Κρήτη

Δασικοί Χάρτες: H Λαϊκή Συσπείρωση για τη στάση του Περιφερειακού Συμβουλίου

Λαικη συσπέιρωση

"Διαφωνεί στα επιμέρους για να κρύψει ότι συμφωνεί με τη στόχευση των δασικών
χαρτών, η πλειοψηφία του περιφερειακού συμβουλίου Κρήτης",
καταγγέλει με ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση Κρήτης, με φόντο τις ςξελίξεις που τρέχουν για το ζήτημα των δασικών χαρτών.

Η ανακοίνωση:

"Αποκαλυπτική, για τις θέσεις των παρατάξεων της περιφερειακής αρχής όσο και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ήταν η συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο για τους δασικούς χάρτες στις 17 Μάρτη. Αφού δεν έκρυψαν ότι θεωρούν την κατάρτιση των δασικών χαρτών ως «ένα μεγάλο αναπτυξιακό εργαλείο», όπως διατείνονται και τα κόμματα που εκπροσωπούν, ζήτησαν την αναστολή τους και τη διόρθωσή τους, κι αυτό κάτω από την πίεση των κινητοποιήσεων του οργανωμένου αγροτικού κινήματος.

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Κρήτης και στελέχη του ΚΚΕ, Συντυχάκης Μ., Μανουσάκης Ν. και Μαρινάκης Αλ., τοποθετήθηκαν από τη σκοπιά των συμφερόντων των λαϊκών στρωμάτων, της αγωνιζόμενης μικρομεσαίας αγροτιάς, αποκαλύπτοντας την πραγματική στόχευση των δασικών χαρτών και κατέθεσαν στο περιφερειακό συμβούλιο συγκεκριμένη πρόταση για τα «προβλήματα» που αναδεικνύονται από την ανάρτηση των δασικών χαρτών.

Τόνισαν ότι στόχος της κύρωσης των δασικών χαρτών, είναι να θησαυρίσουν τα μεγάλα συμφέροντα. Είναι η διευκόλυνση των επενδύσεων και όχι η προστασία της κρατικής δασικής περιουσίας και του περιβάλλοντος. Συγκεκριμένα, με τους δασικούς χάρτες επιχειρείται η αμφισβήτηση της χρήσης -και έμμεσα της ιδιοκτησίας- πολλών μικρών κλήρων μικροϊδιοκτήτων γης, μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων κ.ά., που δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στα μεγάλα κόστη της διαδικασίας ενστάσεων, οπότε θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τη γη τους.

Η κατοχύρωση της κρατικής γης θα επιτρέψει την παραχώρησή της με εξευτελιστικό ενοίκιο και μακροχρόνιες μισθώσεις στους επενδυτές στην Ενέργεια (ΑΠΕ), στις Κατασκευές, στον Τουρισμό, και την παράλληλη νομιμοποίηση καταπατήσεων κρατικής γης, όπως άλλωστε ζητά ο ΣΕΒ και η ΕΕ. Συνεπώς τα «προβλήματα» που αναδεικνύονται από την ανάρτηση των δασικών χαρτών, δεν είναι αστοχίες, αλλά οι στόχοι και τα αποτελέσματα της αστικής πολιτικής στη γη και τη χρήση της, για να εξυπηρετούνται τα επενδυτικά σχέδια των μονοπωλιακών ομίλων.

Σε αυτό το πλαίσιο αντιμετωπίζουν η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ και όλα τα αστικά Κόμματα, τους δασικούς χάρτες και όχι, όπως ισχυρίζονται, για την προστασία της κρατικής δασικής περιουσίας και του περιβάλλοντος.

Άλλωστε, η δημιουργία των δασικών χαρτών ήταν στα προαπαιτούμενα του 3ου Μνημονίου που συμφώνησαν και συνυπέγραψαν όλα τα αστικά κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ κ.ά) και τώρα η ΕΕ απαιτεί να εφαρμοστεί η μνημονιακή αυτή υποχρέωση, πριν από το τέλος του 2021.

Τέλος, οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης έκαναν σαφές ότι η Λαϊκή Συσπείρωση, το ΚΚΕ, θα δώσουν όλες τους τις δυνάμεις να μη χρησιμοποιηθούν οι δασικοί χάρτες και γενικότερα η δασική πολιτική ως εργαλείο ομηρίας των λαϊκών στρωμάτων. Ότι η ολοκληρωμένη προστασία και διαχείριση των δασών, στη βάση των λαϊκών αναγκών, προϋποθέτει διαφορετικό τρόπο ανάπτυξης, προϋποθέτει την ενδυνάμωση και την οργανωμένη παρέμβαση του εργατικού – λαϊκού κινήματος για να προχωρήσει ο δρόμος της ανατροπής της εξουσίας του κεφαλαίου και να ανοίξει ο δρόμος της εργατικής εξουσίας."

