Κρήτη

Από όλη την Κρήτη θα περάσει το 42ο Φεστιβάλ ΚΝΕ

κκε

Από όλη την Κρήτη έχει περάσει το 42ο Φεστιβάλ ΚΝΕ Οδηγητή μέσα από πλούσιες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στο νησί και κορυφώνονται στα Φεστιβάλ σε Ηράκλειο , Χανιά, Ρέθυμνο και Αγιο Νικόλαο μέχρι και τα μέσα Σεπτέμβρη.

Οι κεντρικές εκδηλώσεις του 42ου Φεστιβάλ συμπεριλαμβάνουν πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, δραστηριοτήτων και συζητήσεων. Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του “Οδηγητή” είναι η μεγάλη γιορτή της νεολαίας! Των μαθητών, σπουδαστών, νέων εργαζομένων κι ανέργων, κάθε νέου που ονειρεύεται, αγωνιά για το μέλλον και διεκδικεί μία καλύτερη ζωή. Το Φεστιβάλ μας αποτελεί συνάντηση αγώνα, διασκέδασης, ψυχαγωγίας! Κορυφαίο πολιτικά γεγονότα των Φεστιβάλ θα αποτελέσουν οι κεντρικές ομιλίες.

Στον Άγιο Νικόλαο 1/9 στη Λίμνη Αγ. Νικολάου, το πρόγραμμα εκδηλώσεων μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει:

-Έκθεση για τα 70 Χρόνια απο την Μάχη της Κρήτης «Οταν ο Λαός Πήρε την Υπόθεση στα Χέρια του!»
-Συναυλίες απο μαθητικά συγκροτήματα
-Συζήτηση για μαθητές με θέμα «Τι σχολείο έχουμε ανάγκη σήμερα»
-Στέκι για νέους εργαζόμενους, ανέργους
-Λαικό – Ρεμπέτικο γλέντι
-Η πολιτική ομιλία θα πραγματοποιηθεί απο τον Νίκο Μανουσάκη μέλος του Γ.Π. Κρήτης του ΚΚΕ.
 
Στα Χανιά 9-10/9 στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των Λαών, με έναρξη των εκδηλώσεων στις 7.00μμ και το 2ημερο πρόγραμμα να περιλαμβάνει:

Παρασκευή 9/9
-Κρητικό Γλέντι με τον Ψαρογιώργη
-Ροκ συναυλία με τους «Μπελάδες»
-Η Πολιτική Ομιλία θα πραγματοποιηθεί απο τον Γιώργο Μαρίνο μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ.
 
Σάββατο 10/9
-Αφιέρωμα στα 70 Χρόνια απο την Ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας και τη δράση του στην Κρήτη
-Συναυλία με τους  Hide ‘n’ seek
-Συναυλία  με τους Sbaraquak
-Ροκ συναυλία με τους «Μπελάδες»

Στο Ρέθυμνο 11/9 στην Πλατεία Μικρασιατών το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων
            -Συναυλία απο το συγκρότημα «Αποσπερίτης»
            -Συναυλία με τους «ΑΛΜΑ»
-Κρητικό Γέντι με τους Παπατζανή Γιάννη, Σιδέρη Δημήτρη, Καρούσο Φάνη, Φραγκάκη Αντώνη
-Η Πολιτική Ομιλία θα πραγματοποιηθεί απο τον Γιάννη Χριστοφοράκη μέλος του Γραφείου του Σ.Π. Κρήτης της ΚΝΕ.
 
Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν στο Ηράκλειο, στις 16 & 17 Σεπτέμβρη στο Πάρκο Κομμένο Μπεντένι. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

Παρασκευή 16/9
-Αφιέρωμα στα 70 Χρόνια απο την Ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας και τη δράση του στην Κρήτη
-Συναυλία με τους ΑΛΜΑ
-Hip-Hop Συναυλία απο τους REBELLION CONNEXION
-Λαικό Γλέντι με τους Παξιμαδάκη Γιάννη, Φασουλάκη Μαρία, Παπαϊωάννου Γιώργος, Συλιγάρδος Βαγγέλης
Σαββατο 17/9
-Συναυλία με το συγρότημα VANILLA SWING
-Κρητικό Γέντι με τους Σκουμπάκη Μανώλη, Σιδέρη Δημήτρη, Καρούσο Φάνη, Φραγκάκη Αντώνη
-Η Πολιτική Ομιλία θα πραγματοποιηθεί απο τον Τηλέμαχο Δημουλά μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ
 

