Κρήτη

Κρήτη: Δωρεάν μεταφορά των οικονομικά αδύνατων φοιτητών

1_25.jpg

Για τέταρτη συνεχόμενη ακαδημαϊκή χρονιά ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης υπέγραψε σήμερα την σύμβαση για την δωρεάν μεταφορά με λεωφορεία (αστικά-υπεραστικά) των ευπαθών κοινωνικό-οικονομικά φοιτητών των τριτοβάθμιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων του νησιού, προκειμένου να μεταφέρονται δωρεάν από και προς τις σχολές με απεριόριστη κάρτα διαδρομών. 

Η υπογραφή της σύμβασης στη Περιφέρεια από τον Σταύρο Αρναουτάκη πραγματοποιήθηκε παρουσία των εκπροσώπων των τριτοβάθμιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και των διοικήσεων των Αστικών και Υπεραστικών ΚΤΕΛ της Κρήτης. 

Αφορά συγκεκριμένα 112 άπορους φοιτητές που φοιτούν στα Ανώτατα  Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Κρήτης . Οι δικαιούχοι  για την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου είναι 55 φοιτητές, οι δικαιούχοι  για την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου είναι 36 φοιτητές, οι δικαιούχοι  για την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων  είναι 18 φοιτητές και οι  δικαιούχοι  για την Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου είναι 3 φοιτητές.

Το 50% του κόστους των Καρτών Δωρεάν Μετακίνησης Απόρων Φοιτητών θα καλυφθεί από τα ΚΤΕΛ της Κρήτης στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης ενώ το υπόλοιπο 50% θα καλυφθεί από το Κοινωνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Κρήτης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας-Κοινωνικής Πολιτικής Λάμπρος Βαμβακάς ανέφερε σχετικά: «Πρόκειται για μια δράση, που υλοποιείται για τέταρτη χρονιά φέτος, και αφορά φοιτητές που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικό-οικονομικά ομάδες. Οι φοιτητές αυτοί από και προς τις σχολές τους, θα κινούνται με κάρτα απεριορίστων διαδρομών και τα έξοδα επιβαρύνουν από 50% την Περιφέρεια Κρήτης και τα ΚΤΕΛ του νησιού. Ευχαριστούμε θερμά για την συνεργασία τόσο τις διοικήσεις των ΚΤΕΛ όσο και των τριτοβάθμιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων του νησιού μας». 

Η κοινωνική δράση υλοποιείται συγκεκριμένα από την Διεύθυνση 

Κοινωνικής Μέριμνας στο πλαίσιο του  Yπερτοπικών Δράσεων του Κοινωνικού Προγράμματος 2019 της Περιφέρειας Κρήτης.

Στην σημερινή υπογραφή της σύμβασης παρόντες ήταν: ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης Γιάννης Καρακούσης, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Κρήτης Σπύρος Επιτροπάκης, ο αν. προϊστάμενος τμήματος φοιτητικής μέριμνας Πανεπιστημίου Κρήτης Γιώργος Τσιμπινός, ο Πρόεδρος του ΚΤΕΛ Ηρακλείου Καλλέργος Βουλγαράκης, ο Πρόεδρος του υπεραστικού ΚΤΕΛ Ηρακλείου-Λασιθίου Μανόλης Χαχλιούτης, ο διευθυντής Γιώργος Χαλεπάκης, ο Πρόεδρος του υπεραστικού ΚΤΕΛ Χανίων-Ρεθύμνου Γιάννης Καψανάκης, ο Αντιπρόεδρος Γιώργος Χατζιδάκης, ο Πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Χανίων Γιάννης Καρτάκης και το υπηρεσιακό στέλεχος της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας Κατερίνα Κασσαπάκη.  

Κρήτη

Ηράκλειο

Κρήτη: Διανομή προϊόντων στους δικαιούχους ΤΕΒΑ

τρόφιμα ΤΕΒΑ

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κρήτης ενημερώνει τους πολίτες δικαιούχους του ΤΕΒΑ  ότι στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης «ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ  ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ 2018-2019 – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΜΙS 5029840», θα πραγματοποιηθεί διανομή ειδών παντοπωλείου (φέτα, γραβιέρα, κρεμμύδια, πατάτες, πελτές ντομάτας, μακαρόνια, ρύζι, ζάχαρη) στους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ, με ημερομηνία έναρξης τη Δευτέρα  28/06/2021.

Η διανομή θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

  • Τη Δευτέρα 28/06/2021 θα παραλάβουν οι Φορείς των  Π.Ε. Χανίων, Π.Ε. Ρεθύμνου και ο Δήμος Χερσονήσου.
  • Την Τρίτη 29/06/2021 οι Φορείς της  Π.Ε. Λασιθίου.
  • Την Τετάρτη 30/06/2021 οι λοιποί Φορείς της Π.Ε. Ηρακλείου.
  •     Από Δευτέρα 28/06/2021 έως Παρασκευή 02/07/2021 θα παραλάβει τμηματικά ο Δήμος  Ηρακλείου.

Τα τρόφιμα θα διανεμηθούν από τους συμπραττόμενους φορείς της Κοινωνικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κρήτης στους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ, μετά την παραλαβή τους από τον Επικεφαλής της Σύμπραξης και οι συμπραττόμενοι φορείς υποχρεούνται να ενημερώσουν με μήνυμα όλους τους δικαιούχους για τη διάθεση των προϊόντων.

Τυχόν ποσότητες που δεν παραληφθούν από τους ωφελούμενους θα επαναδιανεμηθούν σε ωφελούμενους δικαιούχους.

Κατά τη διαδικασία της διανομής στα σημεία διανομής ενημερώνουμε τους πολίτες ότι θα τηρούνται όλα τα μέτρα και οι ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού (COVID-19), σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις και τις κατευθυντήριες οδηγίες που εκδίδονται από αρμόδιους φορείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μετάλλαξη Δέλτα: Γιατί χτύπησε «κόκκινος συναγερμός» σε Ελλάδα και Ευρώπη

Δήμος Ηρακλείου: Έκτακτη ρύθμιση για βεβαιωμένες οφειλές λόγω COVID-19

Ηράκλειο: Συναγερμός για το σκυλάκι που έπεσε στη θάλασσα (Φωτογραφίες)