Ειδήσεις σήμερα 

Νοσοκομεία Κρήτης: 146 ασθενείς ασθενείς με κορωνοϊό

Κρήτη: Ένταση στη δίκη για τη δολοφονία του 49χρονου κυνηγού

Ηράκλειο: Συμφωνία για το πρώτο βήμα αξιοποίησης του "Νίκος Καζαντζάκης"

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Με προηγμένη ιατρική τεχνολογία λαπαροσκοπικές επεμβάσεις στο Βενιζέλειο

Τα νέα μηχανήματα στο Βενιζέλειο

Το Βενιζέλειο νοσοκομείο και η Γενική Χειρουργική Κλινική του αναβαθμίζεται εγκαθιστώντας προηγμένη ιατρική τεχνολογία τρισδιάστατης όρασης σταθερού οπτικού πεδίου και απεικόνισης, υψηλής ανάλυσης , κατέχοντας έτσι ένα από τα πιο σύγχρονα λαπαροσκοπικά συστήματα της χώρας.Σε ανακοίνωση του Βενιζελείου αναφέρονται τα εξής:

"Η τρισδιάστατη όραση κατά τη λαπαροσκόπηση δίνει στο χειρουργό και σε όλη την ομάδα τη δυνατότητα προβολής τρισδιάστατου χειρουργικού πεδίου σε οθόνη δύο διαστάσεων. Μας δίνεται η ευκαιρία για καλυτερη αίσθηση βάθους και αντίληψης χειρουργικού πεδίου αυξάνοντας την ακρίβεια και την ασφάλεια των χειρουργικών επεμβάσεων.

Ακόμη, το πλεονέκτημα της ρομποτικής χειρουργικής έναντι των υπολοίπων λόγω του καλού οπτικού πεδίου εξαλείφεται με τη 3D λαπαροσκοπική χειρουργική, καθώς δίνει τη δυνατότητα  όρασης και αντίληψης. Οι ασθενείς λοιπόν λαμβάνουν ιατρικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου χωρίς το υπέρογκο κόστος της ρομποτικής χειρουργικής που για τους περισσότερους είναι απαγορευτικό.

Η τεχνολογία των νέων εγκαταστάσεων στη χειρουργική αίθουσα δεν σταματάει εκεί. Υπάρχουν τα νεότερα συστήματα όχι μόνο ανίχνευσης επιπλοκών διεγχειρητικά αλλά και συνεπικουρικά για το χειρουργό και την ομάδα του ως προς τη λήψη αποφάσεων για την καλύτερη έκβαση του χειρουργείου. Αναφορικά λοιπόν διατίθεται σύστημα καθοδηγούμενης από φθορισμό χειρουργικής υβριδικής απεικόνισης με τεχνολογία  NIR/ICG, που μπορεί να είναι άγνωστα προς το ευρύ κοινό, αλλά πολύ δημοφιλή στη χειρουργική παγκόσμια κοινότητα, πολλές φορές υποβοηθώντας και βελτιστοποιώντας τη διεγχειρητική λήψη αποφάσεων.

Το Βενιζέλειο γίνεται το πρώτο νοσοκομείο της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης που χρησιμοποιεί τη συγκεκριμένη τεχνολογία τρισδιάστατης Λαπαροσκόπησης επιτυγχάνοντας την αναβάθμισή του ιατρικού του εξοπλισμού, δίνοντας στο ιατρονοσηλευτικό του προσωπικό τις πλέον προηγμένες ιατρικές τεχνολογίες προκειμένου και αυτό με τη σειρά του να προσφέρει την καλύτερη δυνατή φροντίδα στους ασθενείς.

Η Κλινική της Γενικής Χειρουργικής στο ΓΝΒΠ έχει αποδείξει σε βάθος χρόνου πως πρωτοπορεί και θέλει να προσφέρει το καλύτερο δυνατό στον κάθε ασθενή, όχι μόνο σε μικρής  ή μεσαίας βαρύτητας επεμβάσεις αλλά και σε μεγαλύτερης βαρύτητας χειρουργεία. Αναφορικά, από το 2015 έως το 2021 έχουν πραγματοποιηθεί εφτακόσιες πενήντα (750) επεμβάσεις παχέος εντέρου κι ορθού με διακόσιες πενήντα (250) από αυτές να διενεργούνται λαπαροσκοπικά, δηλαδή ελάχιστα επεμβατικά, καθιστώντας την Κλινική μας ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα σε αυτό το αντικείμενο στην Ελλάδα. Ασφαλώς λαπαροσκοπικά πραγματοποιούνται πολύ μεγάλος αριθμός άλλων επεμβάσεων όπως χολοκυστεκτομές, κήλες κοιλιακού τοιχώματος, διαφραγματοκήλες κλπ.

Εν κατακλείδι , βρισκόμαστε σε πλεονεκτική θέση και δηλώνουμε πως οι χειρουργικές αίθουσες της Χειρουργικής κλινικής του Βενιζελείου έχουν πλέον επανδρωθεί με τα πιο σύγχρονα μηχανήματα λαπαροσκοπικής χειρουργικής, αναμένοντας εντός λίγων μηνών και τη δημιουργία ψηφιακής αίθουσας για λαπαροσκόπηση που έχει ήδη εγκριθεί και χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια Κρήτης".

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Ελπίδες για τον τουρισμό από τέλη Ιουνίου αρχές Ιουλίου

Αγίου Πνεύματος: Πώς θα λειτουργήσουν αύριο σούπερ μάρκετ και καταστήματα -Κλειστές οι τράπεζες