Κρήτη

Αυτό το καφενείο στην Κρήτη είναι 143 ετών!

Το πιο παλιό καφενείο στην Κρήτη

Στο Ροδοβάνι Χανίων μαζεύτηκε μια μεγάλη παρέα να απολαμβάνει τη ζεστασιά της ξυλόσομπας συζητώντας για το κατάντημα της υπαίθρου και την αποτυχημένη χρονιά που είχαν οι ελιές εξαιτίας του δάκου.

Για το χωριό και το παλιό καφενείο, ο καφετζής Μανώλη Πετράκης ανέφερε στα "Χανιώτικα Νέα" «Καλά κρατιέται ακόμα το χωριό, αλλά καμία σχέση και σύγκριση δεν μπορεί να γίνει με την παλιά εποχή, που εδώ ήταν μια μικρή πολιτεία με όλα τα επαγγέλματα της εποχής εκείνης. Κι ενώ είμαστε ορεινό χωριό και χρειαζόμαστε την υποστήριξη της Πολιτείας δεν την έχουμε ούτε ακόμα και στο οδικό δίκτυο, αφού από τα χρόνια που διάνοιξε τον δρόμο η ΜΟΜΑ ελάχιστες ήταν οι επεμβάσεις που έγιναν, ενώ για το καφενείο του επεσήμανε: «Πρόκειται για την πιο παλιά επιχείρηση της Ελλάδας, με έτος ιδρύσεως το 1876 και τον παππού μου τον Μάρκο σε ηλικία 22 ετών. Το κράτησε μέχρι το 1917, δηλαδή πάνω από 40 χρόνια, για να το αφήσει στη συνέχεια στα επτά παιδιά του που το λειτούργησαν μέχρι το 1965. Εγώ το ανέλαβα το 1968 και το διατηρώ ακόμα».

 

Κρήτη

Χανιά

Κρήτη: Τους συνέλαβαν μόλις αποβιβάστηκαν από το πλοίο

λιμενικός

Στη σύλληψη τριών αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες χθες, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών της Λιμενικής Αρχής Χανίων.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο λιμάνι της Σούδας, κατά την αποβίβαση επιβατών από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο, εντοπίστηκαν στις αποσκευές των εν λόγω αλλοδαπών πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα καθώς και ταξιδιωτικά έγγραφα, τα οποία ήταν καταχωρημένα στο σύστημα “SIS II” ως κλεμμένα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα εν λόγω έγγραφα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέος σεισμός στο Ηράκλειο

Τραγωδία στο Ηράκλειο: Πέθανε 21χρονη!

Αξιοποίηση Νεωρίων και Ενετικών Τειχών: "Έδωσαν τα χέρια" δήμαρχος και Υπουργός - φωτό