Κυριακή 8 ΔΕΚ 2019 01:09
 • Ηρακλειο
  15°C
 • Χανια
  15°C
 • Ρεθυμνο
  15°C
 • Λασιθι
  16°C
Ekriti.gr Logo

Κρήτη: Στα μωβ η Περιφέρεια

Κρήτη: Στα μωβ η Περιφέρεια

image_19.jpg

Στα μωβ χρώματα φωταγωγήθηκε το κεντρικό κτήριο της Περιφέρειας Κρήτης στο Ηράκλειο στο πλαίσιο των δράσεων που οργανώνει ο  σύλλογος  «Ευ Ζω με τον καρκίνο», με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης στοχεύοντας στην ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για τον Παγκρεατικό Καρκίνο.

Η φωταγώγηση έγινε πριν από λίγο στην εκδήλωση ενημέρωσης και διανομής πληροφοριακού υλικού στούς διερχόμενους στην είσοδο του κτηρίου της Περιφέρειας στην πλατεία Ελευθερίας.
Η δράση πραγματοποιήθηκε  στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας του Παγκρεατικού Καρκίνου -21 Νοεμβρίου 2019- όπου η Κρήτη συμμετέχει στο παγκόσμιο κίνημα που συσπειρώνει περισσότερες από 80 οργανώσεις καρκίνου, από 30 χώρες και έξι ηπείρους για να ευαισθητοποιήσει για  την πρόληψη του Παγκρεατικού καρκίνου.

image_21.jpg, by lamprakis

Η δράση, όπως ανέφεραν οι συνδιοργανωτές στοχεύει στην ενημέρωση σχετικά με τα πρώιμα συμπτώματα και τους κινδύνους του καρκίνου του παγκρέατος και την επείγουσα ανάγκη για έγκαιρη διάγνωση, η οποία τελικά μπορεί να σώσει ζωές.

image_20.jpg, by lamprakis

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο  Πρόεδρος του Περιφερειακού συμβουλίου Παύλος Μπαριτάκης ,ο Αντιπεριφερειάρχη της ΠΕ Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας-κοινωνικής πολιτικής Λάμπρος Βαμβακάς,ο εντεταλμένος Περιφερειακός σύμβουλος -υπεύθυνος  των κινητών μονάδων πρόληψης της Περιφέρειας Γιώργος Πιτσούλης,η εντεταλμένη Περιφερειακή σύμβουλος υπεύθυνη διασύνδεσης της Περιφέρειας με εθελλοντικές οργανώσεις - Αλληλεγγύη, η πρόεδρος κα Κουναλάκη με τα μέλη του συλλόγου “Ευ Ζω με τον καρκίνο”, εθελοντές και διερχόμενοι πολίτες.

Διαβάστε επίσης. . .

Η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Οικονομολόγων οργανώνει εκδήλωση - συζήτηση στο Ηράκλειο την Τρίτη 10...
Η γη "τρέμει" στην Κρήτη και εύλογη είναι η ανησυχία των κατοίκων. Αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις καταγράφονται το...
Την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019 ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου διοργανώνει κυκλική πεζοπορία στην περιοχή...