Κρήτη

Κρήτη: "Ναι" υπό προϋποθέσεις από τα Εργατικά Κέντρα για το προσφυγικό

προσφυγες μεταναστες.jpg

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των Εργατικών Κέντρων Κρήτης την Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016, στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου, με κύριο θέμα το προσφυγικό και την πρόθεση της Κυβέρνησης να εγκαταστήσει 2.000 πρόσφυγες στην Κρήτη.

Τα Προεδρεία  των Εργατικών Κέντρων Ηρακλείου, Ρεθύμνου, Χανίων, Λασιθίου , κατέληξαν στην παρακάτω κοινή Ανακοίνωση:

"Το μεταναστευτικό αποτελεί ένα μείζον εθνικό ζήτημα για το οποίο δυστυχώς μέχρι τώρα δεν υπάρχει ένα εθνικό σχέδιο για την αντιμετώπισή του. Σίγουρα το προϊόν που λέγεται  «τουρισμός», πρέπει να προστατευθεί, ωστόσο όμως το παραπάνω θέμα, δεν αφορά μόνο τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και την Μακεδονία, αλλά όλη την Επικράτεια. 

Η Κρήτη σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να γυρίσει την πλάτη της σ΄ αυτό το μείζον ανθρωπιστικό ζήτημα,  δείχνοντας ένα πρόσωπο ξενοφοβικό ή ακόμα και ρατσιστικό. 

Κατόπιν τούτου και αφού η Κυβέρνηση  αποφασίσει την εγκατάσταση προσφύγων στο Νησί μας , θα πρέπει πρώτα να εξασφαλίσει την  χρηματοδότηση μέχρι και του τελευταίου ευρώ,  για την   αξιοπρεπή  διαβίωση τους  για όσο διάστημα φιλοξενηθούν στο νησί μας. Η παραπάνω χρηματοδότηση δεν  πρέπει σε καμία περίπτωση να καταλήξει σε Μ.Κ.Ο. αλλά στους φορείς που θα διαχειριστούν το ζήτημα.

Τέλος,  πρέπει να διασφαλιστούν οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας,  τόσο των προσφύγων όσο και των Ελλήνων πολιτών.

Τα Εργατικά Κέντρα Κρήτης καλούν την Κυβέρνηση να πιέσει τη Ευρωπαϊκή Ένωση να σταματήσει τις λανθασμένες και υποκριτικές πολιτικές της, η  οποία αντί να κλείνει  τα σύνορα, θα πρέπει να προχωρήσει σε όλες  τις παρεμβάσεις ώστε να σταματήσει ο πόλεμος στη Συρία  και να δοθεί δυνατότητα επαναπατρισμού των προσφύγων". 

Κρήτη

Ηράκλειο

Νέα Αλικαρνασσσός: Εθελοντική Αιμοδοσία την Τετάρτη

αιμοδοσία εθελοντής αιμοδότης

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 03/03/2021 στην αίθουσα Ενορίας του Αγίου Νικολάου Αλικαρνασσού και ώρες 13.00 έως 17.30 . 

Την αιμοδοσία διοργανώνει ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτης» μαζί με την Ενορία του Αγίου Νικολάου , το 1ο , 2ο κ 5ο Δημοτικά Σχολεία , το 2ο κ 7ο Νηπιαγωγεία Ν. Αλικαρνασσού και τους Συλλόγους Γονέων κ Κηδεμόνων Γυμνασίου και Λυκείου Ν. Αλικαρνασσού . Την επιστημονική επιμέλεια της αιμοδοσίας έχει η κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου ΠΑΓΝΗ

Ο Αιματοκρήτης  συμμετέχει στην πανελλήνια εκστρατεία «Όλοι Μαζί Μπορούμε» για την αιμοδοσία, σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, το Συντονιστικό Κέντρο Αιμοεπαγρύπνησης και Επιτήρησης Μεταγγίσεων του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), την Περιφέρεια Αττικής, και την  Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ).  

Αίμα μπορούν να δώσουν όλοι οι υγιείς άνδρες και γυναίκες από 18-65 ετών. Πρέπει να είναι ξεκούραστοι, να έχουν πάρει ένα ελαφρύ πρωινό ή να έχουν περάσει δύο ώρες από το μεσημεριανό τους φαγητό. Οι εθελοντές αιμοδότες πρέπει να έχουν μαζί τους την αιμοδοτική τους κάρτα ή το ΑΜΚΑ και την αστυνομική τους ταυτότητα.  

Σημαντικό είναι ότι ο «Αιματοκρήτης» και οι συνεργαζόμενοι φορείς δε διαθέτουν τράπεζα αίματος ούτε διαχειρίζονται το αίμα που συλλέγεται. Κάθε Εθελοντής Αιμοδότης θα λάβει ατομική κάρτα με την οποία μπορεί να καλύψει πιθανή μελλοντική ανάγκη σε αίμα, δική του ή συγγενή. 

Οι αιμοδότες για τη μετάβαση τους στο χώρο της αιμοδοσίας λόγω των μέτρων προστασίας που βρίσκονται σε ισχύ για την πανδημία COVID -19, μπορούν να στέλνουν μήνυμα με κωδικό 1 στο 13033 ή να συμπληρώνουν το κωδικό Β1 στη βεβαίωση μετακίνησης. 

Παράλληλα με την αιμοδοσία θα υπάρχει δυνατότητα για: 

-Ενημέρωση&Εγγραφή δωρητών μυελού οστών, σε συνεργασία με το Όραμα Ελπίδας. 

-Ενημέρωση&Εγγραφή Δωρητών Οργάνων στο Εθνικό Μητρώο του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων 

-Ενημέρωση και παράδοση ασκού για δωρεά ομφάλιου αίματος (για έγκυες γυναίκες) σε συνεργασία με τη Δημόσια Τράπεζα Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων Κρήτης 

Πληροφορίες 6978-247010 2810-239773 email aimatocritis@hotmail.com www.aimatocritis.gr

Ειδήσεις σήμερα 

Ηράκλειο: Η Διοίκηση του ΠΑΓΝΗ για τα rapid test στο νοσοκομείο

Ηράκλειο-κορωνοϊός: Το πιο δύσκολο 15νθήμερο - Νέα έκρηξη του ιικού φορτίου στα λύματα!

Ηράκλειο: Παρανομία από την υπηρεσία που υπηρετεί το νόμο