρει τα εξής:

Η Αριστέα Κριτσωτάκη, χαράκτρια, σκηνογράφος, και καθηγήτρια στην Ανωτάτη Ακαδημία Καλών Τεχνών της Ιταλίας, υπήρξε μια σπουδαία μορφή της σύγχρονης Τέχνης.

Με αφετηρία την γενέτειρά της, το Ηράκλειο, και έπειτα από συστηματικές σπουδές, δημιούργησε ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο στον τομέα της Χαρακτικής, πραγματοποίησε πλήθος ατομικών Εκθέσεων, και αφιερώθηκε επί δεκαετίες στην διδασκαλία της Τέχνης στην Ιταλία (αρχικώς ως βοηθός και αργότερα κατέχοντας την έδρα Χαρακτικής στην Accademia di Belle Arti της Νεάπολης και κατόπιν της Ρώμης). Για τα επιτεύγματά της τιμήθηκε επανειλημμένως με σειρά διακρίσεων και βραβείων, ενώ ο Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας, αναγνωρίζοντας την συνολική προσφορά της στον πολιτισμό, της απένειμε τον τίτλο του «Ιππότη της Ιταλικής Δημοκρατίας».

Το έργο κάθε αληθινού δημιουργού υπερβαίνει τα όρια της ζωής του. Και το έργο της Αριστέας Κριτσωτάκη, με την ποιότητα και την αξία του, είναι βέβαιο ότι θα κερδίσει την αναμέτρησή του με τον χρόνο.

Συλλυπούμαι θερμώς τον σύζυγό της, γλύπτη Μανόλη Τζομπανάκη, την οικογένεια και τους οικείους της.

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Από το μπαρ... στο νοσοκομείο η ανήλικη - Μία σύλληψη

Ηράκλειο: Τροχαίο στην Κνωσσού - ΙΧ έπεσε πάνω σε σταθμευμένο όχημα

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis