Κρήτη

Λασίθι

Κρήτη: Συναγερμός στην Πυροσβεστική για μεγάλη πυρκαγιά

φωτια πυρκαγια πυροσβεστικη πυροσβεστης

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε νωρίτερα στo Λασίθι, θέτοντας σε συναγερμό την Πυροσβεστική Υπηρεσία!

Η πυρκαγιά ξέσπασε στο δάσος της Πρίνας ενώ καίει εκτάσεις κοντά στις κοινότητες Μεσελέρων, Μακρυλιάς και Καλαμαύκας. Στην ευρύτερη περιοχή επικρατούν άνεμοι που κάνουν δύσκολο το έργο της κατάσβεσης.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν 18 πυροσβεστικά οχήματα με 51 Πυροσβέστες, από την Ιεράπετρα και τα κλιμάκια της περιοχής, αλλά και δυνάμεις από το Ηράκλειο, δύο πεζοπόρα τμήματα, υδροφόρες δήμων, ενώ ρίψεις από αέρος έκανε μέχρι το τελευταίο φως το πυροσβεστικό ελικόπτερο.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς την Παρασκευή

Μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης μεταναστών νότια της Κρήτης

Κρήτη

Ηράκλειο: Βαρύς ο πέλεκυς για καφετέριες με όρθιους πελάτες

καφετέρια

863 ελέγχους διενήργησαν κατά το τελευταίο 24ωρο οι αστυνομικές αρχές σε όλην την επικράτεια της Κρήτης στο πλαίσιο επιτήρησης των μέτρων μη διασποράς του κορωνοϊού. 

Στο Ηράκλειο, εντοπίστηκαν δύο επιχειρήσεις, οι οποίες λειτουργούσαν ως καφέ και μπαρ, στις οποίες εντοπίστηκαν όρθιοι πελάτες. Και στις δύο περιπτώσεις επιβλήθηκε το πρόστιμο των 2.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας για 7 ημέρες. 

Επίσης στο Ρέθυμνο, σε δύο εργαζόμενους επιβλήθηκαν χρηματικές ποινές καθώς κατά την εργασία τους, σε ένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και σε ένα λιανικής πώλησης αντίστοιχα, δεν φορούσαν μάσκες. 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Νίσυρος: Ισχυρή σεισμική δόνηση 5,3 βαθμών Ρίχτερ

Καύσωνας Δεν αποκλείονται διακοπές ρεύματος

Εντοπίστηκε σακούλα με δύο πιστόλια στον βυθό