Κρήτη

Ηράκλειο

Βαρδάκης: Η Κυβέρνηση κρατάει σε ομηρία τους εργαζόμενους στον Επισιτισμό - Τουρισμό

Invalid Scald ID.

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση προς τους κ.κ. Υπουργούς Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και Οικονομικών, προχώρησε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτης Βαρδάκης, μετά την έκδοση της σχετικής Κ.Υ.Α. που αφήνει έκθετους εργαζόμενους στα Ξενοδοχεία - Τουριστικά Καταλύματα καθώς δεν μπορούν να ενταχθούν σε καθεστώς αναστολής εργασίας.

Συγκεκριμένα ο κ. Βαρδάκης κατέθεσε αναφορά την  ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό (Π.Ο.Ε.Ε.Τ.), σύμφωνα με την οποία, η έκδοση της Κ.Υ.Α. 42774/1072 σχετικά με την παράταση των αναστολών συμβάσεων, προβλέπει ότι η παράταση των αναστολών σύμβασης και για τον μήνα Οκτώβριο γίνεται από τους εργοδότες και μόνο, πράγμα που σημαίνει πως αναφέρεται μόνο σε επιχειρήσεις 12μηνης λειτουργίας στον επισιτισμό και τον τουρισμό.

Ο κ. Βαρδάκης ζήτησε να ενημερωθεί άμεσα από τους αρμόδιους Υπουργούς αν θα επιτραπεί στους εποχικά εργαζόμενους των οποίων οι επιχειρήσεις έχουν διακόψει τη λειτουργία τους ήδη από τον Σεπτέμβριο, να αιτηθούν μονομερώς αναστολή των συμβάσεών τους ή αν θα “οδηγηθούν” οι εργαζόμενοι αυτοί στον ΟΑΕΔ για λήψη του επιδόματος ανεργίας.

Κρήτη

Ηράκλειο

Χανιά

Κρήτη: Μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων με φόντο το εργασιακό νομοσχέδιο

Οι εργαζόμενοι σε εστίαση και τουρισμού έκαναν πορεία προς το κέντρο της πόλης

Με αιχμή το προωθούμενο εργασιακό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση, απεργιακές συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σε ολόκληρη την Κρήτη την Πέμπτη 6 Μαΐου.

Ειδικότερα, σε Ηράκλειο και Χανιά, οι συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 6 Μαΐου. Στα Χανιά, οι εργαζόμενοι καλούνται να συγκεντρωθούν πλατεία Δημοτικής Αγοράς στις 10:30 το πρωί, ενώ στο Ηράκλειο τα Σωματεία καλούν τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας στις 10 το πρωί.

Στην 24ωρη Πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη και στο προγραμματισμένο συλλαλητήριο, θα συμμετέχουν ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Ηρακλείου "Δ. Θεοτοκόπουλος" και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Μεσαράς "Η Φαιστός".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χατζηδάκης: Τι περιλαμβάνει το εργασιακό νομοσχέδιο για τη βία και τη σεξουαλική παρενόχληση

Εργασιακά: Ανατροπές στο 8ωρο, αύξηση υπερωριών χωρίς αμοιβή

Κορωνοϊός - Ηράκλειο: Νέο εμβολιαστικό κέντρο επιταχύνει την διαδικασία