Κρήτη

Κρήτη: Ολοσχερώς κάηκε αυτοκίνητο που πήρε φωτιά εν κινήσει

φωτια αυτοκίνητο

Ακόμη ένα περιστατικό αυτοκινήτου που τυλίχθηκε στις φλόγες σημειώθηκε στην Κρήτη. Αυτή τη φορά στην επαρχιακή οδό Χανίων Κισσάμου, στις 05:10 σήμερα το πρωί.
Άμεσα στο σημείο έσπευαν πέντε άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, με δύο οχήματα, που έσβησαν τη φωτιά, ωστόσο το Scoda Octavia κάηκε ολοσχερώς.
Ευτυχώς ο οδηγός απομακρύνθηκε έγκαιρα από το όχημα.
Τα αίτια ερευνά το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής.

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Η πρώτη βροχή έφερε προβλήματα-Πετάχτηκαν καπάκια φρεατίων και ξέβρασαν λύματα!

Ανάστατοι οι κάτοικοι σε σπίτια που γέμισαν βοθρολύματα

Ο μεγάλος όγκος νερού που έπληξε το Ηράκλειο κατά το πέρασμα του Ιανού πάνω από την πόλη, δημιούργησε σοβαρά προβλήματα στις υποδομές με πολλούς δρόμους να μετατρέπονται σε ποτάμια, με διακοπές ηλεκτροδότησης, αλλά και με περιπτώσεις υπερχείλισης φρεατίων όμβριων υδάτων.

Το βράδυ του Σαββάτου,στην Πλατεία 18 Άγγλων, στον παραλιακό δρόμο του Ηρακλείου, εκτινάχθηκε το καπάκι από ένα φρεάτιο λόγω υπερχείλισης.

Όπως αναφέρουν στο ekriti αυτόπτες μάρτυρες, από τον συγκεκριμένο αγωγό όβριων υδάτων αναδύθηκε πίδακας,  που αντί να διοχετεύσει απόνερα όπως ήταν αναμενόμενο,  ξέβρασε βοθρολύματα.

 Στην περιοχή  επικράτησε πανικός λόγω των αναθυμιάσεων, ενώ το περιστατικό εγείρει σοβαρά ερωτήματα,για το  αν και κατά πόσο έχει γίνει σύνδεση μεταξύ αγωγών οβριων υδάτων και αγωγών λυμάτων, εντός της πόλης, αλλά και εν συνεχεία για το που καταλήγουν τελικά αυτά.

Όπως είπε στην πρωινή εκπομπή του Ράδιο Κρήτη, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ, Γιώργος Βουρεξάκης, σε κάποια σημεία της παραλιακής, έχει πράγματι υπάρξει διασύνδεση μεταξύ των δικτύων. 

Σε περιπτώσεις υπερχείλισης των αγωγών λυμάτων, προκειμένου να μην γεμίσουν με ακαθαρσίες οι δρόμοι, διοχετεύονται στο δίκτυο οβριων υδάτων, τα προϊόντα του οποίου ξεβράζονται στη θάλασσα, δηλαδή στο Λιμάνι του Ηρακλειου.

Σύμφωνα πάντως με τον κο Βουρεξάκη, θα διενεργηθεί έρευνα από την αρμόδια υπηρεσία, στο σημείο, προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Την τραγική κατάσταση πάντως που διαμορφώθηκε σε περιοχές του Ηρακλείου λόγω του φαινομένου, αναδεικνύει με φωτογραφίες του αναγνώστης του ekriti, συνοδευόμενες με το εξής σχόλιο: 

"Τα φρεάτια των αποχετεύσεων γέμισαν νερό με αποτέλεσμα να επιστρέφουν όλα μέσα στα σπίτια μας. Λήμματα, κατσαρίδες και τρωκτικά!! Όλα έβγαιναν από τα σιφώνια, τις μπανιέρες και τις λεκάνες των σπιτιών!! Αρκετά από τα σπίτια στη Σάκη Καράγιωργα και Φώτη Αϊδινλή (πίσω από τον υποσταθμό της ΔΕΗ στο τέρμα της Θερίσου) είχαν αυτό το πρόβλημα. Αυτά που βλέπετε στις φωτογραφίες δεν είναι απλά βρόχινο νερό...."