Κρήτη

Αερόστατο για πρώτη φορά στην Κρήτη! (φωτογραφίες)

666.jpg

Σε εξέλιξη από τις 7 μέχρι και τις 17 Ιουνίου βρίσκεται στο Τυμπάκι η Εβδομάδα του Αεραθλητή και Αεροπορικής Ιδέας, μία εκδήλωση που πραγματοποιείται για δεύτερη χρονιά φέτος.
 

Αεραθλητές και Αεραθλήτριες από όλα τα μέρη της Ελλάδας και από κάθε αεράθλημα, βρίσκονται όλοι μαζί στην Κρήτη και μέχρι τις 17 Ιουνίου, κάνουν τις διακοπές τους, πετώντας, γνωρίζοντας όλα τα αεραθλήματα και τις διάφορες πτητικές συσκευές και, παράλληλα, παρακολουθούν επιμορφωτικές παρουσιάσεις και συζητήσεις.
 

Παράλληλα είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον κόσμο να γνωρίσει το ενδιαφέρον άθλημα, το οποίο αριθμεί χιλιάδες μέλη σε όλη την Ελλάδα.
 

Το ιδιαίτερο στη φετινή διοργάνωση είναι η παρουσία αερόστατου, για πρώτη φορά στην Κρήτη. Όπως είπε στο Ράδιο Κρήτη και στον Μανώλη Αργυράκη, ο πρόεδρος της Ελληνικής Αεραθλητικής Ομοσπονδίας (ΕΛ.Α.Ο) Νίκος Μακράκης, το εντυπωσιακά μεγάλο αερόστατο προκαλεί το ενδιαφέρον του κόσμου, ωστόσο λόγω καιρικών συνθηκών δεν μπορεί να κάνει κανονική πτήση. Κάθε απόγευμα περίπου στις 7 όπως είπε ο κ. Μακράκης, το αερόστατο "σηκώνεται" και είναι ορατό από χιλιόμετρα!
 

Βασικός σκοπός είναι η Εβδομάδα του Αεραθλητή, να προάγει την Αεροπορική Ιδέα και τον Ελληνικό Αεραθλητισμό σε τοπικό αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο.
 

Στόχοι μιας τέτοιας δράσης είναι να αναπτυχθούν αλλά και να δυναμώσουν οι δεσμοί εκείνοι που συνδέουν όλους εμάς, τους ανθρώπους που αγαπάμε τον αέρα και
την πτήση, σε κάθε της μορφή, και φυσικά η εξωστρέφεια, η γόνιμη αλληλεπίδραση, η ανταλλαγή εμπειριών και ιδεών και η προβολή του αεραθλητισμού.
 

Κρήτη

ΠΕΔ Κρήτης: 31.000 μάσκες και ζευγάρια γάντια για τους Δήμους της Κρήτης

μασκες υγειονομικο υλικο

Υγειονομικό υλικό για την κάλυψη των αναγκών των Δήμων παρέλαβε η ΠΕΔ Κρήτης, μετά από προμήθεια της ΚΕΔΕ.

Το υλικό αφορά 29.500 τμχ μάσκες και ισόποσα ζευγάρια γάντια όπου το επόμενο διάστημα θα διανεμηθεί στους Δήμους του νησιού μας, ενώ περίπου 1.500 τμχ θα παραμείνουν στην ΠΕΔ για την κάλυψη έκτακτων αναγκών.

Η κατανομή στους Δήμους θα πραγματοποιηθεί βάσει πληθυσμιακών κριτηρίων.