Κρήτη

Ρέθυμνο

Κρήτη: Σφοδρές αντιδράσεις για τις ανεμογεννήτριες

anemogenitries.jpg

Mέλη του δικτύου κατά των Βιομηχανικών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΒΑΠΕ), αντέδρασαν έντονα σήμερα, στην προσπάθεια ιδιωτικής εταιρείας να διανοίξει δρόμο, προκειμένου να δημιουργήσει πάρκο ανεμογεννητριών σε έκταση που της ανήκει, στα ορεινά του δήμου Αγίου Βασιλείου στο Ρέθυμνο. Πρόκειται για συλλογική κινητοποίηση των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής αλλά και της αυτοδιοίκησης, δεδομένου ότι, αφενός δεν επιθυμούν την κατασκευή αιολικού πάρκου στη θέση Κουρούπα στο Φαράγγι του Κοτσυφού, αφετέρου, όπως σημειώνουν, δεν υπάρχουν οι σχετικές άδειες από το δήμο για τη διάνοιξη του δρόμου και την εν γένει λειτουργία βαρέων μηχανημάτων στην περιοχή.
 
Η συγκεκριμένη περιοχή είναι προστατευμένη περιοχή NATURA, ενώ και οι όμορες σε αυτήν εκτάσεις, αποτελούν περιοχές τουριστικού ενδιαφέροντος ή περιοχές όπου διαβιούν κτηνοτρόφοι του δήμου Αγίου Βασιλείου.
 
«Δεν επιθυμούμε να γίνουμε συνομιλητές, ούτε να έχουμε την οποιαδήποτε σχέση με την εταιρεία που θέλει να δραστηριοποιηθεί στην περιοχή», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης, τονίζοντας το φυσικό κάλλος της περιοχής και την κάθετη αντίδραση της τοπικής κοινωνίας σε κάθε προσπάθεια εγκατάστασης ΒΑΠΕ στην περιοχή. «Εμείς ως δήμος έχουμε πλείστες αποφάσεις αντίθετες στην επένδυση αυτή, αλλά και σε κάθε προσπάθεια που τα αποτελέσματα θα τείνουν να καταστρέψουν το περιβάλλον. Η περιοχή μας είναι καθαρά τουριστική και θα ήταν άτοπο και εγκληματικό να επιτρέψουμε να καταστραφεί το μέλλον της και το φυσικό της κάλλος» ανέφερε ο κ. Ταταράκης.
 
Οι κάτοικοι κινητοποιήθηκαν άμεσα με το που αντιλήφθηκαν τα βαρέα οχήματα-μηχανήματα για τη διάνοιξη του δρόμου, και συγκεντρώθηκαν παρουσία των φορέων και της τοπικής αυτοδιοίκησης, διαμαρτυρόμενοι έντονα και ζητώντας να μην επιχειρηθεί άλλη προσπάθεια στο μέλλον.
 
Σύμφωνα με τον κ. Ταταράκη, ούτε ο δήμος, ούτε η Περιφέρεια είχαν παραχωρήσει άδεια εγκατάστασης των μηχανημάτων. «Τους ζήτησα να μεταφέρουν στις εταιρείες τους τη θέση των κατοίκων και του δήμου, και να σκεφτούν καλά, ότι καμία επένδυση δεν θα πάει μπροστά με αντίθετη την τοπική κοινωνία» είπε ο κ. Ταταράκης.

φωτογραφία: zarpanews.gr

Κρήτη

Κρήτη: Θρήνος για την Κορίνα που έχασε τη ζωή της στη Γαύδο

Κορίνα φοιτήτρια Γαύδος

Θρήνος για την 25χρονη φοιτήτρια του Πολυτεχνείου Κρήτης, η οποία έχασε τη ζωή της χθες τα ξημερώματα στη Γαύδο, σε τροχαίο δυστύχημα.

Η άτυχη κοπέλα επέβαινε σε ΙΧ αυτοκίνητο μαζί με έναν 40χρονο, κάτοικο του νησιού, όταν έλυσε το χειρόφρενο και το όχημα έπεσε σε γκρεμό, στο δρόμο προς Βατσιανά.

Η άτυχη φοιτήτρια Αρχιτεκτονικής, έχασε τη ζωή της, ενώ ο άνδρας, κατάφερε να βγει από το όχημα, πριν αυτό πέσει στον γκρεμό και γλίτωσε με τραύματα.

Το αυτοκίνητο εντόπισε στη χαράδρα διερχόμενος οδηγός, ο οποίος ειδοποίησε τις Αρχές, ενώ η ανάσυρση της σορού έγινε από άνδρες της ΕΜΑΚ, και μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο Χανίων. Με ελικόπτερο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χανίων και ο 40χρονος.

Η 25χρονη ήταν από την Κέρκυρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τζανάκης -self test: Σε πόσους θα είχαν μεταδώσει τον ιό οι 400 θετικοί, εάν είχαν πάει σχολείο

Ηράκλειο: Σοβαρά τραυματισμένος στο ΠΑΓΝΗ αγρότης που οδηγούσε τρακτέρ

Μαθητής έγινε δεκτός στο Yale με υποτροφία 97%

Μαλεσίνα - κορωνοϊός: Πέθανε και ο παππούς της νύφης από τον επίμαχο γάμο