Κρήτη

Ηράκλειο

Βαρδάκης: «Βγάλτε επιτέλους από την ομηρία τους εργαζόμενους στον επισιτισμό τουρισμό»

Invalid Scald ID.

Η έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (Κ.Υ.Α.) των Υπουργών Οικονομικών και Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, η οποία θα αποσαφηνίζει τα ζητήματα που προέκυψαν από την ψήφιση του ν.4722/2020 σχετικά με τις αναστολές συμβάσεων που παρατάθηκαν μέχρι 31/10/20, αλλά και η δυνατότητα αναστολής συμβάσεων μονομερώς από τους εργαζομένους, αποτέλεσε αντικείμενο της συνάντησης του Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό (Π.Ο.Ε.Ε.Τ.), κ. Γιώργου Χότζογλου, του Προέδρου του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου κ. Νίκου Κοκολάκη και του βουλευτή Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτη Βαρδάκη.

Στην κατεύθυνση αυτή η Π.Ο.Ε.Ε.Τ. προχώρησε σε ανακοίνωση με την οποία καλεί τα αρμόδια Υπουργεία στην επίλυση των παραπάνω ζητημάτων, βάση της οποίας ο κ. Βαρδάκης προχώρησε σε κοινοβουλευτικό έλεγχο, καταθέτοντας σχετική αναφορά, καλώντας τους αρμόδιους Υπουργούς να προβούν άμεσα στην υπογραφή της σχετικής Κ.Υ.Α..

Σύμφωνα με την επιστολή της Π.Ο.Ε.Ε.Τ αν και φτάσαμε στο πρώτο 10ήμερο του Οκτώβρη, ακόμα αναμένεται η Κοινή Υπουργική Απόφαση, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό – τουρισμό να βρίσκονται σε εξαιρετικά δυσμενή και αμήχανη θέση, καθώς δεν γνωρίζουν αν θα τους δοθεί η δυνατότητα αναστολής εργασίας μονομερώς ή αν θα πρέπει να κάνουν αίτηση στον ΟΑΕΔ για την καταβολή του επιδόματος ανεργίας. 

Κρήτη

Ηράκλειο

Κρήτη: Διανομή προϊόντων στους δικαιούχους ΤΕΒΑ

τρόφιμα ΤΕΒΑ

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κρήτης ενημερώνει τους πολίτες δικαιούχους του ΤΕΒΑ  ότι στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης «ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ  ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ 2018-2019 – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΜΙS 5029840», θα πραγματοποιηθεί διανομή ειδών παντοπωλείου (φέτα, γραβιέρα, κρεμμύδια, πατάτες, πελτές ντομάτας, μακαρόνια, ρύζι, ζάχαρη) στους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ, με ημερομηνία έναρξης τη Δευτέρα  28/06/2021.

Η διανομή θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

  • Τη Δευτέρα 28/06/2021 θα παραλάβουν οι Φορείς των  Π.Ε. Χανίων, Π.Ε. Ρεθύμνου και ο Δήμος Χερσονήσου.
  • Την Τρίτη 29/06/2021 οι Φορείς της  Π.Ε. Λασιθίου.
  • Την Τετάρτη 30/06/2021 οι λοιποί Φορείς της Π.Ε. Ηρακλείου.
  •     Από Δευτέρα 28/06/2021 έως Παρασκευή 02/07/2021 θα παραλάβει τμηματικά ο Δήμος  Ηρακλείου.

Τα τρόφιμα θα διανεμηθούν από τους συμπραττόμενους φορείς της Κοινωνικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κρήτης στους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ, μετά την παραλαβή τους από τον Επικεφαλής της Σύμπραξης και οι συμπραττόμενοι φορείς υποχρεούνται να ενημερώσουν με μήνυμα όλους τους δικαιούχους για τη διάθεση των προϊόντων.

Τυχόν ποσότητες που δεν παραληφθούν από τους ωφελούμενους θα επαναδιανεμηθούν σε ωφελούμενους δικαιούχους.

Κατά τη διαδικασία της διανομής στα σημεία διανομής ενημερώνουμε τους πολίτες ότι θα τηρούνται όλα τα μέτρα και οι ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού (COVID-19), σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις και τις κατευθυντήριες οδηγίες που εκδίδονται από αρμόδιους φορείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μετάλλαξη Δέλτα: Γιατί χτύπησε «κόκκινος συναγερμός» σε Ελλάδα και Ευρώπη

Δήμος Ηρακλείου: Έκτακτη ρύθμιση για βεβαιωμένες οφειλές λόγω COVID-19

Ηράκλειο: Συναγερμός για το σκυλάκι που έπεσε στη θάλασσα (Φωτογραφίες)