Τετάρτη 11 ΔΕΚ 2019 00:56
 • Ηρακλειο
  15°C
 • Χανια
  15°C
 • Ρεθυμνο
  15°C
 • Λασιθι
  16°C
Ekriti.gr Logo

Αερόστατο για πρώτη φορά στην Κρήτη! (φωτογραφίες)

Αερόστατο για πρώτη φορά στην Κρήτη! (φωτογραφίες)

666.jpg

Σε εξέλιξη από τις 7 μέχρι και τις 17 Ιουνίου βρίσκεται στο Τυμπάκι η Εβδομάδα του Αεραθλητή και Αεροπορικής Ιδέας, μία εκδήλωση που πραγματοποιείται για δεύτερη χρονιά φέτος.
 

777.jpg, by renas

Αεραθλητές και Αεραθλήτριες από όλα τα μέρη της Ελλάδας και από κάθε αεράθλημα, βρίσκονται όλοι μαζί στην Κρήτη και μέχρι τις 17 Ιουνίου, κάνουν τις διακοπές τους, πετώντας, γνωρίζοντας όλα τα αεραθλήματα και τις διάφορες πτητικές συσκευές και, παράλληλα, παρακολουθούν επιμορφωτικές παρουσιάσεις και συζητήσεις.
 

444.jpg, by renas

Παράλληλα είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον κόσμο να γνωρίσει το ενδιαφέρον άθλημα, το οποίο αριθμεί χιλιάδες μέλη σε όλη την Ελλάδα.
 

333.jpg, by renas

Το ιδιαίτερο στη φετινή διοργάνωση είναι η παρουσία αερόστατου, για πρώτη φορά στην Κρήτη. Όπως είπε στο Ράδιο Κρήτη και στον Μανώλη Αργυράκη, ο πρόεδρος της Ελληνικής Αεραθλητικής Ομοσπονδίας (ΕΛ.Α.Ο) Νίκος Μακράκης, το εντυπωσιακά μεγάλο αερόστατο προκαλεί το ενδιαφέρον του κόσμου, ωστόσο λόγω καιρικών συνθηκών δεν μπορεί να κάνει κανονική πτήση. Κάθε απόγευμα περίπου στις 7 όπως είπε ο κ. Μακράκης, το αερόστατο "σηκώνεται" και είναι ορατό από χιλιόμετρα!
 

222.jpg, by renas

Βασικός σκοπός είναι η Εβδομάδα του Αεραθλητή, να προάγει την Αεροπορική Ιδέα και τον Ελληνικό Αεραθλητισμό σε τοπικό αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο.
 

111.jpg, by renas

Στόχοι μιας τέτοιας δράσης είναι να αναπτυχθούν αλλά και να δυναμώσουν οι δεσμοί εκείνοι που συνδέουν όλους εμάς, τους ανθρώπους που αγαπάμε τον αέρα και
την πτήση, σε κάθε της μορφή, και φυσικά η εξωστρέφεια, η γόνιμη αλληλεπίδραση, η ανταλλαγή εμπειριών και ιδεών και η προβολή του αεραθλητισμού.
 

Διαβάστε επίσης. . .

Ιδιαίτερα αισθητός ήταν ο σεισμός
Όμορφες χριστουγεννιάτικες μελωδίες θα σκορπίσει στις Κοινότητες του Δήμου Ηρακλείου η Φιλαρμονική, στο πλαίσιο ενός...