Κρήτη

20χρονος Κρητικός θετικός στον κορωνοϊό: Τι λέει για τα συμπτώματα και το πρόστιμο

κορωνοϊός

Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε ένας 20χρονος Κρητικός ο οποίος επέστρεψε πριν λίγες ημέρες από το Λονδίνο. Ο νεαρός άνδρας περιέγραψε τα όσα έγιναν τις τελευταίες ημέρες στο LIVE NEWS.

«Στο Λονδίνο ήμουν 1,5 – 2 μήνες. Είχα πάει για διακοπές. Με όσα αυτά που έγιναν αναγκάστηκα να επιστρέψω. Μας ακύρωσαν 3-4 πτήσεις αλλά τελικά κατάφερα να γυρίσω», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο 20χρονος έφτασε στην Αθήνα στις 22 Μαρτίου. «Όταν έφτασα είχα μια μικρή δύσπνοια. Και είχα και ελαφρύ βήχα τις προηγούμενες ημέρες, αλλά δεν υποψιάστηκα τίποτα», εξηγεί.

Στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», και μέχρι να πάρει την πτήση του για Κρήτη περίμενε 8 με 9 ώρες. Μάλιστα, μαζί του ήταν ακόμη δύο φίλοι του.

«Στην Κρήτη ήρθε ο πατέρας μου στο αεροδρόμιο με μάσκα, και μπήκα κατευθείαν καραντίνα μες στο δωμάτιό μου. Την επόμενη μέρα ξεκίνησε σφίξιμο στο στήθος. Το είπα πατέρα μου, πήγαμε στα επείγοντα στο ΠΑΓΝΗ και έκανα εξετάσεις. Μετά από 6 ώρες βγήκαν θετικές και μεταφέρθηκα στο Βενιζέλειο και μπήκα στην κλινική», περιέγραψε ο 20χρονος.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι πηγαίνοντας στο νοσοκομείο από το σπίτι μαζί με τους γονείς του, στον 20χρονο και στην η οικογένειά επιβλήθηκε πρόστιμο των 150 ευρώ καθώς ήταν τρία άτομα μέσα στο αυτοκίνητο.

 

 

Κόσμος

Κορωνοϊός - Ιταλία: Μειώθηκαν οι νεκροί και ο αριθμός των κρουσμάτων

κορωνοϊός, Ιταλία

Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορωνοϊού στην Ιταλία είναι 135.586 Οι νεκροί έφτασαν τους 17.127 Παράλληλα, 24.392 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Χθες το σύνολο κρουσμάτων του κορωνοϊού ήταν 132.547 και είχαν χάσει την ζωή τους 16.523 άνθρωποι ενώ 22.837 είχαν θεραπευθεί.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο , δηλαδή, έχασαν την ζωή τους 604 ασθενείς και καταγράφηκαν 3.039 νέα κρούσματα. 1.555 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό.

3.792 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 28.718 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 61.557 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.

Στην Λομβαρδία τα συνολικά περιστατικά είναι 52.325 και οι νεκροί 9.484. Στην Εμίλια Ρομάνια τα κρούσματα είναι 17.825 με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 2.180. Στην περιφέρεια Βένετο, οι θετικοί στον ιό είναι 11.925, με 695 νεκρούς.

Ο ρυθμός μετάδοσης του ιού συνεχίζει να μειώνει την ταχύτητά του (569 λιγότερα κρούσματα σε σχέση με χθες) ενώ και οι νεκροί είναι 32 λιγότεροι από το προηγούμενο εικοσιτετράωρο . Και οι εισαγωγές στη μονάδα εντατικής θεραπείας, συνεχίζουν να μειώνονται.

Η Ιταλική Πολιτική Προστασία, πάντως, παρά τα ελπιδοφόρα αυτά στοιχεία, υπογραμμίζει ότι «τις ημέρες, πριν και μετά το Καθολικό Πάσχα, κανείς δεν πρέπει να ξεχάσει, ούτε για μια στιγμή, ότι στην χώρα έχουν χάσει την ζωή τους πάνω από δεκαεπτά χιλιάδες άνθρωποι». Το μήνυμα είναι ότι πρέπει να τηρηθούν με τεράστια προσοχή, οι κανόνες και περιορισμοί που έχει ορίσει η κυβέρνηση Κόντε.