Κρήτη

Με τον Βεσυρόπουλο ο Μαρκογιαννάκης

Μαρκογιαννάκης - Βεσυρόπουλος

Συνάντηση είχε σήμερα ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης της Περιφέρειας Κρήτης και ειδικός σύμβουλος της Προεδρίας της Κυβέρνησης, Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης, με τον υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο.

Κύρια θέματα της συζήτησης ήταν η φορολογική πολιτική, ζητήματα που αφορούν στην κτηματική υπηρεσία Χανίων και τα προβλήματα που δημιουργούνται απ’ την υποστελέχωση υπηρεσιών που υπάγονται της αρμοδιότητας του.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην πρόσφατη, πολύ σημαντική, εξαγγελία του Πρωθυπουργού για φορολογικές ελαφρύνσεις προς όφελος των εργαζομένων και των επιχειρήσεων. Εκτός απ’ τη μείωση απο το 24% στο 22% του ΦΠΑ όλων των νομικών προσώπων και όλων των νομικών οντοτήτων, συζητήθηκε ο ΦΠΑ στην εστίαση, με τον κ. Βεσυρόπουλο να εκφράζει την πεποίθηση ότι η μείωση στο 13%, που ισχύει έως τα τέλη του Σεπτεμβρίου, θα παραταθεί τουλάχιστον έως τα τέλη του έτους. Επισήμανε μάλιστα ότι αναμένονται πρωτοβουλίες για μονιμοποίηση του μέτρου. 

Με τον κ. Βεσυρόπουλο συζητήθηκαν επίσης τα προβλήματα και οι καθυστερήσεις που έχουν παρατηρηθεί το τελευταίο διάστημα στην κτηματική υπηρεσία Χανίων, εξαιτίας της υποστελέχωσης της υπηρεσίας. Ο κ. Υφυπουργός έδειξε ιδιαίτερη ευαισθησία για το θέμα και δεσμεύτηκε πως θα προχωρήσει άμεσα η διαδικασία προσλήψεων τουλάχιστον 100 μηχανικών, προς στελέχωση των υπηρεσιών της χώρας.

 

Διαβάστε επίσης:

Έμποροι Κρήτης: Ανεβαίνουν τον Γολγοθά και περιμένουν... την Ανάσταση

Το καλοκαίρι του 2022 θα είναι έτοιμο το νέο σωφρονιστικό κατάστημα στη Νεάπολη

Κρήτη

Ηράκλειο

Χανιά

Κρήτη: Μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων με φόντο το εργασιακό νομοσχέδιο

Οι εργαζόμενοι σε εστίαση και τουρισμού έκαναν πορεία προς το κέντρο της πόλης

Με αιχμή το προωθούμενο εργασιακό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση, απεργιακές συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σε ολόκληρη την Κρήτη την Πέμπτη 6 Μαΐου.

Ειδικότερα, σε Ηράκλειο και Χανιά, οι συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 6 Μαΐου. Στα Χανιά, οι εργαζόμενοι καλούνται να συγκεντρωθούν πλατεία Δημοτικής Αγοράς στις 10:30 το πρωί, ενώ στο Ηράκλειο τα Σωματεία καλούν τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας στις 10 το πρωί.

Στην 24ωρη Πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη και στο προγραμματισμένο συλλαλητήριο, θα συμμετέχουν ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Ηρακλείου "Δ. Θεοτοκόπουλος" και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Μεσαράς "Η Φαιστός".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χατζηδάκης: Τι περιλαμβάνει το εργασιακό νομοσχέδιο για τη βία και τη σεξουαλική παρενόχληση

Εργασιακά: Ανατροπές στο 8ωρο, αύξηση υπερωριών χωρίς αμοιβή

Κορωνοϊός - Ηράκλειο: Νέο εμβολιαστικό κέντρο επιταχύνει την διαδικασία