Κρήτη

Ηράκλειο

ΣΥΡΙΖΑ Μαλεβιζίου: Συγκέντρωση τροφίμων για τους πρόσφυγες της Λέσβου

φωτια στη Μόρια

Ο Σύριζα Προοδευτική Συμμαχία Μαλεβιζίου κάνει έκκληση στους Μαλεβιζιώτες να βοηθήσουν τα μικρά παιδιά της προσφυγικής δομής της Μόριας προσφέροντας είδη πρώτης ανάγκης, απαραίτητα για την επιβίωση τους.

Οι σκηνές που όλοι είδαμε, μικρά παιδιά να κοιμούνται στους δρόμους, στους τάφους, μαυρισμένα από τη  φωτιά,  σε άθλιες συνθήκες, δεν μπορεί και δεν πρέπει να αφήσουν ασυγκίνητο κανέναν δημοκρατικό πολίτη, αποτελούν πράγματι την ντροπή της Ευρώπης και της πολιτικής της κυβέρνησης.

Στα γραφεία του Σύριζα Προοδευτική Συμμαχία Μαλεβιζίου συγκεντρώνουμε από 21/9 έως 30/9 τα παρακάτω είδη: ·

·    Παιδικό γάλα (σε σκόνη)

·     Μωρομάντηλα

·     Παιδικά παπούτσια (Νο 16-34)

·     Παιδικές πάνες

·     Σαμπουάν και παιδικές κρέμες σώματος

·     Sleeping bags σε καλή κατάσταση

Τα γραφεία της Οργάνωσης (απέναντι από το Δημαρχείο, Ελευθερίου Βενιζέλου 211) θα παραμένουν ανοικτά κάθε απόγευμα από τις 5:00 έως τις 8.00 μμ, και το Σάββατο από τις 11.30 π.μ έως τις 2:00 μ.μ.

Καλούμε κάθε πολίτη που αντιλαμβάνεται ότι τα παιδιά όλου του κόσμου δικαιούνται να ζήσουν, δικαιούνται ένα μέλλον, να συνδράμουν στην προσπάθειά μας, κάθε βοήθεια τους είναι πολύτιμη.

 

 

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Λότζια: Συνάντηση Λαμπρινού με τη διοίκηση της εταιρίας "Κτιριακές Υποδομές Α.Ε"

λαμπρινός κτιριακές υποδομές

Συνάντηση με αντιπροσωπεία της «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε». είχε το απόγευμα της Δευτέρας 25 Οκτωβρίου στο Γραφείο του στη Λότζια ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, όπου τέθηκαν επί τάπητος όλα τα ανοιχτά ζητήματα που απασχολούν τον Δήμο και άπτονται των αρμοδιοτήτων της εταιρείας.

Εκ μέρους της «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» συμμετείχαν στη συνάντηση ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Τιμολέων Κατσίπος ο Διευθύνων Σύμβουλος Αθανάσιος Γιάνναρης, ο Γενικός Διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού και Έργων ΣΔΙΤ Θεόδωρος Κυριαζόπουλος και Γενικός Διευθυντής Έργων Χαράλαμπος Μυγδάλης. Συμμετείχαν επίσης ο Βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας Μάξιμος Σενετάκης, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης Εμμανουήλ Καρτσωνάκης και η Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου Στέλλα Καλογεράκη – Αρχοντάκη.

Η συζήτηση έγινε μέσα σε καλό κλίμα και ειδικά για την ανέγερση νέου Σχολείου Ευρωπαϊκής Παιδείας έγινε γνωστό ότι έχει εκδοθεί ήδη η προέγκριση οικοδομικής άδειας. Συμφωνήθηκε ότι τις επόμενες μέρες, με την συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων (Κτιριακές Υποδομές Α.Ε., Δήμος Ηρακλείου, Πανεπιστήμιο Κρήτης και Περιφέρεια Κρήτης) θα τεθεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα όσον αφορά στα επόμενα βήματα, που απαιτούνται για την υλοποίηση του έργου (εκπόνηση μελετών εφαρμογής και τευχών δημοπράτησης, έκδοση οικοδομικής άδειας, χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ από την Περιφέρεια Κρήτης, δημοπράτηση έργου και ανέγερση κτιρίων).

Για το νέο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Λύκειο Ηρακλείου (ΕΝΕΕΓΥΛ), το οποίο έχει υποβληθεί στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» για χρηματοδότηση της σύμβασης εκπόνησης μελέτης και της εν συνεχεία κατασκευής του, εκτιμάται ότι το προσεχές διάστημα η ένταξή του θα εγκριθεί, όπως είχε ζητήσει ο Δήμαρχος από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα. Παράλληλα, στο πλαίσιο της συμπλήρωσης του φακέλου ωριμότητας του έργου, άμεσα ξεκινούν οι διαδικασίες για την εκπόνηση της γεωτεχνικής μελέτης,

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αντιπροσωπεία της «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» βρέθηκε στο Ηράκλειο μετά από εντολή του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κωνσταντίνου Αχ. Καραμανλή, καθώς και του Υφυπουργού Υποδομών Γεωργίου Καραγιάννη, προκειμένου να επιθεωρήσει τα σχολικά συγκροτήματα που επλήγησαν από το σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου 2021 στον Δήμο Μινώα – Πεδιάδος και στον Δήμο Αρχανών – Αστερουσίων, ενώ παράλληλα ενημερώθηκε και για τα προβλήματα σε σχολικά συγκροτήματα του Δήμου Ηρακλείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - επιδοτήσεις: Σήμερα πιστώνονται τα χρήματα στους αγρότες

Κρήτη: Σε σοβαρή κατάσταση γυναίκα - Το ΙΧ της έπεσε σε γκρεμό

Κρήτη - κορωνοϊός: Αδειάζουν τα νοσοκομεία - Κατέληξαν τρεις ασθενείς

ESPA BANNER