Κρήτη

Η εγκληματικότητα στο νομό Ηρακλείου ... εν μέσω οικονομικής κρίσης

διάρρηξη

Μείωση των κλοπών και των ληστειών χρόνο με το χρόνο παρατηρείται στο νομό Ηρακλείου παρά την συνέχιση της οικονομικής κρίσης, η οποία γίνεται ολοένα και πιο αισθητή στον Έλληνα πολίτη. Κι ενώ θα περίμενε κανείς ότι αδικήματα όπως τα προαναφερθέντα θα παρουσίαζαν αυξητική τάση, τα επίσημα στοιχεία της Αστυνομίας δείχνουν το ακριβώς αντίθετο! Σύμφωνα με αυτά, αυτού του είδους η εγκληματικότητα είναι ελεγχόμενη και μάλιστα το ποσοστό των εξιχνιάσεων είναι αρκετά υψηλό. 

Όπως προκύπτει από τις μετρήσεις της τοπικής ΕΛ.ΑΣ., το 2016 σημειώθηκαν μόνο εφτά ληστείες. Το 2015 την τοπική Αστυνομία απασχόλησαν 13 ληστείες, το 2014 οι ληστείες ήταν 17 και το 2013 οι περισσότερες ληστείες της τετραετίας και πιο συγκεκριμένα 27.

Σε ό,τι αφορά στα ποσοστά των εξιχνιάσεων, φέτος και πέρυσι, η ΕΛ.ΑΣ, πέτυχε – σύμφωνα με τα στοιχεία της- το απόλυτο, εξιχνιάζοντας όλες τις περιπτώσεις. 

Κλοπές και διαρρήξεις

Οι λιγότερες κλοπές και διαρρήξεις από το 2013 καταγράφηκαν το 2016 στο νομό Ηρακλείου. Συγκεκριμένα, τη χρονιά που διανύουμε σημειώθηκαν 1165 κλοπές- διαρρήξεις, 1272 το 2015, 1330 κλοπές και διαρρήξεις το 2014 και 1742 το 2013.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα "Πατρίς" για φέτος είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι τα περισσότερα αδικήματα καταγράφηκαν τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά και τον Σεπτέμβριο. 

Σε ένα ακόμη μετρήσιμο αδίκημα, αυτό των κλοπών οχημάτων, φέτος, σύμφωνα πάντα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ., είχαμε τις λιγότερες κλοπές σε σύγκριση με πέρυσι. Συγκεκριμένα, το 2016 κλάπηκαν 696 οχήματα στο νομό, το 2015 τα αυτοκίνητα για τα οποία δηλώθηκε κλοπή ήταν 773, 483 το 2014 και 589 το 2013.

Κρήτη

Λασίθι

ΣΥΡΙΖΑ - Λασίθι : Επίσκεψη Ανδρέα Ξανθού σε νοσοκομεία

ανδρέας ξανθός

Σε συνέχεια της επίσκεψης του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αλέξη Τσίπρα, που με την επίσκεψη του στο Νοσοκομείο της Ιεράπετρας, ανέδειξε το πρόβλημα της σχεδιαζόμενης από την Κυβέρνηση της ΝΔ κατάργησης και συγχώνευσης μονάδων υγείας, ο πρώην Υπουργός Υγείας θα συζητήσει τα προβλήματα των νοσοκομείων του Λασιθίου και θα παρουσιάσει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για την Υγεία.

Το βράδυ της Τρίτης 3/8 θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συγκέντρωση στο Δημοτικό Κήπο της Σητείας, με θέμα “ Πανδημία - Οικονομία - η Πρόκληση του Ταμείου Ανάκαμψης”, με ομιλητές τον Δημήτρη Παπαδημούλη, Ευρωβουλευτή και Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τον Ανδρέα Ξανθό, Τομεάρχη Υγείας και Βουλευτή Ρεθύμνου, και τον Μανόλη Θραψανιώτη, Βουλευτή Λασιθίου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

09.30 Διαλυνάκειο Νοσοκομείο Νεάπολης. Συνάντηση με τη Διοίκηση και τους εργαζόμενους.

10.30 Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου: Συνάντηση με τη Διοίκηση, τους εργαζόμενους και εκπροσώπους Ιατρικών φορέων.

13.15 Νοσοκομείο Σητείας. Συνάντηση με τη Διοίκηση και τους εργαζόμενους.

14.30 Επίσκεψη στον Δήμαρχο Σητείας.

20.00 Ανοιχτή Εκδήλωση στον Δημοτικό Κήπο με θέμα:

“ Πανδημία - Οικονομία - η Πρόκληση του Ταμείου Ανάκαμψης”.

Ομιλητές: Δημήτρης Παπαδημούλης, Ευρωβουλευτής και Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ανδρέας Ξανθός, Τομεάρχης Υγείας και Βουλευτής Ρεθύμνου και Μανόλης Θραψανιώτης, Βουλευτής Λασιθίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πάτρα - Ζήρια: Η φωτιά έκαψε ένα μεγάλο τμήμα της κοινότητας

Ηράκλειο: Στο επίκεντρο των εκδηλώσεων στην πλ. Ελευθερίας η ανακύκλωση