Κρήτη

Ηράκλειο

Παρέμβαση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για το επίδομα των ξενοδοχοϋπαλλήλων

Ξενοδοχουπάλληλοι

Τη λήψη μέτρων με σκοπό την άμεση διεκπεραίωση των αιτήσεων για την καταβολή του επιδόματος ανεργίας των Ξενοδοχοϋπαλλήλων, αλλά και την χρονική μετάθεση του καταλογισμού ποσών που αφορούν χρήματα που έλαβαν κατά το διάστημα Ιουνίου ή και Ιουλίου, ζητούν από τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων οι βουλευτές Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Βαρδάκης, Νίκος Ηγουμενίδης, Χάρης Μαμουλάκης, καταθέτοντας κοινή αναφορά την Επιστολή του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου προς τον Διοικητή του ΟΑΕΔ.

Σύμφωνα με την επιστολή του Σωματείου, μετά τις εγγραφές των εποχικά εργαζομένων ξενοδοχούπαλλήλων στα μητρώα του ΟΑΕΔ για επιδότηση ανεργίας, και κατά την επεξεργασία των αιτήσεων, έχουν προκύψει αποφάσεις της υπηρεσίας, σύμφωνα με τις οποίες αρκετοί εργαζόμενοι φαίνονται να χρωστάνε ένα χρηματικό πόσο που σε πολλές περιπτώσεις φτάνει ακόμα και τα 500 ευρώ.

Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στο χρονικό διάστηµα Ιουνίου-Ιουλίου, που οι δικαιούχοι άνεργοι επωφελήθηκαν από το μέτρο στήριξης της δίμηνης παράτασης της επιδότησης ανεργίας και ταυτόχρονα αιτήθηκαν στο πληροφοριακό σύστημα Εργάνη το επίδομα ειδικού σκοπού, εφόσον είχαν το δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης.

Η δίμηνη παράταση του ταμείου ανεργίας αφορούσε όλους τους δικαιούχους άνεργους, παρά, το γεγονός ότι κάποιοι εργαζόμενοι δεν επωφελήθηκαν ούτε από αυτό το μέτρο.

Το Σωματείο αναγνωρίζει ότι δεν προβλέπεται κάποιος να λαμβάνει την ίδια στιγμή ταμείο ανεργίας και επίδομα ειδικού σκοπού.

Ζητούν όμως τη χρονική μετάθεση του καταλογισμού ποσών που αφορούν χρήματα που έλαβαν κατά το διάστημα Ιουνίου ή και Ιουλίου, κατά το οποίο οι εργαζόμενοι εισέπραξαν την παράταση του ταμείου ανεργίας και το επίδομα ειδικού σκοπού, για μετά την άνοιξη όταν επανέλθουν σε φυσιολογικό εργασιακό καθεστώς, αλλά και την λήψη μέτρων με σκοπό την άμεση διεκπεραίωση των αιτήσεων για λήψη επιδόματος ανεργίας των Ξενοδοχοϋπαλλήλων καθώς είναι το μοναδικό πλέον εισόδημα που τους στηρίζει. 

Οι βουλευτές ζητούν από τον Αρμόδιο Υπουργό να εξετάσει τα αιτήματα του Σωματείου και να ενημερωθούν για τις σχετικές αποφάσεις του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ:

Παραχώρηση οικοπέδου από τον ΟΑΕΔ στον Δήμο Ηρακλείου

Δήμος Ηρακλείου: Δωρεάν ελαιόλαδο στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες

 

 

Κρήτη

Κρήτη- κορωνοϊός: 66 νέα κρούσματα στο νησί ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

κορωνοιος κρουσματα

Συνολικά 66 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε για την Κρήτη ο ΕΟΔΥ σήμερα Κυριακή 16/05, σε συνολικά 1.262 κρούσματα που εντοπίστηκαν σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με την  ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης οι περισσότερες νέες εργαστηριακά επιβεβαιωμένες μολύνσεις του ιού, 38 δηλαδή, ανιχνεύθηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου.

12 νέα κρούσματα  ανιχνεύθηκαν στα Χανιά, 14 στο Ρέθυμνο και μόνο 2 στο Λασίθι.

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός - Κρήτη: Νέα θρόμβωση παρουσίασε ο 35χρονος που εμβολιάστηκε με Astrazeneca

Τζανάκης: Τον Ιούλιο θα έχουμε ανοσία της τάξεως του 50% αν συνεχιστούν οι εμβολιασμοί

Χιλιάδες self test σήμερα για μαθητές και εργαζόμενους - Για ποιους είναι υποχρεωτικό