Κρήτη

Ηράκλειο: Τσουχτερά πρόστιμα για τα οικόπεδα "βόμβες" στην πόλη

Φωτό αρχείου

Με τσουχτερά πρόστιμα που ξεκινούν από 200 ευρώ και φτάνουν σε αρκετά υψηλότερα ποσά ανάλογα με τα τετραγωνικά απειλούνται οι ιδιοκτήτες των ακαθάριστων οικοπέδων στο Ηράκλειο, με ξερόχορτα, που κάθε χρόνο τους καλοκαιρινούς μήνες αποτελούν στη κυριολεξία "βόμβες" για την εκδήλωση πυρκαγιάς.

Το θέμα αυτών των οικοπέδων αποτελεί κάθε χρόνο σοβαρό κίνδυνο, σύμφωνα με την διευθύντρια της Δημοτικής Αστυνομίας κ. Βούλα Πλατάκη που μίλησε στο Ράδιο Κρήτη και το Λευτέρη Βαρδάκη.

Τα ακαθάριστα, από χόρτα και σκουπίδια, οικόπεδα σε όλο τον δήμο Ηρακλείου, απειλούν τη δημόσια ασφάλεια σε περίπτωση πυρκαγιάς. Πρόκειται για οικόπεδα τον καθαρισμό των οποίων, έχουν αμελήσει οι ιδιοκτήτες τους και σύμφωνα με την κ. Πλατάκη κινδυνεύουν με αυστηρά πρόστιμα από 0,50 ευρώ το τετραγωνικό καθώς και με μηνύσεις ακόμα παραπομπή στον εισαγγελέα.

Το ποσό όμως του προστίμου διπλασιάζεται όταν ο χώρος καθαριστεί από συνεργεία του δήμου

Η διευθύντρια της Δημοτικής αστυνομίας κάλεσε τους πολίτες να καταγγέλουν περιπτώσεις που πέφτουν στην αντίληψή τους καθώς σε περίπτωση πυρκαγιάς κινδυνεύουν ακόμη και ανθρώπινες ζωές αλλά και κατοικίες,αφού πολλά από αυτά βρίσκονται ακόμη και στο κέντρο του Ηρακλείου.

Το τηλέφωνο με το οποίο μπορούν να επικοινωνούν οι πολίτες στη Δημοτική αστυνομία είναι το 2813409500 και με την υπηρεσία καθαριότητας στο 2813409600.

 

 

 

 

 

 

Κρήτη

Κρήτη: Αεροδιακομιδή 20χρονου τραυματία από τροχαίο στην Κάρπαθο

αεροδιακομιδή ΕΚΑΒ

Στο ΠΑΓΝΗ μεταφέρθηκε ένας 20χρονος από την Κάρπαθο που τραυματίστηκε σε τροχαίο το απόγευμα της Κυριακής.

Η διακομιδή του αποφασίστηκε καθώς έχει τραυματιστεί σοβαρά και έτσι αποφασίστηκε ότι πρέπει να μεταφερθεί με τη βοήθεια πτητικού μέσου σε μεγαλύτερο νοσοκομείο.

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Δύο νεκροί στην άσφαλτο σε τροχαίο με καραμπόλα οχημάτων

Κρήτη: Φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού στον Άγιο Νικόλαο για προστασία του "Nautical Geo"(φωτό)

ESPA BANNER