Κρήτη

Λασίθι

Με επιτυχία η ημερίδα για την ακτογραμμή της Ελούντας

ιτε,ημεριδα για την ελουντα

Την Τρίτη 14 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η ημερίδα του έργου το β’ μέρος της μελέτης «ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑΒΡΩΣΗΣ, ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΑΚΤΟΓΡΑΜΜΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΔΡΗΡΟΣ, ΒΟΡΕΙΩΣ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΤΣΙΦΛΙΚΙ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΕΛΟΥΝΤΑΣ, ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ», στην αίθουσα συνεδριάσεων «Αντώνης Στρατάκης» της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου.

Στην ημερίδα παρουσιάστηκαν από τον Διευθυντή Ερευνών Ν. Καμπάνη και τον Γ. Αλεξανδράκη του Εργαστηρίου Παράκτιας Ερευνάς του Ινστιτούτου Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του ΙΤΕ τα αποτελέσματα του ερευνητικού έργου που αφορούν την διερεύνηση των αιτιών της διάβρωσης καθώς και η εισήγηση δράσεων/ παρεμβάσεων για την προστασία της παραλιακής ζώνης στη περιοχή και η αποτελεσματική ανάπλαση της ακτογραμμής.
Την παρουσίαση παρακολούθησε η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Π. Πετράκη, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Εμ. Κλώνζας, η Αντιδήμαρχος Αγίου Νικολάου Αφροδίτη Βαρκαράκη, η Ίρις Πετρουλιού-Σεργάκη από τον Δήμο Αγίου Νικολάου, ξενοδόχοι της περιοχής και υπηρεσιακά στελέχη της Π.Ε. Λασιθίου.
Η Π. Πετράκη αναφέρθηκε στην πιθανότητα, με την συνεργασία του Δήμου Αγίου Νικολάου, τα αποτελέσματα της μελέτης να ενταχθούν σε ένα συνολικό διαχειριστικό σχέδιο της περιοχής Πλάκας-Ελούντας. Στόχος είναι να υπάρχει αναλυτικό σχέδιο για την ήπια και σωστή βελτίωση των ακτογραμμών της Πλάκας Ελούντας που αποτελούν σημαντικό τουριστικό προορισμό.

Κρήτη

Χανιά

Χανιά: Αναβολή εκδηλώσεων λόγω των καιρικών συνθηκών

Χριστουγεννιατικο δεντρο

Την αναβολή της προγραμματισμένης για σήμερα Σάββατο 4/12, εκδήλωσης φωτοδότησης του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στο παλιό λιμάνι των Χανίων, ανακοίνωσε ο Δήμος Χανίων, λόγω των καιρικών συνθηκών.

Με βάση την ανακοίνωση αναβάλλεται η προγραμματισμένη για σήμερα στις 7 το απόγευμα, φωτοδότηση του νέου χριστουγεννιάτικου δέντρου του Δήμου Χανίων στην πλατεία δίπλα από το Γιαλί Τζαμί, στο Ενετικό Λιμάνι της πόλης. Για τη νέα ημερομηνία και ώρα της τελετής φωτοδότησης θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση εντός των επόμενων ημερών.

Ακόμα αναβάλονται και οι προγραμματισμένες για σήμερα, δράσεις της «Γιορτής ΣΥΝ - άθλησης», στον αύλειο χώρο του 1ου Γυμνασίου Χανίων. Οι δράσεις, που εντάσσονται στην Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για την Αναπηρία, θα πραγματοποιηθούν, σε νέα ώρα και ημερομηνία που θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Φωταγωγήθηκε το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στην Πλατεία Ελευθερίας (Φωτογραφίες)

Ηράκλειο: Ποινή φυλάκισης 15 μηνών στον πατέρα που άφησε το παιδί του στην χαρτόκουτα

Κρήτη - κορωνοϊός: Ανησυχία για τους θανάτους - Διατηρούνται ψηλά τα κρούσματα

ESPA BANNER