Κρήτη

Με τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου ο Γιάννης Πλακιωτάκης

πλακιωτάκης

Συνάντηση του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων ΓΝΑΝ με το βουλευτή Λασιθίου της ΝΔ Γ. Πλακιωτάκη  πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 29/8 στην αίθουσα του πρώτου ορόφου του Νοσοκομείου.Αγ. Νικολάου. Στη συνάντηση συμμετείχαν και ο πρόεδρος του ΔΣ της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Λασιθίου κ. Ηλ. Βασιλαράς και ο πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΓΝΑΝ κ. Θ. Κατάσος.
Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων έκαναν αναλυτική παρουσίαση των προβλημάτων που αντιμετωπίσουν οι εργαζόμενοι και το Νοσοκομείο, με κυρίαρχο αυτό της έλλειψης προσωπικού, όπου η κατάσταση δεν έχει βελτιωθεί τα τελευταία χρόνια. Μάλιστα όπως ειπώθηκε, ο αριθμός των μόνιμων υπαλλήλων που έχουν έρθει στο ΓΝΑΝ τα τρία τελευταία χρόνια είναι μικρότερος από αυτούς που έχουν φύγει, είτε με συνταξιοδοτήσεις, είτε με μετακινήσεις και μετατάξεις προς άλλα νοσοκομεία.

Έγινε επίσης αναφορά στα πολλά λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο, η επίλυση των οποίων είτε προχωρά με ιδιαίτερα αργούς ρυθμούς και μεγάλες καθυστερήσεις, είτε δεν προχωρά καθόλου. Στο Νοσοκομείο υπάρχει πρόβλημα με τη διαχείρηση των παθολογοανατομικών παρασκευασμάτων που εξάγονται από επεμβάσεις και στα οποία πρέπει να γίνει βιοψία. Μετά την αποχώρηση της παθολογοανατόμου που είχε προσληφθεί, τα παρασκευάσματα με μεσολάβηση της διοικήτριας της ΔΥΠΕ  προωθούνται για βιοψία στο εργασήριο του ΠΑΓΝΗ, το οποίο όμως έχει δηλώσει αδυναμία παραλαβής μετά τις 31/8/2018, με αποτέλεσμα να υπάρχει αδιέξοδο στη διαχείρηση των παρασκευασμάτων,  πρόβλημα ιδαίτερα σοβαρό.
Είναι χαρακτηριστικό ότι για τα περισσότερα προβλήματα δεν δίδονται από τη διοίκηση εγκαίρως λύσεις, αλλά γινεται προσπάθεια επίλυσης μετά τη μεγέθυνση και την εκδήλωση των επιπτώσεων τους.
Στον κ. Πλακιωτάκη το ΔΣ του συλλόγου παρέδωσε πολυσέλιδο υπόμνημα με τα προβλήματα και  προτάσεις .
 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Άγριο περιστατικό βίας σε κρεοπωλείο μέρα μεσημέρι!

μπουνιά

Ένα σοκαριστικό περιστατικό βίας σημειώθηκε μέρα μεσημέρι σε κρεοπωλείο σήμερα στο Ηράκλειο, με το θύμα της υπόθεσης να καταγγέλλει το περιστατικό στην αστυνομία.

Η υπόθεση έχει ως εξής: Όταν ο καταγγέλλων έφτασε στο ταμείο του καταστήματος αρνήθηκε ευγενικά να προχωρήσει στην αγορά των προϊόντων που είχε επιλέξει, αφού είχε διαπιστώσει ότι είχε χρεωθεί με υψηλότερες τιμές από εκείνες που αναγράφονταν στα καρτελάκια των δειγμάτων και αποχώρησε από το κατάστημα.

Ωστόσο, η άρνησή του αυτή πυροδότησε μια ακατανόητα βίαιη συμπεριφορά του ιδιοκτήτη του καταστήματος. Ο ιδιοκτήτης ακολούθησε τον καταγγέλλοντα - ο οποίος μόλις είχε μπει στο αυτοκίνητό του- και κατάφερε να κλείσει την πόρτα με δύναμη, προκαλώντας του κάταγμα στο πόδι ενώ του κατάφερε και χτυπήματα στο κεφάλι!

Παράλληλα, τον απειλούσε, τον εξύβριζε χυδαία και χτυπούσε με μανία το αυτοκίνητο, έχοντας χάσει κάθε έλεγχο. Μάλιστα, την απερίγραπτη επιθετικότητα του δε σταμάτησε ούτε η παρουσία του παιδιού του θύματος που καθόταν μέσα στο αυτοκίνητο! Το θύμα κατήγγειλε άμεσα το περιστατικό στις αστυνομικές αρχές, προκειμένου να μπει ένα τέλος στην εκτός ορίων και επιθετική συμπεριφορά του ψευτονταή κρεοπώλη!

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Ηράκλειο: Τεράστιες καταστροφές σε σπίτι από φωτιά

Σεισμός στο Ηράκλειο: Αγώνας δρόμου για τους "άστεγους" μαθητές

Ηράκλειο: Μπαράζ τροχαίων σε δρόμους με ελλιπή ή και ανύπαρκτη σήμανση (Φωτογραφίες)

 

 

 

ESPA BANNER