Κρήτη

Η Περιφέρεια στηρίζει τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης

Σταύρος Αρναουτάκης

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης σε δήλωσή του, με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρονται στην ίδρυση και το ρόλο του αναπτυξιακού οργανισμού «Δαίδαλος Α.Ε.» αναφέρει: 

«Η Περιφέρεια Κρήτης, αξιοποιώντας το νέο θεσμικό πλαίσιο του Ν. 4674/2020 «Στρατηγική Αναπτυξιακή Προοπτική των ΟΤΑ-Σύσταση και Λειτουργία Αναπτυξιακών Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης», στηρίζει την πρωτοβουλία των Δήμων, να ενισχύσουν την αναπτυξιακή τους λειτουργία για την ωρίμανση έργων υποδομής και την υλοποίηση πολιτικών κοινωνικής συνοχής και αειφόρου ανάπτυξης. Όμως, η υποστελέχωση των τεχνικών τους υπηρεσιών, δημιουργεί προβλήματα και εμπόδια, τα οποία καλείται να επιλύσει η Περιφέρεια. Για το λόγο αυτό, ανταποκρινόμαστε στα αιτήματα του συνόλου των Δήμων του νησιού, παρέχοντας τεχνική στήριξη για την υλοποίηση δημοτικών έργων.

Με αυτό το δεδομένο, ανταποκριθήκαμε θετικά στην πρόταση των Δήμων να συστήσουν έναν φορέα - στον οποίο η Περιφέρεια συμμετέχει διατηρώντας τη μειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου - προκειμένου να επιταχύνουν τη διαχείριση των αναπτυξιακών προγραμμάτων και δράσεων.

Οι σκοποί και οι επιδιώξεις, του υπό σύσταση οργανισμού «Δαίδαλος Α.Ε.», σε καμία περίπτωση δεν έρχονται σε σύγκρουση με τις αρμοδιότητες και το ρόλο του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, τη λειτουργία και πορεία του οποίου στηρίξαμε μέχρι σήμερα και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε και τα επόμενα χρόνια. 

Για την Περιφέρεια Κρήτης, ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης, αποτελεί μια αποτελεσματική αναπτυξιακή δομή της Κρήτης, η οποία συμβάλλει καθοριστικά στην υλοποίηση του στρατηγικού μας σχεδιασμού για το νησί. Πολύ περισσότερο, επισημαίνουμε ότι ιδιαίτερα σήμερα και στην προσπάθειά μας να αξιοποιήσουμε το Ταμείο Ανάκαμψης, επιταχύνοντας την παραγωγική, οικονομική και αναπτυξιακή πορεία της Κρήτης, θα στηρίξουμε το έργο και θα συνεργαστούμε με όλους τους αναπτυξιακούς οργανισμούς της Κρήτης. Προς αυτή την κατεύθυνση αναγκαία προϋπόθεση παραμένει η αποκέντρωση των αρμοδιοτήτων και η ενίσχυση των χρηματοδοτήσεων προς τις Περιφέρειες.
 

Υπογραμμίζουμε, ότι αναμένουμε και θα στηρίξουμε τις αποφάσεις των Δήμων όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων, είτε αυτές αφορούν τη συμμετοχή τους σε υφιστάμενους οργανισμούς, είτε αφορούν την ίδρυση και σύσταση νέου φορέα.

Άλλωστε, οι προκλήσεις της εποχής και η αναπτυξιακή πορεία της Κρήτης επιβάλλουν, να χαράξουμε και να περπατήσουμε νέους δρόμους, υπερβαίνοντας κοντόφθαλμες αντιλήψεις και προοπτικές. Η Περιφέρεια Κρήτης, θα συνεχίσει σε συνεργασία με όλους τους φορείς της αυτοδιοίκησης και τους αναπτυξιακούς οργανισμούς, την προσπάθεια για την υλοποίηση των έργων που έχει ανάγκη ο τόπος μας».

Ειδήσεις σήμερα 

Ηράκλειο: Αυξάνονται οι θέσεις στάθμευσης για τους μόνιμους κάτοικους

Δήμος Χερσονήσου: Νέος αντιδήμαρχος και πρόεδρος Λιμενικού Ταμείου

Περιφέρεια Κρήτης: Ανακοινώνει τις επιχειρήσεις στις οποίες θα μοιράσει 60 εκ ευρώ